Artikkelin tunnus: 310560 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

ESITTELY

Tässä artikkelissa kuvataan Microsoft Windows XP:n kokoonpanomääritysvirheiden vianmääritys Järjestelmän kokoonpanosovelluksen (Msconfig.exe) avulla.

Enemmän tietoa

Järjestelmän kokoonpanosovellus automatisoi rutiininomaiset vianmääritysvaiheet, joiden avulla Microsoftin tuotetuen asiantuntijat suorittavat järjestelmän kokoonpano-ongelmien vianmäärityksen. Kun muokkaat järjestelmän kokoonpanomäärityksiä tämän sovelluksen avulla, voit valintaruutujen avulla ohittaa ongelmat, jotka eivät koske kokoonpanoasi. Tämä prosessi vähentää kirjoitusvirheiden riskiä, joka on mahdollinen esimerkiksi Muistiota tai jotain muuta tekstieditoria käytettäessä. Sinun on oltava kirjautuneena järjestelmänvalvojana tai Järjestelmänvalvojat-ryhmän jäsenenä, jotta voit käyttää Järjestelmän kokoonpanosovellusta.

Voit käynnistää Järjestelmän kokoonpanosovelluksen napsauttamalla Käynnistä-painiketta, valitsemalla Suorita, kirjoittamalla Avaa-ruutuun msconfig ja valitsemalla sitten OK.

Kun käytät Järjestelmän kokoonpanosovellusta, voit helposti nollata Windowsin kokoonpanomääritykset tai muuttaa ne sisältämään haluamiasi asetuksia. Nämä määritykset sijaitsevat seuraavissa:
 • System.ini-tiedosto
 • Win.ini-tiedosto
 • Boot.ini-tiedosto
 • ohjelmat, jotka on määritetty latautumaan käynnistysprosessin aikana (nämä ohjelmat on määritetty Käynnistys-kansiossa ja rekisterissä)
 • ympäristöasetukset
 • kansainväliset asetukset.
Jos haluat estää jotain näistä kohteista latautumasta, kun käynnistät tietokoneen uudelleen, käytä jompaakumpaa seuraavista tavoista:
 • Valitse Yleiset-välilehti ja valitse sitten Käynnistys vianmääritystilassa - lataa vain peruslaitteet ja -palvelut. Kun käytät tätä vaihtoehtoa, laiteohjaimet ja ohjelmisto ladataan vuorovaikutteisesti, kun käynnistät tietokoneen uudelleen.

  HuomautusKun käytät tätä tapaa, Microsoftin palvelut, kuten verkkotoiminnot, Plug and Play, tapahtumaloki ja virheiden raportointi, poistetaan käytöstä tilapäisesti. Poistat myös kaikki Järjestelmän palauttaminen -apuohjelman palautuspisteet pysyvästi. Älä käytä tätä tapaa, jos haluat säilyttää Järjestelmän palauttamisen palautuspisteet tai jos sinun on testattava jotakin ongelmaa jonkin Microsoftin palvelun avulla.
 • Valitse Yleiset-välilehti ja valitse sitten Valikoiva käynnistys. Voit valita ne tiedostot ja asetukset, jotka haluat tietokoneen lataavan, kun käynnistät tietokoneen uudelleen. Voit valita seuraavia vaihtoehtoja:
  • Käsittele System.ini-tiedosto
  • Käsittele Win.ini-tiedosto
  • Lataa järjestelmäpalvelut
  • Lataa käynnistysryhmän sovellukset

