Artikkel-ID: 308569 - Vis produkter som denne artikkelen gjelder for.
Vis alt | Skjul alt

På denne siden

Sammendrag

Med Planlagte oppgaver kan du planlegge alle skript, programmer eller dokumenter skal kjøre når det passer deg best. Planlagte oppgaver starter hver gang du starter Windows XP, og kjører i bakgrunnen, og starter hver oppgave som du planlegger, på tidspunktet du angir når du oppretter oppgaven.


Bruke Planlagte oppgaver

Du åpner Planlagte oppgaver ved å klikke Start, Alle programmer, velge Tilbehør, Systemverktøy, og deretter klikke Planlagte oppgaver.

Slik planlegger du en ny oppgave:
 1. Dobbeltklikk Legg til planlagt oppgave for å starte veiviseren for planlagt oppgave, og klikk deretter Neste i den første dialogboksen.
 2. Den neste dialogboksen viser en liste over programmer som er installert på datamaskinen, enten som en del av Windows XP-operativsystemet, eller som et resultat av programvareinstallasjon.

  Bruk en av følgende fremgangsmåter:
  • Hvis programmet du vil kjøre, vises, klikker du programmet, og deretter klikker du Neste.
  • Hvis du vil kjøre et program, skript eller dokument som ikke vises, klikker du Bla gjennom, klikker mappen og filen du vil planlegge, og klikker deretter Åpne.
 3. Skriv inn et navn for oppgaven, og velg deretter ett av følgende alternativer:
  • Daglig
  • Ukentlig
  • Månedlig
  • Bare en gang
  • Når datamaskinen starter (før en bruker logger seg på)
  • Når jeg logger på (bare etter at den gjeldende brukeren logger seg på)

 4. Klikk Neste, angi informasjonen om dagen og klokkeslettet oppgaven skal kjøres, og klikk deretter Neste.

  Legg merke til at informasjonen om dagen og klokkeslettet oppgaven skal kjøre, avhenger av valget du har gjort i den forrige veiviserdialogboksen. Hvis du for eksempel velger Ukentlig, må du angi ukedagen, klokkeslettet og om oppgaven skal kjøre hver uke, annenhver uke, hver tredje uke og så videre.
 5. Skriv inn navnet og passordet for brukeren som er knyttet til denne oppgaven. Kontroller at du velger en bruker med tilstrekkelige tillatelser til å kjøre programmet. Som standard velger veiviseren navnet på brukeren som for øyeblikket er logget på.
 6. Klikk Neste, og klikk deretter Fullfør når du har kontrollert valgene du har gjort.

Bruke Avanserte alternativer i Planlagte oppgaver

Hvis du vil endre konfigurasjonen for oppgaven, klikker du Åpne i de avanserte egenskapene for oppgaven før du klikker Fullfør. Når du har klikket Fullfør, åpnes dialogboksen Egenskaper for oppgaven.

I kategorien Tidsplan kan du endre alle planleggingsalternativene du har valgt i veiviseren, og du kan også endre oppgavekonfigurasjonen slik at oppgaven ikke kjører for lenge, ikke kjører hvis datamaskinen kjører på batterier (for bærbare PCer), og for å angi om datamaskinen skal være inaktiv før oppgaven kan kjøre.

Obs!  Du kan når som helst åpne dialogboksen Egenskaper for oppgaven hvis du åpner Planlagte oppgaver, høyreklikker oppgaven, og deretter klikker Egenskaper.

Du kan ikke planlegge en oppgave slik at den gjentas i et intervall på mindre enn én dag, men du kan imidlertid gjøre dette i dialogboksen Egenskaper:
 1. Klikk kategorien Tidsplan, og klikk deretter Avansert.
 2. Merk av for Gjenta oppgave, og angir deretter antall minutter eller timer du vil at oppgaven skal gjentas.

Egenskaper

Artikkel-ID: 308569 - Forrige gjennomgang: 19. mai 2006 - Gjennomgang: 1.1
Informasjonen i denne artikkelen gjelder:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Nøkkelord: 
kbhowto kbhowtomaster KB308569

Gi tilbakemelding

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com