Cikk azonosítója: 291073 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

A Microsoft Excel párbeszédpanel-lapokon számos vezérlőelem alkalmazható, amelyek a listák elemeinek kiválasztásában segítenek. Ezek a vezérlők lehetnek listák, kombinált listák, léptetőnyilak és görgetősávok.

Az Excel űrlap-vezérlőelemeivel kapcsolatos további információkért tekintse meg a Munkalapokon használt űrlapok, űrlap-vezérlőelemek és ActiveX-vezérlők áttekintése című cikket.

További információ

A következő módszer bemutatja a listák, kombinált listák, léptetőnyilak és görgetősávok használatának módját. A példában végig ugyanaz a lista, cellacsatolás és Index függvény használata szerepel.

A Fejlesztőeszközök lap engedélyezése

Az Excel 2010 űrlap-vezérlőelemeinek használatához először engedélyeznie kell a Fejlesztőeszközök lap használatát. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
 1. Kattintson a Fájl fülre, azután a Beállítások parancsra.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
  2906078
 2. Kattintson a bal oldali ablaktáblában található Menüszalag testreszabása lehetőségre.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
  2906079
 3. Jelölje be a Fejlesztőeszközök jelölőnégyzetet a Fő lapok terület jobb oldalán, majd kattintson az OK gombra.
Az Excel 2007 űrlap-vezérlőelemeinek használatához először engedélyeznie kell a Fejlesztőeszközök lap használatát. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
 1. Kattintson a Microsoft Office gombra, majd Az Excel beállításai gombra.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
  2906080
 2. Kattintson a Népszerű elemek lehetőségre, jelölje be a Fejlesztőeszközök lap megjelenítése a szalagon jelölőnégyzetet, majd kattintson az OK gombra.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
  2906081

A lista, a cellacsatolás és az index képlet beállítása

 1. Az új munkalapon a H1:H20 tartományba írja be a következő tételeket:
     H1 : Görkorcsolya
     H2 : Videomagnó
     H3 : Asztal
     H4 : Bögre
     H5 : Autó
     H6 : Mosógép
     H7 : Rakétavető
     H8 : Kerékpár
     H9 : Telefon
     H10: Gyertya
     H11: Cukorka
     H12: Hangszórók
     H13: Ruha
     H14: Takaró
     H15: Szárító
     H16: Gitár
     H17: Szárító
     H18: Szerszámkészlet
     H19: Videomagnó
     H20: Merevlemez
  					
 2. Az A1 cellába írja be a következő képletet:
  =INDEX(H1:H20,G1,0)

Példa lista létrehozására

 1. Ha az Excel 2010 vagy az Excel 2007 programban kíván listát létrehozni, kattintson a Fejlesztőeszközök lapra, kattintson a Vezérlők csoportjában a Beszúrás gombra, majd kattintson az Űrlap-vezérlőelemek területen a Lista (űrlap-vezérlőelem) lehetőségre.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
  2906082


  Lista létrehozásához az Excel 2003 programban és az Excel korábbi verzióiban kattintson az Űrlapok eszköztáron a Lista elemre. Ha az Űrlapok eszköztár nem látható, mutasson a Nézet menü Eszköztárak pontjára, és kattintson az Űrlapok parancsra.
 2. Kattintson a munkalap azon területére, ahol a lista bal felső sarkát kívánja elhelyezni, majd húzza a listát arra a területre, ahol a lista jobb alsó sarkát kívánja elhelyezni. A jelen példa esetében a B2:E10 tartományt lefedő listát hoz létre.
 3. A Vezérlők csoportban kattintson a Tulajdonságok lehetőségre.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
  2906083
 4. Az Objektum formázása ablakban írja be a következő adatokat, majd kattintson az OK gombra.
  1. A lista tartományának megadásához írja be a H1:H20 karakterláncot a Bemeneti tartomány mezőbe.
  2. Ahhoz, hogy egy számérték (amelyek attól függenek, hogy a listában éppen melyik elem van kijelölve) a G1 listában jelenjen meg, írja be a G1 karakterláncot a Cellacsatolás mezőbe.

   Megjegyzés: Az INDEX() képlet a G1 értékének használatával kéri le a lista megfelelő elemét.
  3. Győződjön meg róla, hogy A kijelölés típusa mezőben az Egyszeres beállítás be van jelölve.

   Megjegyzés: A Többszörös és a Kiterjeszthető beállítások olyankor hasznosak, ha a Microsoft Visual Basic for Applications segítségével szeretné visszanyerni a lista értékeit. A Térbeli árnyékolás jelölőnégyzet bejelölésével a listadoboz háromdimenziós külsőt kap.

