Artikel-id: 307875 - Visa produkter som artikeln gäller.

Om du vill fortsätta att få säkerhetsuppdateringar för Windows bör du se till att du kör Windows XP med Service Pack 3 (SP3). Mer information hittar du på följande Microsoft-webbplatsSupport upphör för vissa Windows-versioner

Visa alla | Dölj alla

På den här sidan

Sammanfattning

I mappen Senast använda dokument på Start-menyn i Windows XP visas en lista över de filer och dokument som har använts senast. I den här artikeln beskrivs hur du visar, använder och rensar mappen.

Så här visar du mappen Senast använda dokument

Så här visar du mappen Senast använda dokument på Start-menyn:
 1. Högerklicka på Start och klicka sedan på Egenskaper. Om Start-menyn redan visas högerklickar du i ett tomt område på den och klickar sedan på Egenskaper.
 2. Klicka på Anpassa.
 3. Klicka på fliken Avancerat.
 4. Markera kryssrutan Visa en lista över senast använda dokument under Senast använda dokument, klicka på OK och sedan på OK. Nästa gång du klickar på Start visas kommandot Senast använda dokumentStart-menyn.

Så här öppnar du ett nyligen använt dokument

Om du vill öppna ett dokument som du har använt nyligen klickar du på Start, pekar på Senast använda dokument och klickar sedan på önskat dokument.

Så här tar du bort innehållet i mappen Senast använda dokumentOm du vill att vi ska ta bort innehållet i mappen Senast använda dokument åt dig, går du till avsnittet Lös det åt mig. Om du hellre vill göra det själv går du till avsnittet Jag löser det själv.

Lös det åt migOm du vill att problemet ska åtgärdas automatiskt klickar du på knappen eller länken Fix it. Klicka på Kör i dialogrutan Filhämtning och följ anvisningarna i guiden.

Lös det här problemet
Microsoft Fix it 50534


Obs!
 • Guiden finns endast på engelska. Den automatiska korrigeringsfilen fungerar dock även för andra språkversioner av Windows.
 • Om du inte just nu använder datorn där problemet finns kan du spara lösningen på ett flashminne eller en cd och sedan köra den på rätt dator.

Gå sedan till avsnittet Löste det här problemet?.Jag löser det själv

Så här rensar du listan Senast använda dokument:
 1. Högerklicka på Start och klicka sedan på Egenskaper. Om Start-menyn redan visas högerklickar du i ett tomt område på den och klickar sedan på Egenskaper.
 2. Klicka på Anpassa.
 3. Klicka på fliken Avancerat.
 4. Klicka på Rensa listan under Senast använda dokument, klicka på OK och sedan på OK. De dokument som du har använt senast har nu tagits bort från mappen Senast använda dokument. Observera att detta inte innebär att dokumenten tas bort från hårddisken.

Felsökning

Dokument från vissa program kan inte läggas till i mappen Senast använda dokument. I dessa fall visas inte det dokument som du har använt nyligen. Om du vill öppna ett dokument som inte finns med i listan Senast använda dokument klickar du på SökStart-menyn och söka efter dokumentet.

Referenser

Om du vill veta mer om Start-menyn i Windows XP klickar du på artikelnumret nedan och läser artikeln i Microsoft Knowledge Base:
279767 Beskrivning av Start-menyn i Windows XP

Löste det här problemet?

 • Kontrollera om problemet har lösts. I så fall är du klar med det här avsnittet. Om problemet inte är åtgärdat kan du kontakta supporten.
 • Skicka oss gärna dina synpunkter. Om du vill ge oss feedback eller rapportera eventuella problem med den här lösningen kan du skriva en kommentar på bloggen Lös det åt mig eller skicka ett e-postmeddelande till oss.Egenskaper

Artikel-id: 307875 - Senaste granskning: den 26 september 2011 - Revision: 3.0
Informationen i denna artikel gäller:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
Nyckelord: 
kbhowto kbhowtomaster kbmsifixme kbfixme KB307875

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com