Windows XP:n nopean käyttäjänvaihdon käyttäminen

Artikkeleiden käännökset Artikkeleiden käännökset
Artikkelin tunnus: 279765 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Tämä artikkeli on aiemmin julkaistu tunnuksella FI279765
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Tällä sivulla

Yhteenveto

Jos otat nopean käyttäjänvaihdon käyttöön Microsoft Windows XP:ssä, tietokoneeseen voidaan kirjautua samanaikaisesti useilla eri käyttäjätileillä. Tässä artikkelissa kuvataan tämän ominaisuuden ottaminen käyttöön ja käyttäminen. Nopean käyttäjänvaihdon avulla käyttäjät voivat vaihtaa istunnosta toiseen sulkematta Windowsia ja sovelluksia. Esimerkki: Käyttäjä A on kirjautuneena ja selaa Internettiä, kun käyttäjä B haluaa kirjautua käyttäjätiliilleen ja tarkistaa sähköpostinsa. Käyttäjä A voi jättää ohjelmansa käyntiin siksi aikaa, kun käyttäjä B kirjautuu tietokoneeseen ja tarkistaa sähköpostinsa. Käyttäjä A voi sitten palata istuntoonsa ja käynnissä olleisiin ohjelmiinsa.

Nopea käyttäjänvaihto on käytössä Windows XP Home Editionissa ja Professionalissa oletusarvoisesti, jos tietokoneessa on yli 64 megatavua RAM-muistia. Nopea käyttäjänvaihto ei kuitenkaan ole käytettävissä Windows XP Professional -tietokoneissa, jotka kuuluvat toimialueverkkoon.


Nopean käyttäjänvaihdon ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Huomautus: Sinun on otettava Käytä Tervetuloa-näyttöä -asetus käyttöön, jotta voit käyttää nopeaa käyttäjänvaihtoa. Tätä ominaisuutta ei voi käyttää, jos tietokone kuuluu toimialueelle. Ota nopea käyttäjänvaihto käyttöön seuraavasti:
 1. Kirjaudu tietokoneeseen järjestelmänvalvojana.
 2. Napsauta Käynnistä-painiketta, valitse Ohjauspaneeli ja kaksoisnapsauta Käyttäjätilit-kuvaketta.
 3. Valitse Vaihda kirjautumisasetuksia.
 4. Jos Käytä Tervetuloa-näyttöä -valintaruutu ei ole jo valittuna, valitse se.

  HUOMAUTUS: Käytä nopeaa käyttäjänvaihtoa -valintaruutu ei ole käytettävissä, ennen kuin valitset Käytä Tervetuloa-näyttöä -valintaruudun.
 5. Valitse Käytä nopeaa käyttäjänvaihtoa -valintaruutu ja valitse Käytä. Sulje Käyttäjätilit-ikkuna.

Käyttäjien vaihtaminen Tehtävienhallinnassa

Kun käyttäjä valitsee Vaihda käyttäjää -asetuksen, tietokone palaa tervetulonäyttöön. Nykyisen käyttäjän istunto pysyy aktiivisena, ja toinen käyttäjä voi nyt kirjautua tietokoneeseen ja käyttää sitä. Voit suorittaa Vaihda käyttäjää -komennon jollakin seuraavista tavoista:
 • Napsauta Käynnistä-painiketta, valitse Kirjaudu ulos ja valitse Vaihda käyttäjää.
 • Avaa Tehtävienhallinta (paina CTRL+ALT+DELETE) ja valitse Sammuta-valikosta Vaihda käyttäjää.
 • Pidä Windows-näppäintä painettuna ja paina L.

Käyttäjien vaihtaminen kirjautumisen perusnäytössä

 1. Napsauta Käynnistä-painiketta, valitse Kirjaudu ulos ja valitse Vaihda käyttäjää. Windows XP -kirjautumisnäyttö tulee näkyviin. Siinä näkyy kunkin käyttäjänimen kohdalla käyttäjällä käynnissä olevien ohjelmien määrä.
 2. Napsauta sitä käyttäjänimeä, johon haluat vaihtaa.
 3. Kirjoita salasanasi ja kirjaudu tietokoneeseen napsauttamalla nuolipainiketta.

