Artikkelin tunnus: 308422 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Tällä sivulla

Yhteenveto

Tässä artikkelissa kuvataan, miten Varmuuskopiointi-apuohjelmaa käytetään tiedostojen ja kansioiden varmuuskopioimiseen Windows XP Home Edition -tietokoneessa. Vaikka Varmuuskopiointi-apuohjelma sisältyy Windows XP -oletusasennukseen, sitä ei lisätä automaattisesti Windows XP Home Edition -oletusasennukseen. Varmuuskopiointi-apuohjelma on tästä syystä asennettava, ennen kuin sitä voidaan käyttää.

Tässä artikkelissa on myös video, jossa esitellään, miten tietokoneen tiedostot ja kansiot varmuuskopioidaan. Voit katsoa videon Lisätietoja-osiossa.

Tämä artikkeli on tarkoitettu aloitteleville tai keskitason taidot omaaville tietokoneiden käyttäjille.

Näiden toimien tekeminen saattaa olla helpompaa, jos tulostat tämän artikkelin ensin.

Varmuuskopiointi-apuohjelman asentaminen

Varmuuskopiointi-apuohjelma on asennettava, ennen kuin voit varmuuskopioida tietokoneen tärkeitä tietoja. Varmuuskopiointi-apuohjelma sijaitsee Windows XP Home Editionin CD-levyllä.

Huomautus Jos Windows XP Home Edition on asennettu valmiiksi tietokoneeseen, eikä sinulla ole alkuperäistä Windows XP:n CD-levyä, ota yhteys tietokoneen valmistajaan tai hae lisätietoja valmistajan verkkosivustosta. Voit myös käyttää erikseen ostamaasi varmuuskopiointiohjelmistoa.

Voit asentaa Varmuuskopiointi-apuohjelman Windows XP:n CD-levyltä:
 1. Aseta Windows XP:n CD-levy tietokoneen CD- tai DVD-asemaan.
 2. Valitse Lopeta.
 3. Etsi CD-levyltä kansio CD-asema:\ValueAdd\Msft\Ntbackup.
 4. Asenna Varmuuskopiointi-apuohjelma kaksoisnapsauttamalla tiedostoa Ntbackup.msi.
 5. Kun ohjattu varmuuskopiointi- tai palautustoiminto tuo kehotteen näkyviin, valitse Valmis.
 6. Poista Windows XP:n CD-levyn asemasta.
Kun Varmuuskopiointi-apuohjelma on nyt asennettu, voit aloittaa tärkeiden tietojen varmuuskopioinnin.

Tiedostojen ja kansioiden varmuuskopioiminen

Voit varmuuskopioida tiedostot ja kansiot seuraavasti:

Huomautus Tiedostojen ja kansioiden varmuuskopioiminen edellyttää, että olet kirjautuneena tietokoneeseen järjestelmänvalvojana tai käyttäjänä, joka kuuluu järjestelmänvalvojien ryhmään. Jos haluat varmistaa, että olet kirjautuneena Windowsiin käyttäjätilillä, joka on tietokoneen järjestelmänvalvoja, käy seuraavassa Microsoftin WWW-sivustossa:
http://support.microsoft.com/gp/admin?ln=fi
Huomautus Seuraavissa vaiheissa kuvataan, miten tiedostot ja kansiot voi varmuuskopioida manuaalisesti Varmuuskopiointi-apuohjelmalla. Voit varmuuskopioida tiedostot ja kansiot myös ohjatulla varmuuskopioinnilla tai palautuksella. Vaiheet ovat kuitenkin hieman erilaiset kuin seuraavassa osiossa eritellyt vaiheet.

Vaihe 1: Käynnistä Varmuuskopiointi-apuohjelma

 1. Napsauta Käynnistä-painiketta ja valitse sitten Suorita.
 2. Kirjoita Avaa-ruutuun ntbackup.exe ja valitse sitten OK.

  Huomautus Jos saat seuraavan virheilmoituksen, varmista, että olet noudattanut osiossa "Varmuuskopiointi-apuohjelman asentaminen" eriteltyjä vaiheita oikein:
  Windows ei löydä tiedostoa ntbackup.exe

Vaihe 2: Valitse varmuuskopioitavat kohteet ja varmuuskopiointitiedoston sijainti

 1. Napsauta mukautetun tilan linkkiä.

  Huomautus Jos ohjattu varmuuskopiointi tai palautus käynnistyy, apuohjelma suoritetaan ohjatun toiminnon tilassa. Voit poistaa Aloita aina ohjatulla toiminnolla -valintaruudun valinnan ja käynnistää sitten Varmuuskopiointi-apuohjelman uudelleen. Jos jatkat ohjatun varmuuskopioinnin tai palautuksen käyttämistä, vaiheet ovat hieman erilaiset kuin seuraavassa osiossa eritellyt vaiheet.
 2. Valitse Varmuuskopiointi-välilehti.
 3. Valitse Työ-valikosta Uusi.
 4. Valitse niiden asemien valintaruudut, jotka haluat varmuuskopioida. Jos valitset tiettyjä tiedostoja tai kansioita, laajenna asema, jossa kyseiset tiedostot tai kansiot sijaitsevat. Valitse sitten niiden tiedostojen tai kansioiden valintaruudut, jotka haluat varmuuskopioida.
 5. Valitse siirtymisruudussa Oma tietokone -kohdassa oleva Järjestelmän tila -valintaruutu.

