ID articol: 307873 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

REZUMAT

Acest articol etapizat descrie cum se configurează și se utilizează monitoarele multiple în Windows XP.

Windows XP face posibilă creșterea productivității prin utilizarea mai multor monitoare pentru a mări dimensiunea desktopului. Utilizând până la zece monitoare individuale conectate la un singur computer, aveți posibilitatea să creați un desktop suficient de mare pentru a conține numeroase programe sau ferestre. Avei posibilitatea să lucrați cu ușurință la mai multe activități simultan mutând elemente de pe un monitor pe altul sau întinzându-le pe multe monitoare. Aveți posibilitatea să editați imagini sau text pe un monitor în timp ce vizualizați activitatea Web pe un alt monitor. Sau se pot deschide mai multe pagini ale unui singur document lung, apoi se pot glisa pe mai multe monitoare, pentru a vizualiza cu ușurință textul și elementele grafice. De asemenea, aveți posibilitatea să întindeți o foaie de calcul Microsoft Excel pe două monitoare, astfel încât să vedeți un număr mare de coloane fără să defilați.

Aranjarea monitoarelor multiple

Un monitor servește drept monitor principal și afișează caseta de dialog Log on la pornirea computerului. În plus, la deschiderea inițială, majoritatea programelor vor afișa ferestrele pe monitorul principal. Aveți posibilitatea să selectați diferite rezoluții de ecran și setări de calitate a culorilor pentru fiecare monitor. Monitoarele multiple pot fi conectate la plăci video individuale sau la o singură placă video care acceptă ieșiri multiple. Pentru a configura aranjarea monitoarelor multiple:
 1. Faceți clic pe Start, apoi pe Panou de control.
 2. Faceți clic pe Aspect și teme, apoi pe Afișare.
 3. În fila Setări, faceți clic pe Identificare pentru a se afișa un număr mare pe fiecare monitor. Acesta arată ce monitor corespunde fiecăreia dintre pictograme.
 4. Faceți clic pe pictogramele monitoarelor și glisați-le în pozițiile care reprezintă modul în care doriți să mutați elementele de pe un monitor pe altul, apoi faceți clic pe OK sau pe Se aplică pentru a vizualiza schimbările.
NOTĂ: Pozițiile pictogramelor determină modul în care mutați elemente de pe un monitor pe altul. De exemplu, dacă utilizați două monitoare și doriți să mutați elemente de pe un monitor pe altul prin glisare la stânga și la dreapta, plasați pictogramele una lângă alta. Pentru a muta elemente între monitoare glisând în sus și în jos, plasați pictogramele una deasupra celeilalte. Pozițiile pictogramelor nu trebuie neapărat să corespundă pozițiilor fizice ale monitoarelor. Pictogramele pot fi plasate una deasupra celeilalte, chiar dacă monitoarele sunt unul lângă altul.

Schimbarea monitorului principal

 1. În fila Setări din caseta de dialog Proprietăți afișare, faceți clic pe pictograma monitorului care reprezintă monitorul pe care doriți să-l desemnați ca monitor principal.
 2. Faceți clic pentru a bifa caseta de selectare Se utilizează acest dispozitiv ca monitor principal. Rețineți că această casetă de selectare nu este disponibilă dacă selectați pictograma monitorului care este monitorul principal curent.

Vizualizarea aceluiași desktop pe monitoare multiple

 1. În fila Setări din caseta de dialog Proprietăți afișare, faceți clic pe pictograma monitorului care reprezintă monitorul pe care doriți să-l utilizați în plus față de monitorul principal.
 2. Faceți clic pentru a bifa caseta de selectare Se extinde spațiul de lucru Windows pe acest monitor. După ce activați această caracteristică, aveți posibilitatea să glisați elemente pe ecran către alte monitoare. Sau aveți posibilitatea să redimensionați o fereastră pentru a o întinde pe mai multe monitoare.

Mutarea elementelor între monitoare

 1. În fila Setări din caseta de dialog Proprietăți afișare, faceți clic pe Identificare pentru a se afișa un număr mare pe fiecare monitor. Acesta arată ce monitor corespunde fiecăreia dintre pictograme.
 2. Faceți clic pe pictogramele monitoarelor și glisați-le în pozițiile care reprezintă modul în care doriți să mutați elementele de pe un monitor pe altul, apoi faceți clic pe OK sau pe Se aplică.
 3. Glisați un element de pe desktop pe ecran până când apare pe celălalt monitor. Sau aveți posibilitatea să redimensionați o fereastră pentru a o întinde pe mai multe monitoare.

Utilizarea vizualizării duale

Multe computere portabile, precum și unele computere desktop (cele cu două porturi video pe placa video), oferă posibilitatea de a extinde afișarea pe un al doilea monitor, utilizând vizualizarea duală. Vizualizarea duală este foarte asemănătoare caracteristicii de monitoare multiple, cu excepția faptului că nu se poate selecta ecranul principal. Pe un computer portabil, monitorul principal este întotdeauna ecranul cu afișare LCD. Pe un computer desktop, este monitorul atașat la primul port de ieșire video. Odată ce atașați al doilea monitor și porniți computerul, utilizați instrumentul Afișare din Panoul de control pentru a configura setările, la fel cum procedați cu monitoarele multiple. Vizualizarea duală poate fi utilizată pe computere portabile andocate sau detașate.

Proprietă?i

ID articol: 307873 - Ultima examinare: 15 iunie 2007 - Revizie: 2.3
SE APLICĂ LA
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Cuvinte cheie: 
kbenv kbhowtomaster KB307873

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com