   A kép összecsukásaA kép kibontása
   2906084
 5. A lista egyes elemek listáját tartalmazza. A lista használatához kattintson egy másik cellára, hogy a lista ne legyen kijelölve. Ha a listán látható elemek valamelyikére kattint, a G1 cellába a listán kiválasztott elem pozícióját jelölő szám kerül. Az A1 cellában lévő INDEX képlet a szám segítségével jeleníti meg az elem nevét.

Példa kombinált lista létrehozására

 1. Ha az Excel 2010 vagy az Excel 2007 programban kíván kombinált listát létrehozni, kattintson a Fejlesztőeszközök lapra, kattintson a Beszúrás gombra, majd kattintson az Űrlap-vezérlőelemek területen a Kombinált lista lehetőségre.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
  2906085


  A kombinált lista a Microsoft Office Excel 2003 programban és az Excel korábbi verzióiban való hozzáadásához kattintson az Űrlapok eszköztáron a Kombinált lista elemre.
 2. Kattintson a munkalap azon területére, ahol a kombinált lista bal felső sarkát kívánja elhelyezni, majd húzza a kombinált listát arra a területre, ahol a lista jobb alsó sarkát kívánja elhelyezni. A jelen példa esetében a B2:E2 tartományt lefedő kombinált listát hoz létre.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
  2906086
 3. Kattintson a jobb gombbal a kombinált listára, majd a Vezérlő formázása elemre.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
  2906087
 4. Írja be a következő adatokat, majd kattintson az OK gombra:
  1. A lista tartományának megadásához írja be a H1:H20 karakterláncot a Bemeneti tartomány mezőbe.
  2. Ahhoz, hogy egy számérték (amelyek attól függenek, hogy a listában éppen melyik elem van kijelölve) a G1 listában jelenjen meg, írja be a G1 karakterláncot a Cellacsatolás mezőbe.

   Megjegyzés: Az INDEX képlet a G1 értékének használatával kéri le a lista megfelelő elemét.
  3. A Lenyíló sorok mezőbe írja be a következő értéket: 10. A bejegyzés megadja, hány elemet jelenít meg, mielőtt a lista további elemeinek megjelenítéséhez görgetni kellene a görgetősávot.

   Megjegyzés: A Térbeli árnyékolás jelölőnégyzet választható beállítás. Bejelölése háromdimenziós külsőt kölcsönöz a legördülő listának vagy a kombinált listának.

   A kép összecsukásaA kép kibontása
   2906088
 5. A legördülő listában vagy a kombinált listában az elemek listája kell, hogy megjelenjen. A legördülő lista vagy a kombinált lista használatához kattintson egy másik cellára, hogy az objektum bejelölése megszűnjön. Ha a legördülő listán vagy a kombinált listán látható elemek valamelyikére kattint, a G1 cellába a listán kiválasztott elem pozícióját jelölő szám kerül. Az A1 cellában lévő INDEX képlet a szám segítségével jeleníti meg az elem nevét.

Példa léptetőnyíl létrehozására

 1. Ha az Excel 2010 vagy az Excel 2007 programban kíván léptetőnyilat létrehozni, kattintson a Fejlesztőeszközök lapra, kattintson a Beszúrás gombra, majd kattintson az Űrlap-vezérlőelemek területen a Léptetőnyíl lehetőségre.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
  2906089


  A léptetőnyíl Microsoft Office Excel 2003 programban és az Excel korábbi verzióiban való hozzáadásához kattintson az Űrlapok eszköztárban lévő Léptetőnyíl gombra.
 2. Kattintson a munkalap azon területére, ahol a léptetőnyíl bal felső sarkát kívánja elhelyezni, majd húzza a léptetőnyilat arra a területre, ahol a léptetőnyíl jobb alsó sarkát kívánja elhelyezni. A jelen példa esetében a B2: B3 tartományt lefedő léptetőnyilat hoz létre.
 3. Kattintson a jobb gombbal a léptetőnyílra, majd a Vezérlő formázása elemre.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
  2906090
 4. Írja be a következő adatokat, majd kattintson az OK gombra:
  1. Írja be az Aktuális érték mezőbe a következő értéket: 1.

   Ez az érték inicializálja a léptetőnyilat, így az INDEX képlet a lista első elemére fog mutatni.
  2. Írja be a Minimális érték mezőbe a következő értéket: 1.

   Ez az érték megtiltja, hogy a léptetőnyíl felső értéke a lista első tétele fölé menjen.
  3. Írja be a Maximális érték mezőbe a következő értéket: 20.

   Ez a szám adja meg a listában szereplő értékek maximális számát.
  4. A Léptetési távolság mezőbe írja be a következő értéket: 1.

   Ez az érték adja meg, hogy a léptetőnyíl mennyivel léptesse az aktuális értéket.
  5. Ahhoz, hogy egy számérték (amelyek attól függenek, hogy a listában éppen melyik elem van kijelölve) a G1 listában jelenjen meg, írja be a G1 karakterláncot a Cellacsatolás mezőbe.

