Как да създадете и използвате компресирана (със ZIP) папки в Windows XP

Преводи на статии Преводи на статии
ID на статията: 306531 - Преглед на продукти, за които се отнася тази статия.
Разгъване на всички | Сгъване на всички

На тази страница

ВЪВЕДЕНИЕ

Тази статия описва как да създадете и използвате компресиран ("със") папки в Windows XP. Компресиране на файлове, папки и програми намалява техния размер и намалява пространството, те използват на вашите дискове или сменяеми устройства за съхранение.

Освен това тази статия се обсъжда как да добавяте елементи към и да премахвате елементи Препоръчано от компресирана папка и как да се защитавам папка с помощта на назначена програма за кражба на пароли.

Тази статия е предназначена за начинаещи и средно напреднали потребители. Можете да го намерите по-лесно да следвате стъпките, ако първо разпечатате тази статия.

Допълнителна информация

Как да се създаде компресирана папка

Ако искате да създадете компресирана папка вътре в друга папка, преминете към метод 1. Ако искате да създадете компресирана папка на работния плот, преминете към метод 2.

Метод 1: Използване на моя компютър да създаде компресираната папка

Следвайте тези стъпки, за да използвате моя компютър, за да създаде компресирана папка:
 1. На работния плот щракнете двукратно върху Моят компютъри след това отворете папката, в която искате да създадете компресираната папка. Например ако искате да направите компресирана папка в главната папка на устройство C, щракнете двукратно върху Моят компютъри след това щракнете двукратно върху устройство C за да отворите папката корен.

  Бележка Ако не виждате иконата на Моят компютър на работния плот, щракнете върху Старти след това щракнете върху Моят компютър.
 2. В менюто файл посочете към Създайи след това щракнете върху компресирана (със ZIP) папка.
 3. Въведете име за влизане за новата компресирана папка и след това натиснете ENTER. Вашата нова компресирана папка се показва като икона на папка с цип. В зависимост Препоръчано от кои опции за папките, които сте задали разширение .zip файл може да се появи.

Метод 2: Създаде компресираната папка на работния плот или в папка

 1. С десния бутон върху празно място на работния плот или в отворена папка, посочете Създайи след това щракнете върху компресирана (със ZIP) папка.
 2. Въведете име за влизане за новата компресирана папка и след това натиснете ENTER. Вашата нова компресирана папка се показва като икона на папка с цип. В зависимост Препоръчано от вашите предпочитания разширение .zip файл може да се появи.

Как да преместите файлове и папки Препоръчано от компресирана папка и

Премествате файлове и папки към или Препоръчано от компресираните папки точно така, както сте ги преместите към или Препоръчано от некомпресиран папки. Например можете да плъзнете файлове или папки към компресираната папка. Когато премествате файл или папка към компресирана папка, този файл автоматично се компресират. Файл, който се премества Препоръчано от компресираната папка е автоматично компресиран.

Как да извлечете файлове Препоръчано от компресирана папка

Получаване на файлове или папки Препоръчано от компресирана папка е известен като извличането им. Можете да извлечете един файл или папка в даден момент, или можете да извлечете множество файлове или папки. За да извлечете само един файл или папка, изпълнете следните стъпки:
 1. Щракнете двукратно върху компресираната папка, за да го отворите.
 2. След това плъзнете файла или папката Препоръчано от компресираната папка в новото местоположение.
Бележка Оригинален, компресирани файлове остава в компресираната папка.

За да извлечете всички файлове и папки Препоръчано от компресирана папка, използвайте съветника за извличане. За да използвате съветника за извличане, изпълнете следните стъпки:
 1. Щракнете двукратно върху компресираната папка, за да го отворите. Командата извличане на всички файлове се появява в списъка Папка задачи .
 2. Щракнете върху извличане на всички файлове да стартирате съветника за извличане и след това щракнете върху следващия да започнете процеса на извличане.
 3. Когато бъдете подканени да изберете място, където да поставите извлечените файлове, изберете местоположение и след това щракнете върху напред. по подразбиране е избрано Покажи извлечените файлове .
 4. Щракнете върху край , за да видите извлечените файлове.
Бележка Оригинален, компресирани файлове все още остават в компресираната папка, след като изпълните съветника на екстракция.

Как да защитите компресирана папка чрез изискване на парола

Можете да ограничите достъпа до файлове и папки в компресираните папки чрез изискване на парола.

Важно Парола за защитени, компресиран файл не е възстановима. Ако я загубите, няма да можете да получите достъп до този файл.

Бележка Не може да защити празна компресирана папка с парола.

За да защитите съдържанието на компресирана папка, изпълнете следните стъпки:
 1. Щракнете двукратно върху компресираната папка, която искате да защитите.
 2. В менюто файл щракнете върху Добави парола.
 3. В полето парола въведете паролата, която искате да използвате. Въведете същата парола в полето Потвърждаване на парола и след това щракнете върху OK.
Бележка Когато се опитвате да преместите или отваряне на файл, който е защитен с парола, се показва диалогов прозорец парола е необходимо . Въведете правилната парола, в полето парола и след това щракнете върху OK.

Свойства

ID на статията: 306531 - Последна рецензия: 16 април 2014 г. - Редакция: 3.0
Важи за:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Ключови думи: 
kbhowtomaster kbui kbmt KB306531 KbMtbg
Machine-translated Article
ВАЖНО: Тази статия е преведена с използване на софтуер за машинен превод на Microsoft и може да бъде коригирана чрез технологията Рамка за превод от общността (CTF). Microsoft предлага статии, преведени машинно, допълнително редактирани от общността, и статии, преведени от хора, за да може да предостави достъп на много езици до всички статии в нашата База знания. Статиите, преведени машинно и редактирани допълнително, може да съдържат грешки в лексиката, синтаксиса и/или граматиката. Microsoft не носи отговорност за каквито и да било неточности, грешки или вреди, предизвикани от неправилен превод на съдържанието или използването му от нашите клиенти. Повече за CTF – на http://support.microsoft.com/gp/machine-translation-corrections/bg.
Щракнете тук, за да видите версия на тази статия на английски: 306531

Изпратете обратна информация

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com