ID на статията: 308582 - Преглед на продукти, за които се отнася тази статия.
Разгъване на всички | Сгъване на всички

На тази страница

ВЪВЕДЕНИЕ

За да се свържете и прекъсване на връзката към мрежов диск в Microsoft Windows XP, можете да използвате един Препоръчано от четирите метода, описани в тази статия. Можете да назначите буква на устройство на всеки споделен ресурс в дадена (географски) разширена мрежа. Когато го направите, можете да бързо и лесен достъп до ресурса като използвате или потребителския интерфейс на Windows XP или командния ред. За всяко назначено устройство икона се появява в Моят компютър и външен списък в левия прозорец на Windows Explorer.


Свържете устройство Препоръчано от моите места в мрежата

 1. Щракнете върху Старт, щракнете върху Моите места в мрежата, щракнете върху Цялата (географски) разширена мрежаи после щракнете двукратно върху Мрежата на Microsoft Windows.
 2. Щракнете двукратно върху домейна, който искате да отворите.
 3. Щракнете двукратно върху компютъра, който е споделен ресурс, който искате да съпоставите. Всички споделени ресурси за този компютър автоматично се появяват в прозореца.
 4. С десния бутон върху споделеното устройство или папка, която искате да назначите и след това щракнете върху назначаване на мрежов диск.
 5. Щракнете върху буквата, която искате да използвате и след това задайте дали искате да свържете отново всеки път, когато влизате във вашия компютър.

  Бележка Мрежови устройства се нанасят с помощта на буквите, като се започне Препоръчано от буквата Z. Това е буквата на устройството по подразбиране за първия назначено устройство, можете да създадете. Въпреки това можете да изберете друга буква, ако искате да използвате писмо освен Z.
 6. Щракнете върху Готово.

  Ще се отвори прозорец, който показва съдържанието на назначеното.

Свържете устройство Препоръчано от Моят компютър или Windows Explorer

 1. За свързване на устройство Препоръчано от моя компютър, щракнете върху Старт, щракнете с десния бутон Моят компютъри след това щракнете върху Преглед.

  За свързване на устройство Препоръчано от Windows Explorer, щракнете с десния бутон Старти след това щракнете върху Преглед.
 2. В менюто инструменти щракнете върху назначаване на мрежов диск.
 3. В полето диск щракнете върху буквата на устройството.
 4. В полето папка въведете пътя UNC за сървъра и споделения ресурс в следния формат: \\сървър име за влизане\дял име за влизане. Можете също така да щракнете върху Преглед , за да намерите компютъра и споделения ресурс.
Можете да назначавате споделени устройства и споделени папки. Когато получите достъп до споделено устройство или папка можете да ползвате подпапки ако имате подходящите разрешения. Въпреки това можете да назначите устройство за подпапка, която не е изрично конфигурирана като споделен ресурс.


Използване на командата Net Use за назначаване или прекъсване на връзката устройство

Можете да използвате (географски) разширена мрежа употреба командата за пакетни файлове и скриптове. За да използвате (географски) разширена мрежа употреба команда за назначаване или прекъсване на връзката устройство:
 • За назначаване на мрежово устройство:
  1. Щракнете върху Старта след това щракнете върху изпълни.
  2. В полето Отвори въведете CMD.
  3. Тип (географски) разширена мрежа употреба x: \\името компютър\дял име за влизане, където х: е буквата на устройството, което искате да присвоите на споделения ресурс.
 • За да прекъснете назначено устройство:
  1. Щракнете върху Старта след това щракнете върху изпълни.
  2. В полето Отвори въведете CMD.
  3. Тип (географски) разширена мрежа употреба x:/изтриване, където х: е буквата на устройството на споделения ресурс.

изключвам Препоръчано от назначено мрежов диск.

 1. Щракнете върху Старта след това щракнете върху Моят компютър.
 2. Щракнете с десния бутон върху иконата за назначеното устройство.
 3. Щракнете върху прекъсване на връзката.
Бележка При изключвам Препоръчано от назначено устройство, можете да премахнете mapped карам писмо, което сте присвоили на споделения ресурс. Можете да имате достъп до ресурса Препоръчано от моите места в мрежата.

Свойства

ID на статията: 308582 - Последна рецензия: 20 ноември 2013 г. - Редакция: 3.0
Важи за:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Ключови думи: 
kbhowtomaster kbenv kbnetwork kbmt KB308582 KbMtbg
Machine-translated Article
ВАЖНО: Тази статия е преведена с използване на софтуер за машинен превод на Microsoft и може да бъде коригирана чрез технологията Рамка за превод от общността (CTF). Microsoft предлага статии, преведени машинно, допълнително редактирани от общността, и статии, преведени от хора, за да може да предостави достъп на много езици до всички статии в нашата База знания. Статиите, преведени машинно и редактирани допълнително, може да съдържат грешки в лексиката, синтаксиса и/или граматиката. Microsoft не носи отговорност за каквито и да било неточности, грешки или вреди, предизвикани от неправилен превод на съдържанието или използването му от нашите клиенти. Повече за CTF – на http://support.microsoft.com/gp/machine-translation-corrections/bg.
Щракнете тук, за да видите версия на тази статия на английски: 308582

Изпратете обратна информация

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com