   A kép összecsukásaA kép kibontása
   2906091
 5. Kattintson valamelyik másik cellára, hogy a léptetőnyíl kijelölése megszűnjön. A léptetőnyílon látható fel vagy le nyílra kattintva a G1 cellában szereplő szám a léptető aktuális értékének plusz/mínusz a léptető léptetési távolságának értékére módosul. A szám változásának hatására frissül az A1 cellában lévő INDEX képlet, hogy az előző vagy a következő tételt jelenítse meg.

  Ha az aktuális érték 1, és a le nyilat nyomja meg, vagy ha az aktuális érték 20, és a fel nyilat nyomja meg, a léptetőnyíl értéke nem változik.

Példa görgetősáv létrehozására

 1. Ha az Excel 2010 vagy az Excel 2007 programban kíván görgetősávot létrehozni, kattintson a Fejlesztőeszközök lapra, kattintson a Beszúrás gombra, majd kattintson az Űrlap-vezérlőelemek területen a Görgetősáv lehetőségre.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
  2906092


  Görgetősáv létrehozásához az Excel 2003 programban és az Excel korábbi verzióiban kattintson az Űrlapok eszköztáron a Görgetősáv elemre.
 2. Kattintson a munkalap azon területére, ahol a görgetősáv bal felső sarkát kívánja elhelyezni, majd húzza a görgetősávot arra a területre, ahol a görgetősáv jobb alsó sarkát kívánja elhelyezni. A jelen példa esetében olyan görgetősávot hoz létre, amelynek magassága a B2:B6 tartomány lefedésére elegendő, szélessége pedig az oszlop szélességének az egynegyede.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
  2906093
 3. Kattintson a jobb gombbal a görgetősávra, majd a Vezérlő formázása elemre.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
  2906094
 4. Írja be a következő adatokat, majd kattintson az OK gombra:
  1. Írja be az Aktuális érték mezőbe a következő értéket: 1.

   Ez az érték inicializálja a görgetősávot, így az INDEX képlet a lista első elemére fog mutatni.
  2. Írja be a Minimális érték mezőbe a következő értéket: 1.

   Ez az érték megtiltja, hogy a görgetősáv felső értéke a lista első tételénél hátrébb menjen.
  3. Írja be a Maximális érték mezőbe a következő értéket: 20. Ez a szám adja meg a listában szereplő értékek maximális számát.
  4. A Léptetési távolság mezőbe írja be a következő értéket: 1.

   Ez az érték adja meg, hogy a görgetősáv mennyivel léptesse az aktuális értéket.
  5. Az Ugrási távolság mezőbe írja be a következő értéket: 5. Ez az érték azt adja meg, hogy ha a görgetősávra a görgetőgomb mellett kattint valamelyik oldalon, az mennyivel léptesse az aktuális értéket.
  6. Ahhoz, hogy egy számérték (amelyek attól függenek, hogy a listában éppen melyik elem van kijelölve) a G1 listában jelenjen meg, írja be a G1 karakterláncot a Cellacsatolás mezőbe.

   A kép összecsukásaA kép kibontása
   2906095


   Megjegyzés: A Térbeli árnyékolás jelölőnégyzet választható beállítás. Bejelölése háromdimenziós külsőt kölcsönöz a görgetősávnak.
 5. Kattintson egy másik cellára, hogy a görgetősáv bejelölése megszűnjön. A görgetősávon látható fel vagy le nyílra kattintva a G1 cellában szereplő szám a görgetősáv aktuális értékének plusz/mínusz a görgetősáv léptetési távolságának összesített értékére módosul. A szám változásának hatására frissül az A1 cellában lévő INDEX képlet, hogy az előző vagy a következő elemet jelenítse meg. Az értéket a görgetőgomb mozgatásával is változtathatja; az érték 5-tel (az Ugrási távolság aktuális értékével) való növeléséhez pedig kattintson a görgetősáv valamelyik oldalára. Ha az aktuális érték 1, és a le nyilat nyomja meg, vagy ha az aktuális érték 20, és a fel nyilat nyomja meg, a görgetősáv értéke nem változik.
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 291073 - Utolsó ellenőrzés: 2013. október 31. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Office Excel 2007
 • Microsoft Excel 2004 for Mac
 • Microsoft Excel 2002 Standard Edition
 • Microsoft Excel 2001 for Mac
 • Microsoft Excel 2000 Standard Edition
 • Microsoft Excel 98 for Macintosh
 • Microsoft Excel 97 Standard Edition
 • Microsoft Excel 2010
Kulcsszavak: 
kbexpertisebeginner kbhowto kbforms kbsmbportal KB291073
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com