Artikkel-ID: 308422 - Vis produkter som denne artikkelen gjelder for.

Hvis du vil fortsette å motta sikkerhetsoppdateringer for Windows, Pass på at du kjører Windows XP med Service Pack 3 (SP3). Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se denne websiden for Microsoft: Støtte avsluttes for enkelte versjoner av Windows

Vis alt | Skjul alt

På denne siden

Sammendrag

Denne artikkelen beskriver hvordan du bruker sikkerhetskopieringsverktøyet til å sikkerhetskopiere filer og mapper på en datamaskin som kjører Windows XP Home Edition. Selv om sikkerhetskopi-verktøyet er inkludert i en standardinstallasjon av Windows XP, er det ikke automatisk inkludert i en standardinstallasjon av Windows XP Home Edition. Derfor, hvis du vil bruke Sikkerhetskopi-verktøyet, må du først installere den.

Du kan også se en video som følger med denne artikkelen for en demonstrasjon av hvordan du sikkerhetskopierer filer og mapper på datamaskinen. Se videoen, kan du se delen "Mer informasjon".

Denne artikkelen er beregnet for nybegynnere til middels erfarne brukere.

Det kan være enklere å følge trinnene hvis du skriver ut denne artikkelen først.

Hvordan du installerer Sikkerhetskopi-verktøyet

Før du kan sikkerhetskopiere viktig informasjon på datamaskinen, må du installere sikkerhetskopieringsverktøyet. Sikkerhetskopi-verktøyet er inkludert på Windows XP Home Edition-CD-Romen.

Obs! Hvis Windows XP Home Edition som var forhåndsinstallert på datamaskinen, og du ikke har den opprinnelige CD-Romen for Windows XP, kan du kontakte produsenten av datamaskinen eller gå til produsentens webområde for mer informasjon. Du kan også bruke programvare for sikkerhetskopiering som du kan kjøpe separat.

Slik installerer du Sikkerhetskopi-verktøyet fra Windows XP-CD-Romen:
 1. Sett inn CD-Romen for Windows XP i CD-ROM-stasjonen eller DVD-stasjonen på datamaskinen.
 2. Klikk Avslutt.
 3. Finn den CDROMstasjon: \ValueAdd\Msft\Ntbackup-mappen på CD-Romen.
 4. Dobbeltklikk Ntbackup.msi for å installere sikkerhetskopieringsverktøyet.
 5. Når du ber for veiviseren for sikkerhetskopiering eller gjenoppretting, klikker du Fullfør.
 6. Fjerne Windows XP-CDEN.
Nå som du har installert Sikkerhetskopi-verktøyet, er du klar til å ta sikkerhetskopi av viktig informasjon.

Hvordan du sikkerhetskopierer filer og mapper

Hvis du vil sikkerhetskopiere filer og mapper, gjør du følgende:

Obs! Hvis du vil sikkerhetskopiere filer og mapper, må du være logget på datamaskinen som administrator eller som en bruker som er en del av gruppen Administratorer. Hvis du vil kontrollere at du er logget på Windows med en brukerkonto som er en datamaskinadministrator, kan du gå til følgende Microsoft-webområde:
http://support.Microsoft.com/gp/Admin
Obs! De følgende trinnene forklarer hvordan du bruker sikkerhetskopieringsverktøyet til å sikkerhetskopiere filer og mapper manuelt. Du kan også bruke sikkerhetskopiering og veiviseren for Systemgjenoppretting til å sikkerhetskopiere filer og mapper. Trinnene vil imidlertid være litt forskjellig fra de som er oppført i delen nedenfor.

Trinn 1: Start Sikkerhetskopi-verktøyet

 1. Klikk Start, og klikk deretter Kjør.
 2. Type Ntbackup.exe i den Åpne -boksen, og klikk deretter OK.

  Obs! Hvis du mottar følgende feilmelding, må du kontrollere at du har fulgt fremgangsmåten i delen "Slik installerer Sikkerhetskopi-verktøyet" på riktig måte:
  Windows finner ikke 'ntbackup.exe'

Trinn 2: Velg elementene du vil sikkerhetskopiere og velger du plasseringen for sikkerhetskopifilen

 1. Klikk Avansert modus.

  Obs! Hvis sikkerhetskopi og gjenopprette veiviseren starter, kjøres verktøyet i veivisermodus. Du kan klikke for å fjerne den Alltid starte i veivisermodus Merk av i boksen, og start deretter verktøyet for sikkerhetskopiering. Hvis du fortsetter å bruke sikkerhetskopiering og veiviseren for Systemgjenoppretting, være trinnene litt forskjellig fra de som er oppført i delen nedenfor.
 2. Klikk på Sikkerhetskopiering i kategorien.
 3. På den Jobb -menyen klikker du Ny.
 4. Merk av i avmerkingsboksene ved siden av stasjonene du vil sikkerhetskopiere. Hvis du velger bestemte filer eller mapper, utvider du stasjonen der disse filene eller mappene er plassert. Velg avmerkingsboksene for filene eller mappene du vil sikkerhetskopiere.
 5. Velg den Systemtilstanden merket som er plassert under Min datamaskin i navigasjonsruten.

  Obs! Hvis du vil sikkerhetskopiere systeminnstillingene og datafilene, sikkerhetskopierer du alle dataene på datamaskinen og dataene om systemtilstanden. Data om systemtilstanden inkluderer registret, klasseregistreringsdatabasen COM +, filer under Filbeskyttelse for Windows, oppstartsfiler og andre systemfiler.
 6. Hvis den Mål for sikkerhetskopiering Klikk sikkerhetskopimålet du vil bruke listen er tilgjengelig.

