Programok eltávolítása kézzel a Programok telepítése/törlése listából

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 247501 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Fontos! Ebben a cikkben a rendszerleíró adatbázis módosításával kapcsolatos tudnivalók olvashatók. A rendszerleíró adatbázis módosítása előtt feltétlenül készítsen biztonsági másolatot arról, és csak akkor fogjon hozzá, ha probléma esetén tisztában van a rendszerleíró adatbázis visszaállításának módjával. A rendszerleíró adatbázis biztonsági mentéséről, visszaállításáról és módosításáról további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
256986 A Microsoft Windows rendszerleíró adatbázisának ismertetése
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

A cikkből megtudhatja, hogyan távolíthat el programokat kézzel a Programok telepítése/törlése listából, ha az eltávolítást követően az továbbra is megjelenik.

További információ

Figyelem! A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő helytelen használata komoly problémákhoz vezethet, amelyek az operációs rendszer újratelepítését tehetik szükségessé. A Microsoft nem garantálja a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő nem megfelelő használatából fakadó problémák megoldhatóságát. A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt csak saját felelősségére használhatja.

A Windows rendszerrel kompatibilis programokhoz eltávolítási szolgáltatás tartozhat. A Programok telepítése/törlése listában szereplő programok Windows-kompatibilisek, ezért azokhoz tartozik eltávolítási szolgáltatás. A programok listából való kézi eltávolítására akkor lehet szükség, ha az eltávolítás során a rendszer nem megfelelően távolítja el a programnév megjelenítésére szolgáló rendszerleíró kulcsot:
 1. Kattintson a Start gombra, majd a Futtatás parancsra, írja be a regedit parancsot a Megnyitás mezőbe, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.
 2. Keresse meg a következő rendszerleíró kulcsot, majd kattintson rá:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall
 3. Miután az Uninstall rendszerleíró kulcsra kattintott, válassza a Rendszerleíró adatbázis menü Rendszerleíró adatbázis exportálása parancsát.
 4. A Rendszerleíró adatbázis exportálása párbeszédpanelen kattintson az Asztal értékre a Hely mezőben, írja be az uninstall nevet a Fájlnév mezőbe, majd kattintson a Mentés gombra.
 5. Az Uninstall elem alatti összes kulcs egy programnak felel meg a Programok telepítése/törlése listában. Annak eldöntéséhez, hogy az adott kulcs mely programnak felel meg, kattintson a kulcsra, és tekintse meg az alábbi értékeket:
  DisplayName - a DisplayName kulcs értéke a Programok telepítése/törlése listában szereplő név.

  – és –

  UninstallString - az UninstallString kulcs értéke a program eltávolítására szolgáló program neve.
 6. Keresse meg a Programok telepítése/törlése listában szereplő programnak megfelelő rendszerleíró kulcsot, kattintson rá jobb gombbal, majd kattintson a Törlés parancsra.
 7. A kulcs törlése után mutasson a Start menü Beállítások pontjára, majd kattintson a Vezérlőpult parancsra.
 8. Kattintson duplán a Vezérlőpult Programok telepítése/törlése ikonjára.
 9. A Programok telepítése/törlése listában ellenőrizze, hogy a program, amelynek rendszerleíró kulcsát törölte, már nem szerepel a listában.
 10. Ha a programok listája helytelen, az asztalon kattintson duplán az Uninstall.reg fájlra, ezzel a rendszerleíró adatbázisban visszaállítja a programok eredeti listáját.
 11. Ha a programok listája helyes, az asztalon kattintson jobb gombbal az Uninstall.reg fájlra, majd a Törlés parancsra.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 247501 - Utolsó ellenőrzés: 2005. október 4. - Verziószám: 3.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Windows Millennium Edition
 • Microsoft Windows 98 Standard Edition
 • Microsoft Windows 98 Second Edition
 • Microsoft Windows 95
Kulcsszavak: 
kbhowto kbui kbfaq kbdisplay KB247501
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com