Göra en lokal skrivare tillgänglig under en anslutning till ett fjärrskrivbord i Windows XP Professional

Artikelöversättning Artikelöversättning
Artikel-id: 312135 - Visa produkter som artikeln gäller.
Visa alla | Dölj alla

På den här sidan

Sammanfattning

När du försöker skriva ut från ett program som körs på en dator som du är ansluten till med en anslutning till Fjärrskrivbord, kan du som standard komma åt skrivare som är tillgängliga för fjärrdatorn med Windows XP Professional. Du kan göra en lokal skrivare (till exempel en skrivare som finns på klientdatorn) tillgänglig för utskrift. I den här artikeln beskrivs hur du gör en lokal skrivare tillgänglig för utskrift medan du använder funktionen Fjärrskrivbord.

Krav

  • Microsoft Windows XP Professional

Göra en lokal skrivare tillgänglig i en fjärrskrivbordssession


Funktionen Fjärrskrivbord baseras på Terminal Services-teknik. När du använder Fjärrskrivbord kan du köra program från vilken klient som helst med som kör Windows XP Professional. Då kan du komma åt ditt Windows XP Professional-skrivbord från nästan vilken fjärranslutning som helst som ger säker åtkomst till program, filer och nätverksresurser.

När du använder Fjärrskrivbord från en klientdator med Windows XP är många av klientens resurser, till exempel filer och skrivare, tillgängliga i fjärrskrivbordsanslutningen. Du kan skicka utskriftsjobb från Windows XP-fjärrskrivbordet till en skrivare som är ansluten till din lokala dator. När du loggar in klienten på fjärrdatorn upptäcks den lokala skrivaren och lämplig skrivardrivrutin installeras på fjärrdatorn.

Så här gör du en lokal skrivare tillgänglig i en fjärrskrivbordssession
  1. Klicka på Start, peka på Alla program, peka på Tillbehör, peka på Kommunikation och klicka på Anslutning till fjärrskrivbord.
  2. Klicka på Alternativ i dialogrutan Anslutning till fjärrskrivbord.
  3. Klicka på fliken Lokala resurser.
  4. Klicka på Skrivare i rutan Lokala enheter.
  5. Klicka på Anslut.
När du har skapat fjärranslutningen och loggar in på fjärrdatorn, blir den lokala skrivaren som är ansluten till klienten standardskrivare för alla program som körs på fjärrskrivbordet. Om klienten har mer än en ansluten skrivare blir standardskrivaren för datorn standardskrivare på fjärrskrivbordet. Alla lokala skrivare är dock tillgängliga.

När du klickar på Anslut används inställningarna som du anger i dialogrutan Anslutning till fjärrskrivbord som standardinställningar för alla nya anslutningar. På fliken Allmänt i dialogrutan Anslutning till fjärrskrivbord kan du spara en samling inställningar i en fjärrskrivbordsfil. På så vis kan du skapa olika grupper av inställningar för anslutningar till olika fjärrskrivbord.
Egenskaper

Artikel-id: 312135 - Senaste granskning: den 10 juli 2006 - Revision: 1.2
Informationen i denna artikel gäller:
  • Microsoft Windows XP Professional Edition
  • Microsoft Windows XP Home Edition
Nyckelord: 
kbenv kbhowto kbhowtomaster kbprint KB312135

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com