  Obs! Hvis du har valgt Fil i dette trinnet skriver du inn det fullstendige banen og filnavnet du vil sikkerhetskopiere data i den Navn på sikkerhetskopien eller -filnavn -boksen.

  Du kan angi en delt nettverksressurs som mål for sikkerhetskopifilen. Sikkerhetskopifiler har vanligvis filtypen BKF. Du kan imidlertid bruke en hvilken som helst filtype som du vil bruke.

Trinn 3: Starte sikkerhetskopieringen

 1. Klikk Start sikkerhetskopiering Åpne den Informasjon om sikkerhetskopieringsjobb i dialogboksen.
 2. Under Hvis mediet allerede inneholder sikkerhetskopier, gjør du ett av følgende:
  • Hvis du vil føye til denne sikkerhetskopifilen i tidligere sikkerhetskopifiler, klikker du Tilføy denne sikkerhetskopien til mediet. Dette alternativet legger til nye sikkerhetskopien i den eksisterende sikkerhetskopieringsfilen slik at du kan beholde alle tidligere sikkerhetskopier i én fil. Dette alternativet er nyttig hvis du vil gjenopprette en sikkerhetskopi fra en bestemt dag. Vær oppmerksom på at størrelsen på sikkerhetskopifilen vil vokse med hver ny sikkerhetskopi. Du vil kanskje overvåke filstørrelse for å forsikre deg om at det ikke fyller opp harddisken over tid. Hvis filen blir for stor, kan du vurdere å lagre filen på en ekstern harddisk. Eller, hvis du er bekymret for filen med for mye plass på harddisken, velger du Erstatt data på mediet med denne sikkerhetskopien i stedet.
  • Hvis du vil skrive over tidligere sikkerhetskopifiler med denne sikkerhetskopifilen, klikker du Erstatt data på mediet med denne sikkerhetskopien. Dette alternativet er nyttig hvis du bare vil beholde gjeldende sikkerhetskopiering, og du ikke bryr deg om å beholde tidligere sikkerhetskopier. Eller Bruk dette alternativet hvis du er bekymret for filen med for mye plass på harddisken på datamaskinen.
 3. Klikk Avansert.
 4. Velg den Kontroller data etter sikkerhetskopiering avmerkingsboksen.
 5. I den Sikkerhetskopitype boksen, klikker du typen sikkerhetskopiering du vil opprette. En beskrivelse av hver type sikkerhetskopiering, klikker du vises sikkerhetskopitypen og beskrivelsen under beskrivelse." Du kan velge en av følgende typer sikkerhetskopiering:
  • Normal
  • Kopier
  • Trinnvis
  • Differensiell
  • Daglig
 6. Klikk OK, og klikk deretter Start sikkerhetskopiering. A Fremdrift for sikkerhetskopiering dialogboksen vises, og sikkerhetskopieringen begynner.

Trinn 4: Avslutte Sikkerhetskopi-verktøyet

 1. Når sikkerhetskopieringen er fullført, klikker du Lukk.
 2. På den Jobb -menyen klikker du Avslutt.

NESTE TRINN

Hvis disse trinnene ikke fungerer, eller du har problemer med under sikkerhetskopieringen, kan du bruke Microsoft webområde for kundestøttetjenester til å finne løsninger på problemet. Du kan også besøke dette Web-området for å lære mer om hvordan du sikkerhetskopierer viktig informasjon på datamaskinen. Noen tjenester som gir Microsoft webområde for kundestøttetjenester, inkluderer følgende:
 • Søkbar kunnskapsbase: Søke etter informasjon om kundestøtte og verktøy for selvhjelp for Microsoft-produkter.
 • Løsningssentre: Vis produktspesifikke vanlige spørsmål og kundestøtteuthevinger.
 • Andre alternativer for kundestøtte: Bruke Internett til å stille spørsmål, kontakte Microsofts kundestøttetjenester eller gi tilbakemelding.
Hvis du ikke finner hjelpen du leter etter, via Microsoft webområde for kundestøttetjenester, kan du kontakte kundestøtte:
http://support.Microsoft.com/contactus

Mer informasjon

Se en video om hvordan du bruker Sikkerhetskopi-verktøyet

Følgende video viser sikkerhetskopieringsprosessen. Hvis du vil se denne videoen, klikker du Spill av -knappen.

Obs! Hvis du vil vise videoen, må du ha Microsoft Windows Media Player 7.0 eller senere installert på datamaskinen. Hvis du vil skaffe deg den siste versjonen av Windows Media player, går du til følgende Microsoft-webområde:
http://www.Microsoft.com/Windows/windowsmedia/download/AllDownloads.aspx

Egenskaper

Artikkel-ID: 308422 - Forrige gjennomgang: 10. desember 2012 - Gjennomgang: 2.0
Informasjonen i denne artikkelen gjelder:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Nøkkelord: 
kbexpertisebeginner kbceip kbarttypeshowme kbhowtomaster kbmt KB308422 KbMtno
Maskinoversatt
Viktig: Denne artikkelen har blitt maskinoversatt, og dermed ikke oversatt av en person. For at alle artikler i vår database skal være oversatt til ditt språk, vil Microsoft benytte både personoversatte og maskinoversatte artikler. Det er viktig å merke seg at en maskinoversatt artikkel ikke alltid er perfekt. Det kan forekomme stave, strukturelle eller grammatiske feil. Microsoft er ikke ansvarlig for unøyaktigheter, feil eller skade ved bruk av innhold i artikkel som måtte forårsakes av feiloversettelse. Microsoft vil jevnlig oppdatere sitt maskinoversettelses programvare.
Den engelske versjonen av denne artikkelen er den følgende: 308422

Gi tilbakemelding

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com