Как може да включите или изключите защитната стена в Windows XP Service Pack 2 или по-нови версии?

Преводи на статии Преводи на статии
ID на статията: 283673 - Преглед на продукти, за които се отнася тази статия.
Да продължи да получава актуализации на защитата за Windows, се уверете, че използвате Windows XP със Service Pack 3 (SP3). За Още действия информация обърнете се към тази уеб страница на Microsoft: Поддръжката се прекратява за някои версии на Windows
Разгъване на всички | Сгъване на всички

Въведение

Тази статия описва как да включите или изключите защитната стена в Windows XP Service Pack 2 (SP2) и Windows XP Service Pack 3 (SP3). Вие може да искате да деактивирате защитната стена, ако искате да разрешите проблеми с приложения, които не функционират според очакванията зад защитна стена.

БележкаЗащитната стена е софтуер или хардуер, който проверява информацията, която идва Препоръчано от интернет или Препоръчано от (географски) разширена мрежа. Защитната стена блокира информацията или позволява информацията премине до компютъра. Дали информацията е блокиран или преминали през зависи Препоръчано от настройките на защитната стена. Защитната стена може да попречи на софтуер срещу злонамерен софтуер (например червеи) да получат достъп до вашия компютър чрез (географски) разширена мрежа или интернет. Защитната стена също помага да спрете компютъра да изпраща вреден софтуер до други компютри. Windows XP, Windows XP SP2 и Windows XP SP3 включва софтуер за защитната стена.

Как да включите защитната стена

Забележка Тези стъпки са само за Windows XP SP2 и Windows XP SP3. Тези стъпки не са за по-ранни версии на Windows XP. Ако не сте сигурни коя версия на Windows XP използвате, отидете на "Как да се определи вашия текущ сервизен пакет".

За да ни включите защитната стена за вас, отидете на "Коригиране". Ако предпочитате да направите това сами, отидете на "Нека реша проблема сам".

Коригиране

За да включите защитната стена автоматично, щракнете върху Прикрепвам този проблема връзка, щракнете върху Тичам в Изтегляне на файла диалоговия прозорец а след това следвайте стъпките в този съветник.

Прикрепвам този проблема
Microsoft прикрепвам то 50102


Бележки
 • Този съветник да е само на английски език. Въпреки това, автоматична корекция работи и за други езикови версии на Windows.
 • Ако не сте на проблемния компютър, можете да запишете автоматичната корекция на флаш устройство или компактдиск и след това можете да го изпълните на проблемния компютър.


Нека реша проблема сам

За да разрешите защитна стена на Windows, изпълнете следните стъпки:
 1. Щракнете върху Старт, щракнете върху Тичам, тип Firewall.cplи след това щракнете върху OK.
 2. На Общи раздела, щракнете върху На (препоръчва се).
 3. Щракнете върху OK.
Забележка Ако Общи TAB или На (препоръчва се) опцията не е налична, системата може да има политика срещу ако защитна стена. Обърнете се към системния администратор за Още действия информация как да разрешите защитната стена. В допълнение системата вече може да се изпълнява трети партия фойерверк (зона тревога или Norton Internet Security, например). Обърнете се към системния администратор за помощ при определяне дали защитна стена вече се изпълнява в системата.

Ако все още се нуждаят Препоръчано от помощ след като се обърнете към системния администратор, свържете се с разширена поддръжка.

Как да изключите защитната стена

Забележка Тези стъпки са само за Windows XP SP2 и Windows SP3. Те не са за по-ранни версии на Windows XP. Ако не сте сигурни коя версия на Windows XP използвате, отидете на "Как да се определи вашия текущ сервизен пакет".

Забележка Когато изключите защитната стена, можете оставите компютъра уязвим за атаки. Затова преди да изключите вашата защитна стена, изключите компютъра Препоръчано от всички мрежи. Това включва интернет. Или, можете да разрешите трети партия фойерверк.

За да забраните защитна стена на Windows, изпълнете следните стъпки:
 1. Щракнете върху Старт, щракнете върху Тичам, тип Firewall.cplи след това щракнете върху OK.
 2. На Общи раздела, щракнете върху Разстояние (не се препоръчва).
 3. Щракнете върху OK.

Как да се определи вашия текущ сервизен пакет

Преди да започнете изтегляне на актуализиран сервизен пакет, трябва да определите кои сервизен пакет сте в момента. За да направите това, щракнете върху Старт, щракнете върху Тичам, тип sysdm.cplи след това щракнете върху OK.

Последният ред под Система ви казва кои сервизен пакет, която изпълнявате. Ако никакъв служба вързоп е в списъка, се изпълнява версия на Windows XP.

Предупреждение Ако използвате версия на Windows XP или Windows XP Service Pack 1 (SP1), продуктът не се жизнен цикъл. Следователно не е никакъв актуализация разширена поддръжка, която е на разположение. В този случай трябва да актуализирате към Windows XP SP3 възможно най-скоро.

За Още действия информация относно новия сервизен пакет на Windows XP щракнете върху следния номер на статия в база знания на Microsoft:
322389Как да изтеглите Windows XP SP3

Още действия информация

За Още действия информация относно промените в защитна стена на Windows в Windows XP SP2, "Новите мрежови функции в Windows XP Service Pack 2" статия в колоната за януари 2004 г. "Кабел човек".

Продуктите на други разработчици, които обсъждат в тази статия, са произведени Препоръчано от компании, които са независими Препоръчано от Microsoft. Microsoft не дава никаква гаранция, неявна или по друг начин, за производителността или надеждността на тези продукти.

Свойства

ID на статията: 283673 - Последна рецензия: 25 април 2013 г. - Редакция: 2.0
Важи за:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 Update Rollup 2
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2004
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
Ключови думи: 
kbmsifixme kbfixme kbenv kbfirewall kbarttypeshowme kbhowtomaster kbnetwork kbmt KB283673 KbMtbg
Machine-translated Article
ВАЖНО: Тази статия е преведена от софтуер за машинен превод на Microsoft, а не от човек преводач. Microsoft ви предлага както статии, преведени от хора, така и статии, преведени машинно, за да може да имате достъп на своя език до всички статии в нашата База знания. Обаче една статия, преведена машинно, невинаги е точна. Тя може да съдържа грешки в речниковия състав, синтаксиса или граматиката, точно както чужденец прави грешки, когато говори на вашия език. Microsoft не носи отговорност за каквито и да било неточности, грешки или вреди, предизвикани от неправилен превод на съдържанието или използването му от нашите клиенти. Освен това Microsoft често актуализира софтуера за машинен превод.
Щракнете тук, за да видите версия на тази статия на английски: 283673

Изпратете обратна информация

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com