ID articol: 249873 - View products that this article applies to.
Dacă acest articol nu descrie mesajul de eroare primit, puteți obține explicații detaliate privind mesajele de eroare, acțiuni recomandate și resurse de asistență suplimentare de la site-ul Web al centrului Evenimente și mesaje de eroare.
Măriți totul | Reduceți totul

Rezumat

Regsvr32 este un utilitar cu linie de comandă pentru înregistrarea și anularea înregistrărilor comenzilor OLE, precum DLL-uri și comenzi ActiveX, din Windows Registry. Regsvr32.exe este instalat în folderul %systemroot%\System32 în Windows XP și versiunile ulterioare de Windows.

Notă Într-o versiune a sistemului de operare Windows pe 64 de biți, există două versiuni ale fișierului Regsv32.exe:
 • Versiunea pe 64 de biți este %systemroot%\System32\regsvr32.exe.
 • Versiunea pe 32 de biți este %systemroot%\SysWoW64\regsvr32.exe.

Sintaxa comenzii Regsvr32

RegSvr32.exe include următoarele opțiuni pentru linia de comandă:
Regsvr32 [/u] [/n] [/i[:cmdline]] <dllname>

/u - Anulează înregistrarea serverului
/i - Apelează DllInstall transferându-i un parametru opțional [linie_cmd]; când se utilizează cu /u, apelează dezinstalarea dll
/n - nu apelează DllRegisterServer; această opțiune trebuie utilizează cu /i
/s - Silențios; nu afișează casete de mesaj

Soluții comune pentru erori Regsvr32

Încercați una dintre următoarele metode, atunci când primiți o eroare Regsvr32:
 • Metoda 1: Reexecutați comanda Regsvr32 dintr-un prompt de comandă superior

  Pentru a deschide un prompt de comandă superior, urmați acești pași:
  Windows 8.1 și Windows 8
  Trageți cu degetul din marginea din dreapta a ecranului, apoi atingeți Căutare. Sau, dacă utilizați un mouse, indicați spre colțul din dreapta-jos al ecranului, apoi faceți clic pe Căutare. Scrieți Prompt de comandă în caseta Căutare, faceți clic dreapta pe Prompt de comandă și apoi faceți clic pe Executare ca administrator. Dacă vi se solicită o parolă de administrator sau o confirmare, introduceți parola sau faceți clic pe Permitere.
  Windows 7 și Windows Vista
  Faceți clic pe Start, scrieți Prompt de comandă sau cmd în caseta Căutare, faceți clic dreapta pe Prompt de comandă și apoi faceți clic pe Executare ca administrator. Dacă vi se solicită o parolă de administrator sau o confirmare, scrieți parola sau faceți clic pe Permitere.
  Windows XP
  Autentificați-vă cu un cont de administrator sau cu un cont care are permisiuni de administrator și apoi deschideți o fereastră Prompt de comandă.
 • Metoda 2: Utilizați versiunea pe 32 de biți a Regsvr32 pentru a înregistra un DLL pe 32 de biți pe o versiunea pe 64 de biți a Windows

  Dacă primiți un mesaj de eroare la înregistrarea unui DLL pe 32 de biți pe o versiunea pe 64 de biți a Windows, urmați acești pași:
  1. Deschideți o linie de comandă cu permisiuni de nivel superior.
  2. Dacă DLL-ul pe 32 de biți se află în folderul %systemroot%\System32, mutați-l în folderul %systemroot%\SysWoW64.
  3. Executați următoarea comandă:
   %SystemRoot%\SysWoW64\regsvr32 <calea completă a DLL>

Mesajele de eroare regsvr32

Mesajele de eroare Regsvr32 în Windows Vista și versiuni ulterioare ale Windows

Reduceți imagineaMăriți imaginea
assets folding start collapsed
Următorul tabel conține mesajele de eroare RegSvr32 și cauzele posibile:
Reduceți tabelulMăriți tabelul
Mesaj de eroareCauză
Marcajul de comandă ""%1"" nu este valid. Verificați utilizarea comenzii și încercați din nou.S-a introdus o combinație nevalidă de opțiuni în linia de comandă din regsvr32.exe.
Această comandă este valabilă numai dacă s-a deschis un proiect Microsoft Visual Studio OLE Custom Control.Regsvr32.exe a fost invocat de Visual Studio, însă nu s-a specificat niciun modul în linia de comandă.
To register a module, you must provide a binary name.Regsvr32.exe a fost invocat fără a specifica module în linia de comandă.
Executarea comenzii OleInitialize a eșuat. Your computer might be low on memory. Închideți toate programele deschide și încercați din nou.Regsvr32 trebuie să inițializeze biblioteca COM înainte de a apela funcțiile bibliotecii COM și să anuleze inițierea bibliotecii la închidere. Aceste mesaje de eroare apar dacă nu reușește o încercare de inițializare sau de anulare a inițializării pentru biblioteca COM.
The module ""%1"" failed to load.\n\n Make sure the binary is stored at the specified path or debug it to check for problems with the binary or dependent .DLL files.\n\n%2.S-a produs o eroare la încărcarea unui modul specificat în linia de comandă. Textul erorii se afișează ca parte a mesajului.
The module ""%1"" was loaded but the entry-point %2 was not found.\n\nMake sure that ""%1"" is a valid DLL or OCX file and then try againRegsvr32.exe nu a găsit punctul de intrare necesar din modulul specificat în linia de comandă. Acest eveniment se poate produce dacă nu se exportă corect punctele de intrare din modul sau dacă modulul nu este un fișier .DLL sau .OCX.
The module ""%1"" was loaded but the call to %2 failed with error code %3.\n\nFor more information about this problem, search online using the error code as a search term.S-a produs o eroare când regsvr32.exe a invocat punctul de intrare în modulul specificat în linia de comandă. Codul erorii se afișează ca parte a mesajului.
Este posibil ca modulul ""%1"" să nu fie compatibil cu versiunea Windows pe care o executați. Verificați dacă modulul este compatibil cu o versiune x86 ( pe 32 de biți) sau x64 (pe 64 de biți) a regsvr32.exe.Această eroare se poate produce, de exemplu, dacă regsvr32.exe se execută pe un computer x86 și modulul specificat în linia de comandă este un modul pe 64 de biți.
Reduceți imagineaMăriți imaginea
assets folding end collapsed

