Procedure: Een lokale printer beschikbaar maken tijdens een verbinding met een extern bureaublad in Windows XP Professional

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 312135 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

Wanneer u probeert af te drukken vanuit een programma dat wordt uitgevoerd op een computer waarmee u verbinding maakt via een sessie voor Extern bureaublad, krijgt u standaard toegang tot printers die beschikbaar zijn voor de externe computer met Windows XP Professional. U kunt een lokale printer (bijvoorbeeld een printer die is aangesloten op de clientcomputer) gebruiken om op af te drukken. In dit artikel wordt beschreven hoe u een lokale printer beschikbaar kunt stellen voor afdrukken terwijl u gebruikmaakt van de functie Extern bureaublad.

Vereisten

  • Microsoft Windows XP Professional

Een lokale printer beschikbaar maken in een sessie voor Extern bureaublad


De functie Extern bureaublad is gebaseerd op de Terminal Services-technologie. Wanneer u Extern bureaublad gebruikt, kunt u programma?s uitvoeren vanaf elke andere client waarop Windows wordt uitgevoerd op een externe computer met Windows XP Professional. Wanneer u dat doet, kunt u via vrijwel elke externe verbinding die veilige toegang biedt tot programma?s, bestanden en netwerkbronnen, toegang krijgen tot uw Windows XP Professional-bureaublad.

Wanneer u Extern bureaublad gebruikt vanaf een clientcomputer met Windows XP, zijn veel van de bronnen van de client, zoals bestanden en printers, beschikbaar via Verbinding met extern bureaublad. U kunt afdruktaken omleiden van het externe bureaublad van Windows XP naar een printer die is aangesloten op uw lokale computer. Wanneer u een verbinding tot stand brengt tussen de client en de externe computer, wordt de lokale printer gedetecteerd en wordt het desbetreffende printerstuurprogramma geïnstalleerd op de externe computer.

Ga als volgt te werk om een lokale printer beschikbaar te maken in een sessie voor Extern bureaublad:
  1. Klik op Start, wijs achtereenvolgens Programma's, Bureau-accessoires en Communicatie aan en klik op Verbinding met extern bureaublad.
  2. Klik op Opties in het dialoogvenster Verbinding met extern bureaublad.
  3. Open het tabblad Lokale bronnen.
  4. Klik op Printers in het vak Lokale apparaten op de externe computer.
  5. Klik op Verbinding maken.
Nadat u de externe verbinding tot stand hebt gebracht en zich hebt aangemeld bij de externe computer, wordt de lokale printer die is aangesloten op de client, de standaardprinter voor alle programma?s die worden uitgevoerd op het externe bureaublad. Als er meer dan één printer is aangesloten op de client, wordt de standaardprinter voor deze computer de standaardprinter voor het externe bureaublad. Alle lokale printers zijn echter beschikbaar.

Wanneer u klikt op Verbinding maken, worden de instellingen die u opgeeft in het dialoogvenster Verbinding met extern bureaublad gebruikt als standaardinstellingen voor alle nieuwe verbindingen. Op het tabblad Algemeen van het dialoogvenster Verbinding met extern bureaublad kunt u een reeks instellingen opslaan naar een extern-bureaubladbestand. Als u dit doet, kunt u verschillende groepen instellingen maken voor verbindingen met verschillende externe bureaubladen.
Eigenschappen

Artikel ID: 312135 - Laatste beoordeling: maandag 3 maart 2003 - Wijziging: 1.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Windows XP Professional Edition
  • Microsoft Windows XP Home Edition
Trefwoorden: 
kbhowto kbhowtomaster kbprint kbenv KB312135

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com