  Näissä vaihtoehdoissa voidaan käyttää seuraavia asetuksia:
  • Jos valintaruutu on valittuna, kokoonpanotiedosto käsitellään tietokoneen uudelleenkäynnistyksen yhteydessä.
  • Jos valintaruutu ei ole valittuna, kokoonpanotiedostoa ei käsitellä tietokoneen uudelleenkäynnistyksen yhteydessä.
  • Jos valintaruutu on valittuna mutta se ei ole käytettävissä, jotkin kyseisen kokoonpanotiedoston kohteista ladataan yhä tietokoneen uudelleenkäynnistyksen yhteydessä.
  • Jos valintaruutu ei ole valittuna mutta se ei ole käytettävissä, kokoonpanotiedostoa ei ole tietokoneessa.
  • Et voi poistaa Käytä alkuperäistä Boot.ini-tiedostoa -valintaruudun valintaa.
  HuomautusKun poistat Lataa järjestelmäpalvelut -valintaruudun valinnan, poistat käytöstä Microsoft-palvelut, kuten verkkokäytön, Plug and Play -toiminnon, tapahtumalokin ja virheiden raportoinnin. Poistat myös kaikki Järjestelmän palauttaminen -apuohjelman palautuspisteet pysyvästi. Älä poista tämän valintaruudun valintaa, jos haluat säilyttää Järjestelmän palauttamisen palautuspisteet tai jos sinun on testattava jotakin ongelmaa jonkin Microsoftin palvelun avulla.
Ennen kuin aloitat vianmääritysistunnon, voit aloittaa järjestelmän palauttamisen Järjestelmän kokoonpanosovelluksella. Voit tehdä tämän valitsemalla Yleiset-välilehden ja valitsemalla sitten Aloita järjestelmän palauttaminen. Tämän jälkeen voit luoda palautuspisteen, jonka avulla voit palauttaa tietokoneen sen aiempaan tilaan.

Jos haluat estää tietyn kokoonpanotiedoston yksittäisiä kohteita tai rivejä latautumasta tietokoneen uudelleenkäynnistyksen yhteydessä, valitse kyseisen kokoonpanotiedoston välilehti ja poista sitten sen yksittäisen rivin tai kohteen valintaruutu, jonka et halua latautuvan. System.ini- ja Win.ini-välilehdissä olevat valintaruudut, jotka eivät ole käytettävissä, ilmaisevat, että Järjestelmän kokoonpanosovellus on poistanut rivit tilapäisesti.
 • Jos haluat vaihtaa parhaillaan aktiivisena olevaa riviä tai kohdetta, valitse jokin toinen rivi tai kohde tai siirry kohteiden välillä valitsemalla Siirrä ylös tai Siirrä alas.
 • Voit luoda uuden merkinnän mihin tahansa kokoonpanotiedostoon valitsemalla Uusi.
 • Voit muokata valittuna olevaa riviä valitsemalla Muokkaa.
Huomautus Jos poistat jonkin kohteen tai rivin valintaruudun valinnan, Yleiset-välilehden Valikoiva käynnistys -vaihtoehto valitaan automaattisesti.

Kun olet tehnyt haluamasi valinnat, valitse OK ja käynnistä tietokone sitten uudelleen, kun sinua kehotetaan ottamaan muutokset käyttöön.

Voit purkaa yksittäiset Windows-tiedostot suoraan .cab-tiedostoista valitsemalla Yleiset-välilehdessä Laajenna tiedosto.

Voit varmistaa, että kaikki kokoonpanotiedostot ja kaikki kyseisissä tiedostoissa luetteloidut kohteet ladataan tietokoneen uudelleenkäynnistyksen yhteydessä, valitsemalla Yleiset-välilehdestä Normaali käynnistys.

Suositukset

Lisätietoja Windows XP:n käynnistysongelmien vianmäärityksestä saat napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
308041 Windows XP:n käynnistysongelmien vianmäärityksen resursseja (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
Saat lisätietoja puhtaan käynnistyksen suorittamisesta Windows XP:ssä napsauttamalla seuraavan artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
310353 Puhtaan käynnistyksen suorittaminen Windows XP:ssä
Saat lisätietoja Windows XP:n palauttamisesta Järjestelmän palauttamisen avulla napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
306084 Käyttöjärjestelmän palauttaminen edelliseen tilaan Windows XP:ssä

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 310560 - Viimeisin tarkistus: 7. kesäkuuta 2013 - Versio: 3.4
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Hakusanat: 
kbhowto kbtshoot kbenv kbinfo KB310560

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com