Helyi nyomtató elérhetővé tétele távoli asztalhoz történő kapcsolódáskor a Windows XP Professional rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 312135 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ha olyan számítógépen futó programból szeretne nyomtatni, amelyhez távoli asztali kapcsolattal csatlakozik, akkor alapértelmezés szerint hozzáférhet a távoli, Windows XP Professional rendszerű számítógép által elérhető nyomtatókhoz. A helyi (például az ügyfélszámítógépen található) nyomtatókat elérhetővé teheti nyomtatáshoz. Ez a cikk azt ismerteti, hogy miként teheti elérhetővé a helyi nyomtatókat, miközben a Távoli asztal szolgáltatást használja.

Követelmények

  • Microsoft Windows XP Professional

Helyi nyomtató elérhetővé tétele távoli asztali munkamenetben


A Távoli asztal szolgáltatás a terminálszolgáltatások technológiáján alapul. A Távoli asztal szolgáltatás használatakor bármely más, Windows XP Professional rendszerű ügyfélszámítógépről futtathat programokat egy távoli számítógépen. Ilyenkor bármely olyan távoli kapcsolatról elérheti a Windows XP Professional rendszerű asztalt, amely biztosítja a programok, fájlok és hálózati erőforrások biztonságos elérését.

Ha Windows XP-alapú ügyfélszámítógépről használja a távoli asztali kapcsolatot, az ügyfélen lévő erőforrások, például fájlok és nyomtatók közül számos elérhető a távoli asztali kapcsolat számára. A nyomtatási feladatokat a Windows XP rendszerű asztalról egy olyan nyomtatóra irányíthatja, amely a helyi számítógéphez csatlakozik. Amikor az ügyfélről bejelentkezik a távoli számítógépre, az érzékeli a helyi nyomtatót, és telepíti a megfelelő nyomtatóillesztőt a távoli számítógépre.

Helyi nyomtató elérhetővé tétele távoli asztali munkamenetben:
  1. Mutasson a Start menü Minden program pontjára, mutasson a Kellékek, majd a Kommunikáció pontra, és kattintson a Távoli asztali kapcsolat parancsra.
  2. A Távoli asztali kapcsolat párbeszédpanelen kattintson a Beállítások gombra.
  3. Kattintson a Helyi erőforrások fülre.
  4. A Helyi eszközök csoportban jelölje be a Nyomtatók jelölőnégyzetet.
  5. Kattintson a Csatlakozás gombra.
Miután létrehozta a távoli kapcsolatot és bejelentkezett a távoli számítógépre, az ügyfélhez csatlakozó helyi nyomtató lesz az alapértelmezett nyomtató a távoli asztalon futó minden program számára. Ha az ügyfélhez több nyomtató csatlakozik, a számítógép alapértelmezett nyomtatója lesz az alapértelmezett nyomtató a távoli asztalon, ugyanakkor az összes helyi nyomtató is elérhető lesz.

Amikor a Csatlakozás gombra kattint, a Távoli asztali kapcsolat párbeszédpanelen megadott beállítások lesznek az alapértelmezettek az összes új kapcsolathoz. A Távoli asztali kapcsolat párbeszédpanel Általános lapján lehetősége van arra, hogy beállításcsoportokat mentsen távoli asztali fájlokba. Ilyenkor többféle beállításcsoportot is létrehozhat a különböző távoli asztali kapcsolatokhoz.
Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 312135 - Utolsó ellenőrzés: 2007. április 6. - Verziószám: 1.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto kbhowtomaster kbprint kbenv KB312135
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com