Αναγν. άρθρου: 306531 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Αυτό το άρθρο, στο παρελθόν ήταν δημοσιευμένο με αριθμό GR306531
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Σε αυτήν τη σελίδα

Περίληψη

Αυτό το άρθρο περιγράφει βήμα-προς-βήμα τον τρόπο δημιουργίας και χρήσης συμπιεσμένων (μορφή zip) φακέλων στα Windows XP. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συμπιεσμένους φακέλους για να αποθηκεύσετε αρχεία σε συμπιεσμένη μορφή, ώστε να χρησιμοποιήσετε λιγότερο χώρο από το κανονικό, και, εφόσον χρειάζεται, μπορείτε να προστατεύσετε αυτά τα αρχεία με κωδικό πρόσβασης.

Τρόπος δημιουργίας συμπιεσμένου φακέλουΓια να δημιουργήσετε έναν συμπιεσμένο φάκελο, χρησιμοποιήστε μια από τις ακόλουθες μεθόδους.
 • Άνοιγμα του φακέλου "Ο Υπολογιστής μου" (My Computer):
  1. Κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο Ο Υπολογιστής μου (My Computer) και κατόπιν ανοίξτε το φάκελο όπου θέλετε να δημιουργήσετε τον συμπιεσμένο φάκελο. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα συμπιεσμένο φάκελο στον ριζικό φάκελο της μονάδας δίσκου C, κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο Ο Υπολογιστής μου (My Computer) και κατόπιν κάντε διπλό κλικ στη μονάδα δίσκου C, για να ανοίξετε τον ριζικό φάκελο.
  2. Στο μενού Αρχείο (File), τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην εντολή Δημιουργία (New) και κατόπιν κάντε κλικ στην εντολή Συμπιεσμένος (μορφή zip) φάκελος (Compressed (zipped) Folder).
  3. Πληκτρολογήστε ένα όνομα για τον νέο συμπιεσμένο φάκελο και κατόπιν πιέστε το πλήκτρο ENTER. Ο νέος συμπιεσμένος φάκελος εμφανίζεται ως εικονίδιο φακέλου με φερμουάρ.
 • Κάντε κλικ με το δεξιό κουμπί του ποντικιού σε μια κενή περιοχή στην επιφάνεια εργασίας ή σε ένα φάκελο:
  1. Κάντε κλικ με το δεξιό κουμπί του ποντικιού σε μια κενή περιοχή σε έναν ανοικτό φάκελο ή στην επιφάνεια εργασίας, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην εντολή Δημιουργία (New) και κατόπιν κάντε κλικ στην εντολή Συμπιεσμένος (μορφή zip) φάκελος (Compressed (zipped) Folder).
  2. Πληκτρολογήστε ένα όνομα για τον νέο συμπιεσμένο φάκελο και κατόπιν πιέστε το πλήκτρο ENTER. Ο νέος συμπιεσμένος φάκελος εμφανίζεται ως εικονίδιο φακέλου με φερμουάρ.

Τρόπος προσθήκης ή κατάργησης στοιχείων από ένα συμπιεσμένο φάκελο • Μετακίνηση αρχείων και φακέλων: Η μετακίνηση αρχείων και φακέλων προς ή από συμπιεσμένους φακέλους λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως στους κανονικούς φακέλους που δεν είναι συμπιεσμένοι. Για παράδειγμα, μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία ή φακέλους στον συμπιεσμένο φάκελο. Όταν τοποθετείτε ένα αρχείο στον συμπιεσμένο φάκελο, αυτό το στοιχείο συμπιέζεται αυτόματα. Ένα αρχείο που μετακινείται από ένα συμπιεσμένο φάκελο αυτόματα μετατρέπεται σε ασυμπίεστο αρχείο.
 • Εξαγωγή όλων των αρχείων: Όταν ανοίγετε ένα συμπιεσμένο φάκελο, εμφανίζεται η εντολή Εξαγωγή όλων των αρχείων (Extract all files) στη λίστα Εργασίες φακέλων (Folder Tasks). Όταν κάνετε κλικ στην εντολή Εξαγωγή όλων των αρχείων (Extract all files), ξεκινά ο "Οδηγός εξαγωγής" (Extraction Wizard). Σας ζητείται να επιλέξετε μια θέση, για να τοποθετήσετε τα εξαγόμενα αρχεία και κατόπιν πραγματοποιείται εξαγωγή των αρχείων.

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα αρχικά συμπιεσμένα αρχεία παραμένουν στον συμπιεσμένο φάκελο.

Τρόπος χρήσης της προστασίας κωδικού πρόσβασηςΤα αρχεία και οι φάκελοι σε συμπιεσμένους φακέλους είναι δυνατό να προστατευθούν χρησιμοποιώντας κωδικό πρόσβασης. Για να προστατεύσετε με κωδικό πρόσβασης τα περιεχόμενα ενός συμπιεσμένου φακέλου:
 1. Κάντε διπλό κλικ στον συμπιεσμένο φάκελο που θέλετε να προστατεύσετε με κωδικό πρόσβασης.
 2. Στο μενού Αρχείο (File), κάντε κλικ στην εντολή Προσθήκη κωδικού πρόσβασης (Add a Password).
 3. Στο πλαίσιο Κωδικός πρόσβασης (Password), πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Πληκτρολογήστε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης στο πλαίσιο Επιβεβαίωση κωδικού πρόσβασης (Confirm Password) και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί OK.
Σημειώστε ότι, όταν προσπαθείτε να μετακινήσετε ή να ανοίξετε ένα αρχείο με προστασία κωδικού πρόσβασης, εμφανίζεται ένα παράθυρο διαλόγου "Απαιτείται κωδικός πρόσβασης" (Password Needed). Πληκτρολογήστε τον σωστό κωδικό πρόσβασης στο πλαίσιο Κωδικός πρόσβασης (Password) και κατόπιν κάντε κλικ στο κουμπί OK.
Αντιμετώπιση προβλημάτωνΔεν είναι δυνατή η ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης για ένα συμπιεσμένο αρχείο με προστασία κωδικού πρόσβασης. Εάν χάσετε τον κωδικό πρόσβασης, δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο συγκεκριμένο αρχείο.
Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 306531 - Τελευταία αναθεώρηση: Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2004 - Αναθεώρηση: 1.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Λέξεις-κλειδιά: 
kbhowto kbhowtomaster kbtool kbui KB306531

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com