Muiden käyttäjien istuntojen hallinta

Järjestelmänvalvojan oikeuksien avulla voit kirjata muita käyttäjiä ulos tietokoneesta, mikä vapauttaa järjestelmäresursseja, ja voit lähettää heille viestin istunnostasi. Voit tehdä tämän seuraavasti:
 1. Avaa Tehtävienhallinta (paina CTRL+ALT+DELETE).
 2. Napsauta Käyttäjät-välilehdessä sen käyttäjän nimeä, jonka haluat kirjata ulos tai jolle haluat lähettää viestin.
 3. Kirjaa käyttäjä ulos tietokoneesta valitsemalla Kirjaudu ulos tai lähetä käyttäjälle viesti valitsemalla Lähetä viesti.

Vianmääritys

Nopeaa käyttäjänvaihtoa ei voi käyttää, kun offline-tiedostot on otettu käyttöön. Kun yrität ottaa nopean käyttäjänvaihdon käyttöön, näyttöön saattaa tulla seuraava virhesanoma, kun valitset Vaihda kirjautumisasetuksia:
Nopeaa käyttäjänvaihtoa ei voi käyttää, koska offline-tiedostot ovat käytössä.
Tee muutoksia offline-tiedostoasetuksiin valitsemalla OK.
Voit korjata ongelman poistamalla offline-tiedostot käytöstä:
 1. Kun edellä kuvattu virhesanoma tulee näyttöön, valitse OK. Näyttöön tulee Offline-tiedostojen asetukset -valintaikkuna.
 2. Poista Ota offline-tiedostot käyttöön -valintaruudun valinta ja valitse OK.

  HUOMAUTUS: Et pysty enää käsittelemään tiedostoja ja ohjelmia, jotka on tallennettu verkkoon, kun sinulla ei ole verkkoyhteyttä.
Tietokone saattaa toimia odotettua hitaammin. Jos jätät useita ohjelmia käyntiin vaihtaessasi käyttäjää, saatat huomata tietokoneen toimivan tavallista hitaammin. Voit korjata ongelman sulkemalla ohjelmia ennen käyttäjän vaihtamista.

Toiset käyttäjät voivat sammuttaa tietokoneen, kun ohjelmia on avoinna. Kun vaihdat käyttäjää, toinen käyttäjä voi sammuttaa tietokoneen. Jos kirjautuneella käyttäjällä on ohjelmia käynnissä, ne suljetaan, kun tietokone sammutetaan. Tästä saattaa aiheutua tietojen menettämistä. Voit estää tietojen menettämisen tallentamalla työsi ennen käyttäjän vaihtamista.


Suositukset

Saat lisätietoja napsauttamalla jompaakumpaa alla olevista linkeistä:

Tärkeää - lue tarkkaan: Tämä artikkeli on käännös englanninkielisestä artikkelista. On mahdollista, että alkuperäiseen englanninkieliseen artikkeliin jälkikäteen tehtyjä muutoksia ja lisäyksiä ei ole huomioitu tässä käännöksessä. Käännökseen sisältyvä tieto perustuu englanninkieliseen tuoteversioon. Tässä käännöksessä olevan tiedon virheettömyyttä ei ole tarkistettu suhteessa tuoteversioihin, jotka on laadittu muilla kielillä. Microsoft ei takaa tiedon virheettömyyttä tai sopivuutta tiettyyn tarkoitukseen eikä käännöksen täydellisyyttä tai oikeellisuutta.

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 279765 - Viimeisin tarkistus: 27. lokakuuta 2002 - Versio: 1.0
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Hakusanat: 
kbhowto kbhowtomaster kbtool KB279765

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com