Cum se utilizează caracteristica Servietă în Windows XP

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 307885 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

REZUMAT

Acest articol descrie modul de utilizare a caracteristicii Servietă în Windows XP

Utilizarea Servietei

Caracteristica Servietă din Windows XP vă ajută să mențineți fișierele actualizate, prin sincronizarea automată a mai multor copii de fișiere individuale. Cu alte cuvinte, Servieta urmărește continuu relația dintre fișierele de pe două sau pe mai multe computere. De exemplu, dacă utilizați un computer desktop la serviciu și un computer portabil când vă deplasați, Servieta sincronizează și actualizează fișierele de pe computerul desktop la versiunile modificate atunci când reconectați computerul portabil la computerul desktop.

Servieta stochează și afișează starea de actualizare a fișierelor. Ea urmărește dacă un fișier este legat de fișierul original de pe computerul principal sau dacă este un fișier solitar (un fișier stocat în Servietă și nelegat de un alt fișier). Aceste informații pot fi utilizate pentru a păstra fișierele organizate și a ține evidența celor mai recente versiuni ale fișierelor.

Utilizați Servieta când utilizați două sau mai multe computere pentru lucrul cu fișierele și când doriți să transferați frecvent fișiere între computere, utilizând o conexiune directă prin cablu sau o unitate de stocare amovibilă.

Cum se creează o Servietă nouă

 1. Faceți clic pe Start, apoi pe Computerul meu.
 2. Faceți clic pe folderul în care doriți să creați o Servietă nouă.
 3. În meniul Fișier, faceți clic pe Nou, apoi clic pe Servietă. Se creează Servieta nouă. Pentru a deschide Servieta, faceți dublu clic pe ea.

  Dacă doriți să creați o servietă nouă pe desktop, faceți clic cu butonul din dreapta pe o zonă de pe desktop, faceți clic pe Nou, apoi faceți clic pe Servietă.

Cum se utilizează Servieta pentru sincronizarea fișierelor pe două computere

 1. NOTĂ: Următorii pași presupun că utilizați un computer desktop pe post de computer principal și un computer portabil pe post de computer secundar.

 2. Conectați computerul portabil la computerul desktop.

  Aveți posibilitatea să conectați computerele printr-o rețea sau utilizând o conexiune directă prin cablu.
 3. Porniți Servieta pe computerul portabil, apoi glisați fișierele sau folderele cu care doriți să lucrați din computerul desktop în Servietă.

  NOTĂ: Înainte să copiați foldere și fișiere din computerul desktop în Servietă, folderele care conțin fișierele trebuie partajate.
 4. Porniți Servieta, apoi efectuați modificările dorite asupra fișierelor.
 5. Când terminați lucrul cu fișierele, reconectați computerul portabil la computerul desktop (dacă au fost deconectate), apoi porniți Servieta de pe computerul portabil.
 6. Alegeți una din următoarele variante:
  • Pentru actualizarea tuturor fișierelor, faceți clic pe Actualizare totală din meniul Servietă.

   - sau -
  • Pentru a actualiza doar o parte din fișiere, selectați fișierul sau fișierele pe care doriți să le actualizați, apoi faceți clic pe Actualizare selecție din meniul Servietă.
 7. Apare caseta de dialog Actualizare. Confirmați acțiunea de actualizare a fișierelor și folderelor afișate în caseta de dialog, apoi faceți clic pe Actualizare.
Fișierele de pe computerul desktop sunt actualizate la versiunile modificate ale fișierelor din Servieta de pe computerul portabil.

Cum se utilizează Servieta pentru sincronizarea fișierelor stocate pe o dischetă

 1. NOTĂ: Următorii pași presupun că utilizați un computer desktop pe post de computer principal și un computer portabil pe post de computer secundar.

 2. Introduceți o dischetă goală în unitatea de dischete de pe computerul desktop.
 3. Porniți Servieta, apoi copiați din computer în Servietă fișierele sau folderele cu care doriți să lucrați.
 4. Glisați Servieta pe dischetă.

  Fișierele și folderele din Servietă sunt copiate pe dischetă.
 5. Scoateți discheta din computerul desktop și inserați discheta ce conține Servieta în unitatea de dischete de pe computerul portabil.
 6. Porniți Servieta de pe dischetă, apoi efectuați modificările dorite asupra fișierelor.
 7. Când terminați lucrul cu fișierele, scoateți discheta din computerul portabil, apoi introduceți-o din nou în unitatea de dischete a computerului desktop.
 8. Porniți Servieta de pe dischetă, apoi alegeți una din următoarele variante:
  • Pentru actualizarea tuturor fișierelor, faceți clic pe Actualizare totală din meniul Servietă.