  Huomautus Jos haluat varmuuskopioida järjestelmäsi asetukset ja tiedostosi, varmuuskopioi kaikki tietokoneesi tiedot ja Järjestelmän tila -tiedot. Järjestelmän tila -tietoihin kuuluvat rekisteri, COM+-luokkarekisteröintitietokanta, Windows-tiedostonsuojauksen tiedostot, käynnistystiedostot ja muut järjestelmätiedostot.
 6. Jos Varmuuskopioi kohteeseen -luettelo on käytettävissä, valitse varmuuskopioinnin kohde, jota haluat käyttää.

  Huomautus Jos valitsit tässä vaiheessa Tiedosto-vaihtoehdon, kirjoita varmuuskopion sijainnin koko polku ja tiedostonimi Varmuuskopiointitietoväline tai -tiedosto -ruutuun.

  Voit määrittää varmuuskopiotiedoston kohteeksi jaetun verkkoresurssin. Varmuuskopiotiedostojen tiedostotunniste on yleensä .bkf. Voit kuitenkin käyttää mitä tahansa tiedostotunnistetta.

Vaihe 3: Käynnistä varmuuskopiointi

 1. Avaa Varmuuskopiointityön tiedot -valintaikkuna valitsemalla Aloita varmuuskopiointi.
 2. Tee Jos tietovälineellä on jo varmuuskopioita -kohdassa jokin seuraavista:
  • Jos haluat liittää tämän varmuuskopiotiedoston aiempiin varmuuskopiotiedostoihin, valitse Lisää tämä varmuuskopio. Tämä vaihtoehto lisää uuden varmuuskopion aiemmin luotuun varmuuskopiotiedostoon, jotta voit ylläpitää kaikkia aiempia varmuuskopioita samassa tiedostossa. Tämä vaihtoehto on kätevä, jos haluat palauttaa tietyn päivän varmuuskopion. Huomaa, että varmuuskopiotiedoston koko kasvaa kunkin varmuuskopion myötä. Tiedostokokoa kannattaa seurata ja varmistaa, että se ei täytä kiintolevyä ajan kuluessa. Jos tiedosto kasvaa liian suureksi, se kannattaa tallentaa ulkoiselle kiintolevylle. Tai jos pelkäät, että kiintolevyltä menee liikaa tilaa, valitse sen sijaan Korvaa tietovälineellä olevat tiedot tällä varmuuskopiolla.
  • Jos haluat korvata aiemmat varmuuskopiotiedostot tällä varmuuskopiotiedostolla, valitse Korvaa tietovälineellä olevat tiedot tällä varmuuskopiolla. Tämä vaihtoehto on kätevä, jos haluat ylläpitää vain nykyistä varmuuskopiota, etkä halua säilyttää aiempia varmuuskopioita. Voit käyttää tätä vaihtoehtoa myös, jos pelkäät, että tietokoneen kiintolevyltä menee liikaa tilaa.
 3. Valitse Lisäasetukset.
 4. Valitse Tarkista tiedot varmuuskopioinnin jälkeen -valintaruutu.
 5. Valitse Varmuuskopiointilaji-ruudusta luotavan varmuuskopion laji. Jos haluat kuvauksen kustakin varmuuskopiointilajista, valitse varmuuskopiointilaji, niin kuvaus tulee näkyviin Kuvaus-kohtaan. Voit valita seuraavista varmuuskopiointilajeista:
  • Normaali
  • Kopiointi
  • Lisäävä
  • Eroavuuskopiointi
  • Päivittäinen
 6. Valitse OK ja valitse sitten Aloita varmuuskopiointi. Näyttöön tulee Varmuuskopioinnin tilanne -valintaikkuna, ja varmuuskopiointi käynnistyy.

Vaihe 4: Lopeta Varmuuskopiointi-apuohjelma

 1. Kun varmuuskopiointi on valmis, valitse Sulje.
 2. Valitse Työ-valikosta Lopeta.

SEURAAVAT VAIHEET

Jos näiden vaiheiden toimien tekeminen ei auta tai jos varmuuskopioinnin aikana ilmenee ongelmia, voit etsiä ratkaisuja ongelmaan Microsoftin asiakastuen WWW-sivustosta. Tässä verkkosivustossa on myös lisätietoja tietokoneen tärkeiden tietojen varmuuskopioinnista. Microsoftin asiakastuen WWW-sivusto tarjoaa esimerkiksi seuraavat palvelut:
 • Knowledge Base -tietokanta, jonka artikkeleista voidaan etsiä: Hae teknisen tuen tietoja ja Microsoft-tuotteiden ongelmien korjaamiseen suunniteltuja työkaluja.
 • Ratkaisukeskukset: Tarkastele tuotekohtaisia usein kysyttyjä kysymyksiä ja valikoituja tukitietoja.
 • Muut tukivaihtoehdot: Kysy kysymys, ota yhteyttä Microsoftin asiakastukeen tai anna palautetta Internetin avulla.
Jos et löydä tarvitsemaasi ohjetta Microsoftin asiakastuen WWW-sivustosta, voit ottaa yhteyttä tukeen:
http://support.microsoft.com/contactus/?ln=fi

Enemmän tietoa

Katso Varmuuskopiointi-apuohjelman käyttämistä käsittelevä video

Varmuuskopiointiprosessi on esitetty seuraavassa videossa. Jos haluat katsoa tämän videon, paina Toista-painiketta.

Huomautus Videon katsominen edellyttää, että tietokoneessa on asennettuna Microsoft Windows Media Player 7.0 tai uudempi versio. Voit hankkia Windows Media Playerin uusimman version käymällä seuraavassa Microsoftin Web-sivustossa:
http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows/download-windows-media-player

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 308422 - Viimeisin tarkistus: 25. heinäkuuta 2013 - Versio: 7.0
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Hakusanat: 
kbexpertisebeginner kbceip kbarttypeshowme kbhowtomaster KB308422

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com