Cum se pornește computerul utilizând caracteristica Last Known Good Configuration din Windows XP

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 307852 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

INTRODUCERE

Acest articol descrie modalitatea de utilizare a caracteristicii Last Known Good Configuration din Windows XP. Caracteristica Last Known Good Configuration este o opțiune de recuperare pe care o utilizați pentru a porni computerul utilizând cele mai recente setări care au funcționat. Caracteristica Last Known Good Configuration restabilește informațiile de registry și setările de drivere care erau în vigoare ultima dată când ați pornit cu succes computerul. Utilizați caracteristica Last Known Good Configuration atunci când nu se poate porni Windows XP după ce ați făcut o modificare în computer sau când suspectați că o modificare tocmai făcută poate provoca probleme. De exemplu, aveți posibilitatea să utilizați această caracteristică dacă nu se poate porni Windows XP după ce instalați un driver nou pentru adaptorul video sau dacă ați instalat un driver incorect și încă nu ați repornit computerul.

Când porniți computerul utilizând caracteristica Last Known Good Configuration, Windows XP restabilește informațiile din următoarele chei de registry:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet
Notă Orice modificare efectuată asupra altor chei de registry rămân.INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Cum se pornește computerul utilizând caracteristica Last Known Good Configuration

Pentru a porni computerul utilizând caracteristica Last Known Good Configuration, urmați acești pași:
  1. Porniți computerul.
  2. Când vedeți mesajul „Please select the operating system to start”, apăsați tasta F8.
  3. Când apare meniul Windows Advanced Options, utilizați tastele tastele săgeți pentru a selecta Last Known Good Configuration (your most recent settings that worked), apoi apăsați ENTER.
  4. Dacă executați alte sisteme de operare pe computer, utilizați tastele săgeți pentru a selecta Microsoft Windows XP, apoi apăsați ENTER.

Depanarea problemelor

  • Cu ajutorul caracteristicii Last Known Good Configuration, aveți posibilitatea recuperării după problemele de configurare, cum ar fi drivere nou instalate care pot fi incorecte pentru hardware-ul computerului. Caracteristica nu corectează problemele provocate de lipsa driverelor sau de drivere sau fișiere deteriorate.
  • Caracteristica Last Known Good Configuration utilizează informațiile care se salvează din ultima închiderea a computerului pentru a restabili setările de registry și driverele. De aceea, aveți posibilitatea să utilizați această caracteristică numai dacă este posibilă repornirea computerul cu succes înainte de a utiliza ultima configurație bună cunoscută.
  • Când porniți computerul utilizând caracteristica Last Known Good Configuration, modificările făcute de la ultima lansare în execuție reușită se pierd.


REFERINȚE

Pentru informații suplimentare despre modalitatea de restabilire a Windows XP, faceți clic pe următoarele numere de articol pentru a vedea articolele în Baza de cunoștințe Microsoft:
306084 Cum se restabilește sistemul de operare la o stare anterioară în Windows XP (articolul poate să fie în limba engleză)
306546 Cum se utilizează caracteristica Roll Back Driver pentru a restabili o versiune anterioară a unui driver de dispozitiv în Windows XP (articolul poate să fie în limba engleză)

Proprietă?i

ID articol: 307852 - Ultima examinare: 19 ianuarie 2007 - Revizie: 2.3
SE APLICĂ LA
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional Edition
Cuvinte cheie: 
kbhowto kbhowtomaster KB307852

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com