   - sau -
  • Pentru a actualiza doar o parte din fișierele stocate în Servietă, selectați fișierele pe care doriți să le actualizați, apoi faceți clic pe Actualizare selecție din meniul Servietă.
 9. Apare caseta de dialog Actualizare. Confirmați acțiunea de actualizare a fișierelor și folderelor afișate în caseta de dialog, apoi faceți clic pe Actualizare.
Fișierele de pe computerul desktop sunt sincronizate la versiunile modificate ale fișierelor din Servieta de pe dischetă.

Cum se verifică starea fișierelor stocate în Servietă

 1. Porniți Servieta, faceți clic cu butonul din dreapta pe fișierul pe care doriți să îl verificați, apoi faceți clic pe Proprietăți.
 2. Faceți clic pe fila Stare actualizare.
  • Dacă fișierul Servietă și copia sa din afara Servietei (exemplarul original al fișierului de pe un alt computer) sunt sincronizate, se afișează pictograma Actual.
  • Dacă fișierul Servietă și copia sa nu sunt sincronizate, se afișează săgeata Înlocuire. Săgeata indică spre copia fișierului care necesită actualizare.

   Faceți clic pe Actualizare pentru a sincroniza fișierele.

   Fișierul stocat în Servietă și copia sa din afara Servietei se sincronizează.

Cum se despart fișierele stocate în Servietă de copiile lor

Când împărțiți un fișier stocat în Servietă, separați exemplarul din Servietă al fișierului de copia sa din afara Servietei. Rezultă un fișier solitar, stocat în Servietă, care nu mai poate fi sincronizat.

Pentru a împărți fișierele stocate în Servietă de copiile lor, urmați acești pași:
 1. Porniți Servieta, faceți clic cu butonul din dreapta pe fișierul pe care doriți să îl împărțiți, apoi faceți clic pe Proprietăți.
 2. Faceți clic pe fila Stare actualizare.
 3. Faceți clic pe Separare de original, apoi pe Da atunci când vi se cere, pentru a împiedica orice viitoare actualizare a fișierului.
 4. Faceți clic pe Închidere, apoi părăsiți Servieta.
Fișierul este acum un fișier solitar.

Depanarea problemelor

 • Când încercați să sincronizați un fișier, după ce îl copiați și îl editați în Servietă, primiți următorul mesaj de eroare:
  Nume fișier este solitar. Nu s-a actualizat.
  Acest comportament poate apărea dacă fișierul original a fost mutat. Servieta urmărește continuu locația originală a tuturor fișierelor pe care le copiați în Servietă. Însă nu poate urmări fișierele dacă ele sunt mutate într-o altă locație. După ce mutați un fișier pe computerul principal, fișierul stocat în Servietă devine un fișier solitar, de aceea el nu se mai poate sincroniza cu originalul său din afara Servietei. Aceasta se întâmplă chiar dacă fișierul este mutat înapoi în locația sa originală.

  Pentru a rezolva această problemă, redenumiți mai întâi versiunea modificată a fișierului, apoi copiați fișierul original în Servietă. Deschideți și salvați versiunea modificată a fișierului sub același nume ca fișierul original pe care tocmai l-ați copiat în Servietă, apoi ștergeți fișierul solitar.

 • Utilizați următoarele indicații pentru a determina caracteristica Windows XP pe care să o utilizați pentru lucrul cu fișiere sincronizate:
  • Utilizați caracteristica Servietă dacă, de regulă, transferați fișierele între computere utilizând o unitate de stocare amovibilă (cum ar fi o dischetă) sau o conexiune directă prin cablu.
  • Utilizați caracteristica Fișiere neconectate când lucrați cu fișiere partajate într-o rețea.


REFERINȚE

Pentru informații suplimentare despre caracteristica Fișiere neconectate în Windows XP, faceți clic pe numărul de articol de mai jos pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
307853 Cum se utilizează Fișierele neconectate în Windows XP (articolul poate să fie în limba engleză)
Pentru informații suplimentare, faceți clic pe numărul de articol de mai jos pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
314512 Sincronizarea dispozitivelor mobile și a computerelor desktop cu Administrator sincronizare (articolul poate să fie în limba engleză)
Pentru informații suplimentare, faceți clic pe numărul de articol de mai jos pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
312171 Configurarea Fișierelor neconectate pentru sincronizare la activarea unei anumite conexiuni de rețea (articolul poate să fie în limba engleză)

Proprietă?i

ID articol: 307885 - Ultima examinare: 15 iunie 2007 - Revizie: 2.4
SE APLICĂ LA
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Cuvinte cheie: 
kbenv kberrmsg kbhowto KB307885

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com