A kapcsolat nélküli fájlok használata Windows XP rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 307853 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Jelen cikk a Kapcsolat nélküli fájlok szolgáltatás használatát ismerteti Windows XP rendszerben.

A hálózati fájlok elérhetővé tehetők kapcsolat nélküli üzemmódban a megosztott fájlok számítógépen történő tárolásával; így akkor is hozzáférhetőek, amikor nem csatlakozik a hálózathoz. E módszerrel ugyanúgy dolgozhat a fájlokkal, mintha a hálózathoz csatlakozott volna. Amikor ismét csatlakozik a hálózathoz, a rendszer automatikusan frissíti a hálózaton lévő fájlpéldányokat a módosításokkal.További információ

A számítógép konfigurálása a Kapcsolat nélküli fáljok funkció használatára

A számítógépet az alábbi módon készítheti fel a Kapcsolat nélküli fáljok funkció használatára:
 1. Válassza a Start menü Sajátgép parancsát.
 2. Az Eszközök menüben kattintson a Mappa beállításai parancsra.
 3. Kattintson a Kapcsolat nélküli fájlok fülre.
 4. Jelölje be a Kapcsolat nélküli fájlok engedélyezése jelölőnégyzetet, majd kattintson az OK gombra.

Fájlok vagy mappák elérhetővé tétele kapcsolat nélküli üzemmódban

A megosztott hálózati fájlokat vagy mappákat a következő módon teheti elérhetővé, amikor nem kapcsolódik a hálózathoz:
 1. Válassza a Start menü Sajátgép parancsát.
 2. Kattintson a Hálózati helyek parancsra.
 3. Kattintson duplán az azt a fájlt vagy mappát tartalmazó hálózati helyre, amelyiket elérhetővé kívánja tenni kapcsolat nélküli üzemmódban.
 4. Kattintson a jobb gombbal a kívánt fájlra vagy mappára, majd kattintson a Legyen elérhető kapcsolat nélkül parancsra. Ekkor elindul a Kapcsolat nélküli fájlok varázsló. Kattintson a Tovább gombra a folytatáshoz.
 5. Jelölje be A kapcsolat nélküli fájlok automatikus szinkronizálása be- és kijelentkezéskor jelölőnégyzetet, majd kattintson a Tovább gombra.
 6. Jelölje be A kapcsolat nélküli fájlokat tartalmazó mappára mutató parancsikon létrehozása az Asztalon jelölőnégyzetet, majd kattintson a Befejezés gombra. A fájlokat a számítógépre másolja a szolgáltatás, és a „Parancsikon - Kapcsolat nélküli fájlok” mappa megjelenik az asztalon.
MEGJEGYZÉS: Amikor más fájlokat is elérhetővé tesz kapcsolat nélküli üzemmódban, azok megjelennek a „Parancsikon - Kapcsolat nélküli fájlok” mappában.

A kapcsolat nélküli fájlok használata külső gyártótól származó kiszolgálók esetén is lehetséges, amennyiben telepítették azokon az SMB (Kiszolgáló üzenetblokk) protokollt. Az SMB protokoll révén ez a szolgáltatás akár heterogén, például Netware- és UNIX-kiszolgálókról is használható.

Győződjön meg arról, hogy a hálózatgazda telepítette az SMB protokollt a UNIX-, illetve Netware-kiszolgálókon hálózati fájlmegosztás céljából. Az SMB protokoll kiszolgálókra történő telepítéséhez használjanak egy megfelelő terméket, például a Samba szoftvert. Ha az SMB fut a kiszolgálón, a Windows XP azonnal használható a fájlokhoz való kapcsolódásra, és elérhetővé teheti azokat kapcsolat nélküli üzemmódban ugyanúgy, mintha Windows alapú kiszolgálóról végezte volna a műveletet.

Fájlok vagy mappák elérhetőségének letiltása kapcsolat nélküli üzemmódban

Ha nem kíván többé egy hálózati megosztott fájlt vagy mappát elérhetővé tenni kapcsolat nélküli üzemmódban, kattintson a jobb gombbal a kapcsolat nélküli fájlra, majd törölje a jelet a Legyen elérhető kapcsolat nélkül jelölőnégyzetből. Most már a fájl vagy mappa el lett távolítva a Kapcsolat nélküli fájlok mappából.

Kapcsolat nélküli fájlok szinkronizálása

A kapcsolat nélküli fájlok szinkronizálása alapértelmezés szerint automatikusan történik, amikor kijelentkezik a hálózatból. Kapcsolat nélküli fájlok manuális szinkronizálásához kattintson a jobb gombbal a kívánt fájlra, majd kattintson a Szinkronizálás parancsra. Fájlszinkronizáláshoz kapcsolódjon a hálózatra.

A szinkronizálás beállításainak módosításához tegye az alábbiakat:
 1. Kattintson a jobb gombbal a kívánt kapcsolat nélküli fájlra, majd kattintson a Szinkronizálás parancsra.
 2. A Szinkronizálás párbeszédpanelen kattintson a Telepítés gombra.
 3. Módosítsa a kívánt szinkronizálási beállításokat, majd kattintson az OK gombra.

Hibaelhárítás

 • A kapcsolat nélküli fájlok nem használhatóak.

  Ez akkor fordulhat elő, ha a Gyors felhasználóváltás szolgáltatás engedélyezve van. A gyors felhasználóváltás nem működik, ha a kapcsolat nélküli fájlokat használja. A Gyors felhasználóváltás szolgáltatás letiltásához tegye az alábbiakat:
  1. Kattintson a Start menü Vezérlőpult parancsára.
  2. Kategórianézetben kattintson a Felhasználói fiókok elemre.
  3. Kattintson A felhasználók be- és kijelentkezési módjának megváltoztatása hivatkozásra.
  4. Törölje a Gyors felhasználóváltás használata jelölőnégyzetet, majd kattintson a Beállítások alkalmazása gombra.
  5. Lépjen ki a Felhasználói fiókok eszközből, végül lépjen ki a Vezérlőpultból.
 • Amikor megkísérli a kapcsolat nélküli fájlok szinkronizálását, a Különböző fájlverziók párbeszédpanel jelenik meg.

  Ez akkor fordul elő, amikor a kapcsolat nélküli fájl és az online fájl is módosítva lett. A probléma megoldásához kattintson a kívánt ütközésmegoldásra, majd az OK gombra. Ha ezt a megoldást szeretné alkalmazni az összes szinkronizálási ütközés feloldására, jelölje be Az összes ütközés esetén ez történjen jelölőnégyzet.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 307853 - Utolsó ellenőrzés: 2006. június 16. - Verziószám: 2.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbhowto kbhowtomaster kbtshoot kbenv KB307853
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com