Radera filer från en CD-RW-skiva i Windows XP

Artikelöversättning Artikelöversättning
Artikel-id: 306641 - Visa produkter som artikeln gäller.
Visa alla | Dölj alla

På den här sidan

Sammanfattning

Om datorn är utrustad med en CD-brännare som stöder skrivbara CD-skivor (CD-RW) kan du radera skivan och sedan använda den igen. I den här artikeln beskrivs hur du raderar filer från en CD-RW-skiva i Windows XP.

Radera filer från en CD-RW-skiva

Så här raderar du filer från en skrivbar CD-skiva:
  1. Dubbelklicka på ikonen Den här datorn på skrivbordet.
  2. Högerklicka på CD-inspelningsenheten i Den här datorn och klicka på Öppna. I Windows visas ett temporärt lagringsutrymme, där filerna lagras innan de kopieras till CD:n. Filer och mappar i det temporära lagringsutrymmet visas i rutan Filer som är redo att skrivas till CD-skivan.
  3. I rutan CD-skrivningsaktiviteter klickar du på Rensa den här CD-RW-skivan. Dialogrutan Välkommen till guiden Skriv till CD-skiva visas. När du har klickat på Nästa visas dialogrutan CD-skivan rensas och förloppsindikatorn visar hur processen fortskrider.
  4. När processen är klar visas ett meddelande i meddelandefältet och du kan använda CD-RW-skivan.Obs! Alla CD-skivor kan inte raderas. Om du använder en CD-skiva som inte kan raderas är den här funktionen inte tillgänglig.

Felsökning

Du kan radera och återanvända CD-RW-skivor, men skivorna kan inte spelas upp i alla CD-enheter (t.ex. CD-spelare för ljud).

Lös problemet genom att säkerhetskopiera informationen på CD-R-skivor. Dessa skivor kan bara skrivas en gång, men de kan spelas upp i de flesta CD-spelare och CD-ROM-enheter.

Egenskaper

Artikel-id: 306641 - Senaste granskning: den 20 juni 2005 - Revision: 1.1
Informationen i denna artikel gäller:
  • Microsoft Windows XP Professional Edition
  • Microsoft Windows XP Home Edition
Nyckelord: 
kbhowto kbhowtomaster kbsound KB306641

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com