A számítógép gyors zárolása és a különböző Windows-billentyűparancsok használata

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 294317 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A cikk a számítógép zárolásának gyors módját és a különböző használható Windows-billentyűparancsokat ismerteti.

További információ

A számítógép zárolásához a Windows XP új billentyűparancsokat tartalmaz a Microsoft Natural billentyűzeteken. A feladat végrehajtható a Windows billentyűt és az alkalmazás billentyűt tartalmazó bármely más kompatibilis billentyűzettel is.

A billentyűparancs használatához nyomja le egyidejűleg a Windows billentyűt és az L billentyűt. Az alábbi lista a számítógép zárolására és feloldására szolgáló különböző forgatókönyveket, valamint a számítógép zárolásának egyéb módjait tartalmazza.

A gyors felhasználóváltás engedélyezett

Ha zárolja a számítógépet, amikor a gyors felhasználóváltás engedélyezve van, ugyanazt tapasztalja, mint felhasználóváltás esetén: a számítógépen megjelenik az üdvözlőképernyő, és más felhasználók bejelentkezhetnek a számítógépre.

A gyors felhasználóváltás letiltott

Ha zárolja a számítógépet, amikor a gyors felhasználóváltás le van tiltva, a Számítógép zárolásának feloldása párbeszédpanel jelenik meg, amelyen a számítógép feloldásához az aktuálisan bejelentkezett felhasználónak meg kell adnia egy jelszót.

Az üdvözlőképernyő engedélyezett

A számítógép zárolásához az üdvözlőképernyő engedélyezése esetén nyomja le a CTRL+ALT+DELETE billentyűkombinációt (a Feladatkezelő megnyitásához), majd válassza a Leállítás menü Számítógép zárolása vagy Felhasználóváltás parancsát.

Megjegyzés: A Számítógép zárolása vagy a Felhasználóváltás parancs megjelenése a Leállítás menün attól függ, hogy engedélyezett-e a gyors felhasználóváltás szolgáltatás.

Az üdvözlőképernyő letiltott

A számítógép zárolásához az üdvözlőképernyő letiltása esetén nyomja le a CTRL+ALT+DELETE billentyűkombinációt, majd a Windows rendszerbiztonság párbeszédpanelen kattintson a Számítógép zárolása gombra.

A „Windows billentyű + L” billentyűparancs az előző eljárások mindegyikében zárolja a számítógépet. Ha nem rendelkezik a felhasználói fiókjához beállított jelszóval, bárki feloldhatja a számítógépét. Ha jelszót szeretne beállítani a fiókjához, kattintson duplán a Vezérlőpult Felhasználói fiókok elemére, jelölje ki a felhasználói fiókját, majd kattintson a Jelszó létrehozása hivatkozásra.

A Windows billentyűt és az alkalmazás billentyűjét is tartalmazó Microsoft Natural vagy egyéb kompatibilis billentyűzeten az alábbi billentyűkombinációk is használhatók.

A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
Billentyűkombináció Művelet
Windows billentyűA Start menü megjelenítése vagy elrejtése
Windows billentyű + LA számítógép zárolása
Windows billentyű + BREAKA Rendszertulajdonságok párbeszédpanel megjelenítése
Windows billentyű + DAz asztal megjelenítése
Windows billentyű + MMinden ablak kis méretűre állítása
Windows billentyű + SHIFT + MKis méretű ablakok visszaállítása
Windows billentyű + EA Sajátgép megnyitása
Windows billentyű + FFájl vagy mappa keresése
CTRL + Windows billentyű + FSzámítógépek keresése
Windows billentyű + F1A Windows súgójának megjelenítése
Windows billentyű + RA Futtatás párbeszédpanel megnyitása
Windows billentyű + UA Segédprogram-kezelő megnyitása
Alkalmazás billentyűjeHelyi menü megjelenítése a kijelölt elemhez

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 294317 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 6. - Verziószám: 1.4
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbhowto kbui KB294317
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com