Cum se instalează mai multe actualizări sau remedieri rapide pentru Windows cu o singură repornire

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 296861 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

Rezumat

Acest articol descrie cum se instalează mai multe actualizări pentru produsele Windows (de exemplu, actualizări critice, corecții de securitate sau remedieri rapide) care utilizează Hotfix.exe (Microsoft Windows NT 4.0) sau Update.exe (Microsoft Windows 2000, Microsoft Windows XP sau Microsoft Windows Server 2003), cu o singură repornire. Acest articol este destinat administratorilor și profesioniștilor TI. Aveți posibilitatea să instalați actualizări pentru produsele Windows care utilizează Hotfix.exe sau Update.exe în mod individual sau în combinație cu Windows (cu sau fără un pachet service pack).

Notă Procedura descrisă în acest articol nu funcționează pentru actualizările de produs care nu utilizează Hotfix.exe sau Update.exe ca program de instalare. De exemplu, actualizările Internet Explorer pentru Windows NT 4.0, Windows 2000 și Windows XP utilizează o instalare bazată pe INF în loc de Update.exe. De aceea, nu este posibilă utilizarea acestei proceduri pentru a instala mai multe actualizări Microsoft Internet Explorer cu o singură repornire în Windows NT 4.0, Windows 2000 sau Windows XP. Deoarece actualizările Internet Explorer pentru Windows Server 2003 utilizează Update.exe ca program de instalare, aveți posibilitatea să utilizați această procedură pentru a le instala.

Pentru informații suplimentare privind aceste subiecte, consultați următoarele site-uri Web Microsoft:

Windows 2000
Ghid de instalare și implementare a remedierilor rapide pentru Microsoft Windows 2000
http://technet.microsoft.com/ro-ro/library/cc750542.aspx
Windows XP
Ghidul pentru instalarea și implementarea actualizărilor pentru Microsoft Windows XP Service Pack 2
http://technet.microsoft.com/ro-ro/library/bb457071.aspx
Windows Server 2003 și Windows XP Professional, ediția pe 64 de biți
Ghid pentru instalarea și implementarea actualizărilor pentru Microsoft Windows Server 2003 și Windows XP, ediția pe 64 de biți, versiunea 2003
http://technet.microsoft.com/ro-ro/library/cc700814.aspx
Windows Server 2003 Service Pack 1
Microsoft Windows Server 2003 Service Pack 1 Instalarea și implementarea actualizărilor
http://technet.microsoft.com/ro-ro/library/cc706993(WS.10).aspx

Informații suplimentare

O actualizare de produs Windows (de exemplu, o actualizare critică, o corecție de securitate sau o remediere rapidă) este un fișier executabil (.exe) care conține unul sau mai multe fișiere de sistem care se pot aplica în Windows pentru a corecta o anumită problemă. Serviciile de asistență pentru produsele Microsoft distribuie remedieri rapide pentru clienții care sunt afectați sever de o anumită problemă. Actualizările critice și corecțiile de securitate sunt actualizări pe care Microsoft le recomandă tuturor clienților. Aveți posibilitatea să obțineți actualizări critice și corecții de securitate de pe site-ul Web Microsoft Update, de pe site-ul Web Centru de descărcări Microsoft sau de pe alte site-uri Web Microsoft.

Actualizările Windows XP x64 Edition și actualizările Windows Server 2003 sau actualizările Windows XP și Windows 2000 care au fost create după decembrie 2002

Notă Pentru a afla când s-a creat o actualizare, vizualizați data de modificare a programului de instalare Update.exe sau Hotfix.exe din pachetul de actualizare.

Pentru a instala o actualizare de produs Windows pe un singur computer, executați programul de actualizare a produsului pe computerul pe care doriți să-l actualizați. Pentru a instala mai multe actualizări de produs fără a reporni computerul după fiecare instalare, utilizați argumentul /z.

Opțiuni de linie de comandă pentru programul Update.exe

Următorul tabel identifică opțiunile de linie de comandă (sau argumentele) pe care le acceptă programul Update.exe:
Descriere argument ------ ----------- /f Forțează alte programe să se oprească la închidere. /n Nu se creează copii de rezervă la fișiere pentru eliminarea remedierilor rapide. /z Nu se repornește computerul după terminarea instalării. /q Utilizează modul silențios; nu este cerută interacțiunea cu utilizatorul. /m Utilizează modul neasistat de instalare (Windows 2000). /u Utilizează modul neasistat de instalare (Windows XP). /l Enumeră remedierile rapide instalate. 
Următoarea mostră de cod este un fișier batch care instalează mai multe actualizări de produs și se asigură că sunt înlocuite fișierele corecte după repornirea computerului.
@echo off
setlocal
set PATHTOFIXES=E:\hotfix

