MS11-022: A PowerPoint 2003 alkalmazás biztonsági frissítése: 2011. április 12.

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2464588
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

A Microsoft közzétette az MS11-022 jelű biztonsági közleményt, amelynek teljes szövege a Microsoft alábbi webhelyein tekinthető meg: 

Támogatás és segítségnyújtás a biztonsági frissítéshez

Az otthoni felhasználók az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában díjmentes telefonos támogatást kaphatnak az 1-866-PCSAFETY számon:
(a helyi telefonszámokról itt tájékozódhat)
Más országokban élő ügyfeleinket arra kérjük, keressék a Microsoft helyi képviseletét. A biztonsági frissítésekhez támogatást nyújtó helyi Microsoft-képviseletek elérhetőségéről az alábbi nemzetközi támogatási webhelyen tájékozódhat:
http://support.microsoft.com/common/international.aspx?rdpath=4
Az észak-amerikai ügyfelek továbbá ingyenes és korlátlan e-mailes, illetve csevegőprogramon keresztüli egyedi támogatást is kaphatnak a Microsoft alábbi webhelyén:
https://support.microsoft.com/oas/default.aspx?ln=hu&prid=7552&st=1&wfxredirect=1&sd=gn
A vállalati ügyfelek a szokásos támogatási csatornáikon keresztül kaphatnak támogatást a biztonsági frissítésekhez.

További információ

A biztonsági frissítéssel kapcsolatos ismert problémák

A háttérképes elrendezéseket tartalmazó bemutatók megnyitáskor hibát okozhatnak a PowerPoint 2003 alkalmazásban. Ezt jelezve egy párbeszédpanel arról értesíti, hogy bizonyos tartalmak (például szövegrészek, képek vagy más objektumok) megsérültek. Az elveszett tartalom az elrendezés megtekintésével azonosítható, a dia tartalmának megtekintésével azonban nem. Az elveszett objektumok helyén üres vagy „cleansed” feliratot tartalmazó keret jelenik meg.

Megoldás

A probléma megoldásához telepítse a 2543241. számú gyorsjavítást. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
2543241 Az Office 2003 programcsomag gyorsjavító csomagja

Kerülő megoldások

 • 1. kerülő megoldás: Nyissa meg az érintett fájlt a PowerPoint 2007 vagy 2010 alkalmazásban, majd törölje a képeket a diamintából.

  Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
  1. Nyissa meg az érintett fájlt a PowerPoint 2007 vagy a PowerPoint 2010 alkalmazásban.
  2. Kattintson a menüszalag Nézet lapjának Bemutatónézetek csoportjában a Diaminta gombra a diaminta megjelenítéséhez.
  3. Törölje a hibát okozó képeket az egyes mintákban.


  Megjegyzés: Ha a törölt képeket használnia kell a diákban, a diaminta helyett közvetlenül az egyes diákba szúrja be őket. Azokat a fájlokat, amelyekben ezt a módosítást elvégzi, szerkesztheti a PowerPoint 2003 alkalmazásban.
 • 2. kerülő megoldás: Nyissa meg az érintett fájlt a PowerPoint 2010 alkalmazásban, majd mentse Képes PowerPoint-bemutató (*.pptx) formátumban.

  Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
  1. Nyissa meg az érintett fájlt a PowerPoint 2010 alkalmazásban.
  2. Kattintson a Mentés másként elemre, majd válassza a Képes PowerPoint-bemutató lehetőséget a fájl mentéséhez.


  Megjegyzés: Ha nincs szükség a bemutató szerkesztésére, minden diát alakítson képpé az előző lépésekkel. A képként mentett fájlok nem szerkeszthetők, mert a fájl konvertálásakor az összes adatból kép lesz.
 • 3. kerülő megoldás: Nyissa meg az érintett fájlt a PowerPoint 2007 alkalmazásban, majd mentse HTML formátumban.

  Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
  1. Nyissa meg az érintett fájlt a PowerPoint 2007 alkalmazásban.
  2. Kattintson a Mentés másként gombra, és válassza az Egy fájlból álló weblap vagy a Weblap lehetőséget a fájl mentéséhez.
  Megjegyzés: Ebben a formátumban újra szerkesztheti a fájlokat a PowerPoint 2003 alkalmazásban. Ha azonban újból PowerPoint formátumban menti őket, ismét a szóban forgó jelenséget tapasztalja.
 • 4. kerülő megoldás: A hibaüzenet megjelenítése után mentsen másolatot a bemutatóból, és az eredeti példány helyett azon végezzen módosításokat.

A biztonsági frissítés telepítésének előfeltételei

A biztonsági frissítés telepítéséhez a számítógépen telepítve kell lennie a Microsoft Office 2003 Service Pack 3 (SP3) szervizcsomagnak.

A szervizcsomag beszerzéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
307841 Az Office 2003 programcsomag legújabb szervizcsomagjának beszerzése

Újraindítás szükségessége

A biztonsági frissítés telepítését követően nem kell újraindítani a számítógépet.

Biztonsági frissítések helyettesítése

A biztonsági frissítés helyettesíti az alábbi biztonsági frissítést:
2413304 MS10-088: A PowerPoint 2003 alkalmazás biztonsági frissítése: 2010. november 9.

Eltávolítási információk

A biztonsági frissítés a Vezérlőpult Programok telepítése és törlése vagy Programok és szolgáltatások eszközével távolítható el.

Megjegyzés: A biztonsági frissítés eltávolításakor a rendszer kérheti a Microsoft Office PowerPoint 2003 alkalmazás telepítőlemezét. Előfordulhat továbbá, hogy a Vezérlőpult Programok telepítése és törlése vagy Programok és szolgáltatások eszközével nem távolítható el ez a biztonsági frissítés. A problémának számos oka lehet.

Az eltávolításról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:

903771 Információ az Office-frissítések esetleges eltávolíthatatlanságáról

Fájlinformációk

A biztonsági frissítés angol nyelvű (egyesült államokbeli) változata a következő táblázatban található fájlattribútumokkal (vagy újabbakkal) rendelkezik. A fájlok dátuma és időpontja egyezményes világidő (UTC) szerint van megadva. A fájlinformációk megtekintése során a dátumok és időpontok helyi időre konvertálódnak. A helyi idő és az egyezményes világidő közötti különbségről a Vezérlőpultról elérhető Dátum és idő párbeszédpanel Időzóna lapján tájékozódhat.
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
File nameFile versionFile sizeDateTime
Powerpnt.exe11.0.8334.06,419,80002-Mar-201121:20
Pp7x32.dll11.0.8329.094,54430-Sep-201019:50
Pptview.exe11.0.8318.01,790,80815-Jan-201000:48
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2464588 - Utolsó ellenőrzés: 2011. május 2. - Verziószám: 3.0
Kulcsszavak: 
kbbug kbfix kbsecvulnerability kbqfe kbsecurity kbsecbulletin kbexpertiseinter KB2464588
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com