Tietokoneen käynnistäminen Windows XP:n viimeisin toimiva kokoonpano -ominaisuuden avulla

Artikkeleiden käännökset Artikkeleiden käännökset
Artikkelin tunnus: 307852 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Tällä sivulla

ESITTELY

Tässä artikkelissa kuvaan, miten Windows XP:n viimeisin toimiva kokoonpano -ominaisuutta käytetään. Viimeisin toimiva kokoonpano -ominaisuus on palautusasetus, jonka avulla voit käynnistää tietokoneesi käyttäen viimeisimpiä toimineita asetuksia. Viimeisin toimiva kokoonpano -ominaisuus palauttaa rekisteritiedot ja ohjainasetukset, joita käytettiin silloin, kun tietokone viimeksi käynnistyi onnistuneesti. Käytä viimeisin toimiva kokoonpano -ominaisuutta, kun et pysty käynnistämään Windows XP:tä tehtyäsi muutoksen tietokoneeseen tai kun epäilet, että juuri tekemäsi muutos saattaa aiheuttaa ongelman. Voit esimerkiksi käyttää tätä ominaisuutta, jos et pysty käynnistämään Windows XP:tä sen jälkeen, kun olet asentanut uuden ohjaimen näyttösovittimeesi tai kun olet asentanut virheellisen ohjaimen, etkä ole vielä käynnistänyt tietokonettasi uudelleen.

Kun käynnistät tietokoneesi käyttäen viimeisin toimiva kokoonpano -ominaisuutta, Windows XP palauttaa seuraavan rekisteriavaimen tiedot:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet
Huomautus Muihin rekisteriavaimiin tehdyt muutokset säilytetään.Enemmän tietoa

Tietokoneen käynnistäminen viimeisin toimiva kokoonpano -ominaisuuden avulla

Voit käynnistää tietokoneen viimeisin toimiva kokoonpano -ominaisuuden avulla seuraavasti:
  1. Käynnistä tietokone.
  2. Kun näyttöön tulee kehotus valita käynnistettävä käyttöjärjestelmä, paina F8-näppäintä.
  3. Kun näyttöön tulee Windowsin lisäasetusten valikko, valitse nuolinäppäimillä Last known good configuration -kohta eli viimeisin toimiva kokoonpano (viimeisimmät toimiviksi tietämäsi asetukset) ja paina sitten ENTER-näppäintä.
  4. Jos tietokoneessasi on muita käyttöjärjestelmiä, valitse nuolinäppäimillä Microsoft Windows XP ja paina sitten ENTER-näppäintä.

Vianmääritys

  • Viimeisin toimiva kokoonpano -ominaisuuden avulla voit palauttaa järjestelmän kokoonpano-ongelmista, joita tietokonelaitteistoon äskettäin asennetut virheelliset ohjaimet voivat aiheuttaa. Se ei korjaa ongelmia, jotka aiheutuvat puuttuvista tai vioittuneista ohjaimista tai tiedostoista.
  • Viimeisin toimiva kokoonpano -ominaisuus käyttää rekisteriasetusten ja ohjainten palauttamiseen tietoja, jotka tallennettiin, kun edellisen kerran sammutit tietokoneesi. Tämän vuoksi voit käyttää tätä ominaisuutta vain, jos pystyit käynnistämään tietokoneesi onnistuneesti, ennen kuin palautat järjestelmäsi viimeisintä toimivaa kokoonpanoa käyttäen.
  • Kun käynnistät tietokoneesi käyttäen viimeisin toimiva kokoonpano -ominaisuutta, viimeisimmän onnistuneen käynnistyksen jälkeen tehdyt muutokset menetetään.


Suositukset

Saat lisätietoja Windows XP:n palauttamisesta napsauttamalla seuraavia artikkelien numeroita, jolloin pääset lukemaan artikkelit Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
306084 Windows XP:n palauttaminen aiempaan tilaan
306546 Laiteohjaimen aikaisemman version palauttaminen Aikaisempi ohjain -toiminnon avulla

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 307852 - Viimeisin tarkistus: 7. tammikuuta 2005 - Versio: 2.2
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional Edition
Hakusanat: 
kbhowto kbhowtomaster KB307852

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com