%PATHTOFIXES%\Q123456_w2k_sp4_x86.exe /Z /M
%PATHTOFIXES%\Q123321_w2k_sp4_x86.exe /Z /M
%PATHTOFIXES%\Q123456_w2k_sp4_x86.exe /Z /M
Notă Funcționalitatea QChain.exe este inclusă în toate actualizările de produs Windows XP x64, Windows Server 2003, Windows XP și Windows 2000 care utilizează Update.exe și care au fost lansate începând cu 18 mai 2001. Însă, există o problemă în actualizările lansate înainte de decembrie 2002 care poate aplica fișierul binar greșit pe computerul dvs. în anumite circumstanțe. În martie 2003, Microsoft a lansat o versiune actualizată de QChain.exe pentru a rezolva această problemă. Pentru informații suplimentare despre această problemă sau despre cum se obține instrumentul actualizat Qchain, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
815062 Nu se instalează fișierul corect când sunt înlănțuite mai multe remedieri rapide (articolul poate să fie în limba engleză)

Toate actualizările Windows NT 4.0 sau actualizările Windows XP și Windows 2000 care au fost create înainte de decembrie 2002

Notă Pentru a determina când a fost creată o actualizare de produs, verificați data la care s-a modificat programul de instalare Update.exe sau Hotfix.exe din pachetul de actualizare.

Microsoft a lansat un instrument de linie de comandă denumit QChain.exe. Cu QChain.exe, administratorii de sistem pot înlănțui actualizările. Când înlănțuiți actualizări, instalați mai multe actualizări fără a reporni computerul după fiecare instalare. Fără acest instrument, singura metodă acceptată este de a reporni computerul după fiecare instalare de actualizare. Instrumentul QChain.exe are următoarele avantaje:
 • Mărește timpul de disponibilitate pentru servere, deoarece computerele nu se repornesc după fiecare instalare de actualizare.
 • Permite instalări mai rapide de actualizări multiple pe un singur computer.
 • Funcționează cu Windows 2000 și Windows NT 4.0.
Notă Funcționalitatea QChain.exe este inclusă în toate actualizările Windows XP și Windows 2000 care au fost lansate începând cu 18 mai 2001, dar există o problemă în actualizările lansate înainte de decembrie 2002 care poate avea ca rezultat plasarea greșită a fișierului binar pe computer în anumite circumstanțe. În martie 2003, Microsoft a lansat o versiune actualizată de QChain.exe pentru a rezolva această problemă. Pentru mai multe informații despre această problemă sau despre cum se obține instrumentul actualizat Qchain.exe, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
815062 Nu se instalează fișierul corect când sunt înlănțuite mai multe remedieri rapide (articolul poate să fie în limba engleză)

Înlănțuirea instalărilor de actualizări fără QChain.exe nu este sigură

Când instalați actualizări, dacă un fișier este blocat sau în uz, el nu poate fi înlocuit. Drept urmare, fișierul este plasat în coada Pending File Rename și este înlocuit după repornirea computerului. Problema se produce în următorul scenariu:
 • Instalați actualizările A și B fără a reporni computerul între instalări.
 • Ambele pachete conțin fișierul X. Fișierul X din pachetul A este versiunea 3; fișierul X din pachetul B este versiunea 2. Versiunea fișierului X de pe computer este versiunea 1.
 • Când se instalează pachetul A, acesta plasează versiunea proprie a fișierului X în coada Pending File Rename.
 • Când se instalează pachetul B, acesta plasează versiunea proprie a fișierului X în coada Pending File Rename.
 • Când se repornește computerul, din cauză că pachetul B a fost instalat ultimul, se va instala versiunea sa a fișierului X (din coada Pending File Rename, ultimul fișier este cel care se utilizează). Astfel, se instalează versiunea 2 în loc de versiunea 3, așa cum era de așteptat.

Dacă s-au instalat anterior actualizări înlănțuite fără repornire

Deși acest scenariu este rar, se recomandă să verificați că pe computer există toate remedierile care credeți că sunt instalate. Pentru a verifica aceasta, utilizați instrumentul Qfecheck.exe. Pentru informații suplimentare despre Qfecheck.exe, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
282784 Qfecheck.exe verifică instalarea remedierilor rapide Windows 2000 și Windows XP (articolul poate să fie în limba engleză)
QChain.exe golește cheia Pending File Rename Operations din registry pentru a se asigura că se instalează numai cea mai recentă versiune a unui fișier după repornirea computerului.

