A TCP/IP protokoll beállítása a Windows XP rendszer DNS szolgáltatásának használatához

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 305553 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ez a cikk azt írja le, hogy miként kell beállítani a Windows XP rendszer TCP/IP protokollját a DNS szolgáltatás használatához.

A TCP/IP protokoll beállítása

A TCP/IP protokoll beállítása az alábbi műveletsorral hajtható végre.
 1. Kattintson a Start menü Vezérlőpult parancsára, majd a Hálózati és internetes kapcsolatok, végül a Hálózati kapcsolatok hivatkozásra.
 2. Kattintson a jobb gombbal a beállítandó hálózati kapcsolatra, és válassza a helyi menü Tulajdonságok parancsát.
 3. Jelölje ki az Általános lapon (helyi kapcsolat esetén) vagy a Hálózat lapon (egyéb kapcsolatok esetén) a TCP/IP protokoll listaelemet, és kattintson a Tulajdonságok gombra.
 4. Ha DNS-kiszolgálócímeket szeretne beolvasni valamely DHCP-kiszolgálóról, jelölje be a DNS-kiszolgáló címének automatikus kérése választógombot.
 5. Ha saját maga szeretné beállítani a DNS-kiszolgálócímeket, jelölje be A következő DNS-kiszolgálócímek használata választógombot, és írja be az elsődleges és a másodlagos DNS-kiszolgáló IP-címét az Elsődleges DNS-kiszolgáló és a Másodlagos DNS-kiszolgáló mezőbe.

A DNS szolgáltatás speciális beállításainak megadása

A DNS szolgáltatás speciális beállításainak megadásához kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a TCP/IP protokoll tulajdonságai párbeszédpanel Speciális gombjára, majd a DNS fülre.
 2. A következő részekben ismertetett lépéseknek megfelelően adja meg a DNS szolgáltatás tulajdonságait.

Másodlagos DNS-kiszolgáló IP-címének beállítása

Ha egy másodlagos DNS-kiszolgáló IP-címét szeretné megadni, kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a DNS-kiszolgálók címei, használati sorrendben lista alatti Hozzáadás gombra.
 2. Írja be a TCP/IP DNS-kiszolgáló párbeszédpanel DNS-kiszolgáló mezőjébe a DNS-kiszolgáló IP-címét, és kattintson a Hozzáadás gombra.

Nem minősített DNS-nevekre vonatkozó névfeloldás működésének módosítása

A nem minősített DNS-nevekre vonatkozó névfeloldás működését az alábbi eljárással változtathatja meg.
 1. Ha egy nem minősített nevet az elsődleges DNS-utótag és az egyes kapcsolatok DNS-utótagjának hozzáfűzésével szeretne feloldani, jelölje be az Elsődleges és kapcsolatfüggő DNS-utótagok hozzáfűzése választógombot. Ezt csak akkor teheti meg, ha az összes kapcsolat be van állítva. Ha az elsődleges DNS-utótag szülőutótagjai között is keresni szeretne egészen a második szintű tartományig, jelölje be Az elsődleges DNS-utótag szülőutótagjainak hozzáfűzése jelölőnégyzetet.
 2. Ha a be nem állított utótagok listájából hozzáfűzött utótagokkal szeretné feloldani a nem minősített nevet, jelölje be A következő DNS-utótagok hozzáfűzése (ilyen sorrendben) választógombot, és a Hozzáadás gombra kattintva vegye fel az utótagokat a listára.
 3. Kapcsolatspecifikus DNS-utótag beállításához írja be az utótagot A kapcsolat DNS-utótagja mezőbe.

Dinamikus DNS-névfrissítés működésének megváltoztatása

A dinamikus DNS-névfrissítés működése az alábbi módszerrel módosítható.
 • A kapcsolat IP-címeinek, illetve a számítógép elsődleges tartománynevének dinamikus DNS-névfrissítéssel történő regisztrálásához jelölje be A kapcsolat címének regisztrálása a DNS-be jelölőnégyzetet. A négyzet alapértelmezés szerint nincs bejelölve. A számítógép elsődleges tartományneve a számítógépnévhez hozzáfűzött elsődleges DNS-utótag: a tartománynév és a DNS-utótag teljes számítógépnévként történő együttes megjelenítéséhez kattintson a Start menü Vezérlőpult parancsára, a Teljesítmény és karbantartás, majd a Rendszer hivatkozásra, végül pedig a Számítógépnév fülre.
 • A kapcsolat IP-címeinek és kapcsolatspecifikus tartománynevének dinamikus DNS-névfrissítéssel történő regisztrálásához jelölje be A kapcsolat DNS-utótagjának használata DNS-regisztrációhoz jelölőnégyzetet. A négyzet alapértelmezés szerint nincs bejelölve. A kapcsolat kapcsolatspecifikus tartományneve a kapcsolat számítógépnévhez fűzött DNS-utótagja.

Hibaelhárítás

Ha a dinamikus DNS-névfrissítést a számítógépen az összes név esetében le szeretné tiltani, törölje a jelet A kapcsolat címének regisztrálása a DNS-be és A kapcsolat DNS-utótagjának használata DNS-regisztrációhoz jelölőnégyzetből a DNS lapon a Hálózati kapcsolatok ablakban szereplő valamennyi kapcsolatnál.

Megjegyzés: A művelet végrehajtásához rendszergazdaként vagy a Rendszergazdák csoport tagjaként kell bejelentkeznie. Ha számítógépe hálózathoz csatlakozik, az esetleges hálózati házirend-beállítások megakadályozhatják az itt leírt műveletek végrehajtását.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 305553 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 6. - Verziószám: 2.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbenv kbnetwork kbhowtomaster KB305553
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com