Cum se copiază informații pe un CD în Windows XP

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 306524 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

REZUMAT

În cazul în care computerul dvs. este echipat cu o unitate de inscripționat discuri compacte (CD-uri), aveți posibilitatea să creați copii de rezervă pentru fișiere sau foldere pe un disc compact inscripționabil (CD-R) sau pe un disc compact reinscripționabil (CD-RW). Acest articol descrie cum se creează copii de rezervă pentru fișiere sau foldere pe un CD-R sau pe un CD-RW.


Copierea fișierelor și folderelor pe un CD

Pentru a copia fișiere și foldere pe un CD:
 1. Introduceți un CD inscripționabil gol în unitatea de inscripționat CD-uri.
 2. Faceți dublu clic pe Computerul meu, apoi pe fișierele sau folderele pe care doriți să le copiați pe CD. Pentru a selecta mai multe fișiere, mențineți apăsată tasta CTRL în timp ce faceți clic pe fișierele dorite.
 3. Faceți clic pe oricare dintre următoarele opțiuni:
  • Se copiază acest fișier
  • Se copiază acest folder
  • Se copiază elementele selectate
 4. În caseta de dialog Copiere elemente, faceți clic pe unitatea de inscripționat CD-uri, apoi pe Copiere.
 5. În Computerul meu, faceți dublu clic pe unitatea de inscripționat CD-uri.

  Windows afișează o zonă temporară unde fișierele sunt ținute înainte să se copieze pe CD. Verificați că fișierele și folderele pe care intenționați să le copiați pe CD sunt afișate sub Fișiere gata pentru a fi scrise pe CD.
 6. Sub Activități de inscripționare CD, faceți clic pe Scriere pe CD.
 7. După ce pornește Expert scriere CD, urmați instrucțiunile din expert.
 8. Când se termină procesul, expertul afișează o casetă de selectare care vă permite să creați alt CD la fel ca cel care tocmai s-a inscripționat. Dacă doriți să creați mai multe copii ale aceluiași CD, faceți clic pe Da, aceste fișiere se vor scrie pe alt CD și introduceți în unitatea de inscripționat CD-uri alt CD inscripționabil, gol. Urmați instrucțiunile din expert. NOTĂ: După ce copiați fișierele sau folderele pe CD, este util să vizualizați CD-ul pentru a confirma că fișierele s-au copiat.

Ștergerea fișierelor temporare ale unității de inscripționat CD-uri

Pentru a șterge fișierele și folderele din zona de stocare a unității de inscripționat CD-uri:
 1. Faceți dublu clic pe Computerul meu, apoi faceți dublu clic pe unitatea de inscripționat CD-uri.

  Windows afișează o zonă temporară de stocare unde fișierele sunt ținute înainte să se copieze pe CD. Fișierele sau foldere din zona de stocare temporară sunt listate sub Fișiere gata pentru a fi scrise pe CD.
 2. Sub Activități de inscripționare CD, faceți clic pe Ștergere fișiere temporare.

  Windows șterge fișierele și folderele din zona de stocare temporară și le mută în Coșul de reciclare. NOTĂ: Când ștergeți conținutul zonei de stocare temporară, această zonă devine disponibilă pentru alt set de fișiere sau foldere pe care doriți să le copiați pe CD. Fișierele nu se șterg din locația lor originală din computer sau de pe CD.

Depanarea problemelor

 • Este posibil ca unitățile de inscripționat CD-uri mai vechi să nu creeze (sau s㠄inscripționeze”) discuri CD-RW. Pentru a rezolva această problemă, utilizați unitatea de inscripționat CD-uri pentru a crea copii de rezervă ale informațiilor pe discuri CD-R.
 • Aveți posibilitatea să ștergeți și să utilizați din nou discuri CD-RW, dar este posibil ca discurile să nu se redea în alte dispozitive (cum ar fi CD-playerele audio). Pentru a rezolva această problemă, utilizați unitatea de inscripționat CD-uri pentru a crea copii de rezervă ale informațiilor pe discuri CD-R. Aceste discuri se pot scrie o sigură dată, dar se redau în majoritatea CD-playerelor și unităților CD-ROM.
 • Inscripționarea pe CD poate eșua uneori. Pentru a rezolva această problemă, utilizați una dintre următoarele metode:
  • Defragmentați hard diskul în mod regulat. Pentru a porni Defragmentare disc, faceți clic pe Start, indicați spre Toate programele, spre Accesorii, spre Instrumente de sistem, apoi faceți clic pe Defragmentare disc.
  • Verificați regulat hard diskul pentru erori. Aveți posibilitatea să utilizați instrumentul de verificare a erorilor pentru a găsi erori de sistem de fișiere și sectoare deteriorate pe hard disk:
   1. Faceți dublu clic pe Computerul meu, apoi pe discul local pe care doriți să-l verificați.
   2. În meniul Fișier, faceți clic pe Proprietăți.
   3. Faceți clic pe fila Instrumente, apoi faceți clic pe Verificare acum în secțiunea Verificare erori.
   4. În secțiunea Opțiuni verificare disc, faceți clic pentru a bifa caseta de selectare Scanare și recuperare sectoare defecte.
  • Asigurați-vă că există suficient spațiu liber pe hard disk pentru fișierele pe care doriți să le inscripționați pe CD. Aveți posibilitatea să utilizați Curățire disc pentru a elibera spațiu pe hard disk. Pentru a deschide Curățire disc, faceți clic pe Start, indicați spre Toate programele, spre Accesorii, spre Instrumente de sistem, apoi faceți clic pe Curățire disc.
  • Înainte să începeți procesul de înregistrare, închideți toate celelalte programe (cum ar fi economizoare de ecran și software anti-virus) și nu porniți programe care pot întrerupe procesul de inscripționare.
Proprietă?i

ID articol: 306524 - Ultima examinare: 10 mai 2011 - Revizie: 2.0
SE APLICĂ LA:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Cuvinte cheie: 
kbhowtomaster kbhowto kbtshoot kbbackup KB306524

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com