Pentru a instala mai multe actualizări cu o singură repornire

 1. Executați programul de instalare a actualizării cu argumentul -z, pentru a instrui programul de instalare să nu repornească după instalare. Adăugați argumentul -m (pentru modul silențios) dacă nu doriți să se afișeze prompturi sau mesaje în timpul instalării.

  Programul de instalare a actualizărilor este unul dintre următoarele programe:
  • Fișierul program pachet cu auto-extragere (de exemplu, Qnnnnnn_w2k_spx_x86_en.exe).
  • Hotfix.exe (dacă ați extras toate fișierele din pachet).
 2. După ce instalați toate remedierile rapide, executați QChain.exe.
 3. Reporniți computerul.
De asemenea, aveți posibilitatea să creați un fișier batch pentru a face aceasta. Următorul fișier batch mostră demonstrează această metodă:
@echo off
setlocal
set PATHTOFIXES=calea
%PATHTOFIXES%\Q123456_w2k_sp2_x86.exe -z -m
%PATHTOFIXES%\Q123321_w2k_sp2_x86.exe -z -m
%PATHTOFIXES%\Q123789_w2k_sp2_x86.exe -z -m
%PATHTOFIXES%\qchain.exe

Cum se obține QChain.exe

Funcționalitatea QChain.exe este inclusă în toate actualizările Windows XP și Windows 2000 care au fost lansate începând cu 18 mai 2001, dar există o problemă în actualizările lansate înainte de decembrie 2002 care poate rezulta în plasarea greșită a fișierului binar pe computer în anumite circumstanțe. În martie 2003, Microsoft a lansat o versiune actualizată de QChain.exe pentru a rezolva această problemă. Pentru mai multe informații despre această problemă sau despre cum se obține instrumentul actualizat Qchain.exe, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
815062 Nu se instalează fișierul corect când sunt înlănțuite mai multe remedieri rapide (articolul poate să fie în limba engleză)

Sintaxa comenzii QChain.exe

qchain [numefișierjurnal]
Parametrul opțional [numefișierjurnal] creează un fișier cu un instantaneu al cheii Pending File Rename Operations cu starea acesteia înainte și după operațiune.

Mostră de ieșire QChain.exe

---- Informații vechi din registry ------
Source:C:\WINNT\inf\acpi.inf
Version: 5.0.2183.1
Destination:d:\ntsust\testregchech\1394.inf
Version: 5.0.2183.1

Source:C:\WINNT\inf\adm_mult.inf
Version: 5.0.2184.1
Destination:d:\ntsust\testregchech\1394.inf
Version: 5.0.2183.1

Source:C:\WINNT\inf\banshee.inf
Version: 5.0.2080.1
Destination:d:\ntsust\testregchech\1394.inf
Version: 5.0.2183.1

---- Informații noi din registry ------
Source:C:\WINNT\inf\adm_mult.inf
Version: 5.0.2184.1
Destination:d:\ntsust\testregchech\1394.inf
Version: 5.0.2183.1

Limitările QChain.exe

Deși QChain funcționează cu majoritatea actualizărilor Windows NT 4.0 și Windows 2000, QChain.exe poate să nu funcționeze cu actualizările care conțin fișiere binare listate în următoarea cheie registry:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Session Manager\KnownDLLs
Fișierele binare listate în această cheie registry sunt încărcate în memorie la pornire. Când programul de instalare a actualizărilor apelează funcția GetFileVersionInfo pentru un fișier binar din această listă, programul de instalare de actualizări se referă la fișierul binar care se află deja încărcat, în loc să se refere la fișierul binar care este de fapt prezent în locația țintă.

Deoarece fișierele binare listate în cheia registry
KnownDLLs
se încarcă în memorie la pornire, programul de instalare a actualizării trebuie să înlocuiască fișierul binar țintă cu fișierul binar corect, înainte de repornirea computerului. De aceea, programul de instalare a actualizării nu creează o operațiune Pending File Rename pentru a înlocui fișierul binar la repornire. În schimb, actualizarea mută fișierul binar curent într-o locație temporară, pune fișierul binar corect în locul fișierului binar curent, apoi creează o operațiune Pending File Rename pentru a șterge fișierul binar curent la repornirea computerului.

QChain afectează numai operațiunile Pending File Rename care efectuează operațiuni de înlocuire a fișierelor binare. Nu efectuează nicio acțiune asupra operațiunilor Pending File Rename care efectuează operațiuni de ștergere.