Mesajele de eroare Regsvr32.exe în Windows Vista

Reduceți imagineaMăriți imaginea
assets folding start collapsed
Următorul tabel conține mesajele RegSvr32 și cauzele posibile.
Reduceți tabelulMăriți tabelul
Mesaj de eroareCauză
Marcaj nerecunoscut: /invalid_flagAți tastat o combinație nevalidă de marcaje sau switch-uri.
No DLL name specified.Nu ați inclus un nume de fișier .dll.
Dll_Name a fost încărcat, însă punctul de intrare DllRegisterServer sau DllUnregisterServer nu a fost găsit.Numele Dll specificat nu este un fișier .dll sau .ocx. De exemplu, tastând regsvr32 wjview.exe se generează acest mesaj de eroare.
Dll_Name nu este un fișier executabil și nicio aplicație de ajutor pentru înregistrare nu este înregistrată pentru a cest tip de fișier.Numele Dll specificat nu este un fișier executabil (.exe, .dll sau .ocx). De exemplu, tastând regsvr32 autoexec.bat se generează acest mesaj de eroare.
Dll_Name nu este auto-înregistrabil sau în memorie se află o versiune coruptă.De exemplu, tastând regsvr32 icwdial.dll se returnează acest mesaj de eroare, deoarece fișierul Icwdial.dll nu se auto-înregistrează. Dacă suspectați că în memorie există o versiune deteriorată a NumeDll, încercați să reporniți computerul sau să extrageți din nou versiunea originală a fișierului.
OleInitialize a eșuat (sau OleUninitialize a eșuat).Regsvr32 trebuie să inițializeze biblioteca COM înainte de a apela funcțiile bibliotecii COM și să anuleze inițierea bibliotecii la închidere. Aceste mesaje de eroare apar dacă nu reușește o încercare de inițializare sau de anulare a inițializării pentru biblioteca COM. De exemplu, fișierul Ole32.dll este posibil să fie deteriorat sau să aibă o versiune greșită.
LoadLibrary("Nume_Dll") a eșuat. GetlastError returnează 0x00000485From Winerror.h, 0x00000485 = 1157 (ERROR_DLL_NOT_FOUND). Aceasta înseamnă c㠄Unul dintre fișierele bibliotecă necesare pentru a executa această aplicație nu poate fi găsit.” De exemplu, tastând regsvr32 missing.dll se returnează acest mesaj de eroare, dacă nu se găsește fișierul Missing.dll.
LoadLibrary("Nume_Dll") a eșuat. GetLastError returnează 0x00000002From Winerror.h, 0x00000002 = 2 (ERROR_FILE_NOT_FOUND). Aceasta înseamnă c㠄Sistemul nu poate găsi fișierul specificat.” Cu alte cuvinte, nu s-a găsit un DLL dependent. De exemplu, tastând regsvr32 icwdial.dll cu Tapi32.dll (o dependență) lipsă, se returnează acest mesaj de eroare.
LoadLibrary("dskmaint.dll") failed. GetLastError returns 0x000001fFrom Winerror.h, 0x000001f = 31 (ERROR_GEN_FAILURE). Aceasta înseamnă c㠄Un dispozitiv atașat la sistem nu funcționează.” Acest comportament poate apărea dacă încercați să înregistrați un fișier Win16 .dll. De exemplu, tastând regsvr32 dskmaint.dll se returnează acest mesaj de eroare.
DllRegisterServer (or DllUnregisterServer)in Dll_Name failed. Return code was: șirCăutați în fișierul Winerror.h șirul specificat în mesaj.
Reduceți imagineaMăriți imaginea
assets folding end collapsed

Proprietă?i

ID articol: 249873 - Ultima examinare: 18 martie 2014 - Revizie: 4.0
Se aplică la:
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Ultimate
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 Update Rollup 2
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
 • Windows 7 Enterprise
 • Windows 7 Home Basic
 • Windows 7 Home Premium
 • Windows 7 Professional
 • Windows 7 Ultimate
 • Windows 8
 • Windows 8 Enterprise
 • Windows 8 Pro
 • Windows 8.1
 • Windows 8.1 Enterprise
 • Windows 8.1 Pro
Cuvinte cheie: 
kbresolve kbenv kberrmsg kbinfo kbkern32dll KB249873

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com