Toate actualizările Windows NT 4.0 și Windows 2000 care sunt anterioare SP2 utilizează GetFileVersionInfo pentru a identifica versiunea unui fișier. Dacă instalați două sau mai multe actualizări Windows NT 4.0 sau actualizări Windows 2000 pre-SP2, iar actualizările conțin KnownDLL care se suprapun, utilizarea QChain pentru înlănțuirea instalării acelor actualizări nu asigură instalarea remedierii având cea mai recentă versiune.

Următorul scenariu arată de ce este posibil ca QChain să nu pună fișierul binar corect în sistem:
 • Instalați pachetele de actualizare A și B și nu reporniți între instalări.
 • Ambele pachete conțin Kernel32.dll, un fișier care se află pe lista KnownDLLs. Pachetul A include Kernel32.dll versiunea 3, pachetul B include Kernel32.dll versiunea 2, iar computerul are instalată versiunea 1 a Kernel32.dll.
 • Când se instalează pachetul A, GetFileVersionInfo raportează că în computer este prezent Kernel32.dll versiunea 1. Deoarece pachetul A include versiunea 3, programul de instalare a actualizării își dă seama că este necesară înlocuirea fișierelor.
  • Programul de instalare a actualizării mută Kernel32.dll versiunea 1 pe computer într-o locație temporară și creează o operațiune Pending File Rename pentru ștergerea fișierului Kernel32.dll din locația temporară la următoarea repornire a computerului.
  • Versiunea 3 a fișierului Kernel32.dll din pachetul A este copiată pe computer.
 • Când se instalează pachetul B, GetFileVersionInfo raportează în continuare că Kernel32.dll versiunea 1 este instalat pe computer, deoarece GetFileVersionInfo citește informațiile de versiune din Kernel32.dll care este încărcat în memorie. Pachetul B are versiunea 2, astfel încât remedierea rapidă își dă seama că este necesară înlocuirea fișierelor.
  • Programul de instalare a actualizării mută Kernel32.dll care se află acum în computer (Kernel32.dll versiunea 3 din pachetul A) într-o locație temporară și creează o operațiune Pending File Rename pentru ștergerea fișierului Kernel32.dll (versiunea 3) din locația temporară la următoarea repornire a computerului.
  • Versiunea 2 a fișierului Kernel32.dll din pachetul B este copiată pe computer.
 • Se execută QChain, dar nu există operațiuni Pending File Rename pentru înlocuirea de fișiere, astfel încât QChain nu efectuează nicio operațiune.
 • Deoarece pachetul B a fost instalat cel mai recent, Kernel32.dll versiunea 2 din pachetul B este în locația corectă pe computer. De aceea, se încarcă în memorie la repornirea computerului. Operațiunile Pending File Rename șterg atât Kernel32.dll versiunea 1, cât și fișierul Kernel32.dll versiunea 3 din pachetul A. Drept urmare, computerul are acum fișierul Kernel32.dll versiunea 2 în loc de versiunea 3.
Există o remediere Windows 2000 post-SP2 unde GetFileVersionInfo nu mai este utilizat pentru fișierele KnownDLLs încărcate în memorie. În schimb, programul de instalare al actualizării mapează fișierul care se află în prezent în locația țintă, apoi apelează GetFileVersionInfo pentru fișierul mapat. De aceea, aveți posibilitatea să utilizați QChain.exe pentru a înlănțui împreună actualizări Windows 2000 post-SP2. Când faceți aceasta, se instalează cea mai recentă versiune a unui fișier, indiferent de ordinea în care se instalează actualizările.

Dacă desfășurați din nou scenariul anterior și utilizați actualizări Windows 2000 post-SP2, remedierea rapidă din pachetul B mapează Kernel32.dll al pachetului A și recunoaște versiunea 3. Versiunea 3 este mai recentă decât versiunea 2 a fișierului Kernel32.dll din pachetul B. De aceea, pachetul B nu înlocuiește Kernel32.dll care se află în sistem, iar fișierul Kernel32.dll versiunea 3 al pachetului A reprezintă fișierul de versiune corectă pe care computerul îl va utiliza după repornirea computerului.

Proprietă?i

ID articol: 296861 - Ultima examinare: 26 septembrie 2013 - Revizie: 17.0
Se aplică la:
 • Microsoft Windows Update
 • Microsoft Update
Cuvinte cheie: 
kbproductlink kbhotfixserver kbqfe kbwindowsupdatev6 kbwindowsupdatev3 kbfile kbgraphxlinkcritical kbinfo KB296861

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com