OLEXP: Hiányoznak az e-mail mappák, címjegyzékek és üzenetek Microsoft Windows XP rendszerre való frissítés után

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 313055 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Hiányoznak az Outlook Express e-mail mappák, üzenetek és címjegyzékek a Microsoft Windows XP rendszerre való frissítés után.

Oka

Ez azért következhet be, mert a Windows XP a fájlokat másképp rendezi el, és az Outlook Express fájlok már nem a korábbi helyen találhatók.

A megoldás

Ez a Tudásbázis cikk részletes útmutatót tartalmaz a korábbi levelek, mappák és címjegyzékek megkereséséhez és azok az Outlook Express programba történő visszaimportálásához.

Korább e-mail üzenetek és mappák

Korábbi e-mail üzenetek megkeresése

 1. Az asztalon hozzon létre egy új mappát XPMail néven. Ehhez kattintson a jobb gombbal az asztalra, kattintson az Új pontra, és kattintson a Mappa parancsra. Ha identitásokat használ, minden identitáshoz hozzon létre egy új mappát.
 2. Kattintson a Start menü Keresés parancsára.
 3. A Mit keres? ablaktáblában kattintson a Fájlt vagy mappát parancsra.
 4. Az A fájlnév egésze vagy része mezőbe írja be a következőt: *.dbx.
 5. Kattintson a További beállítások parancsra, kattintson a Keresés rejtett fájlok és mappák között parancsra, majd kattintson a Keresés gombra.

  MEGJEGYZÉS: Ha korábban identitásokat használt, minden felhasználó rendelkezik egy identitás mappával. Minden identitás mappa egy egyedi alfanumerikus azonosítóval rendelkezik (például {9EFEBDEA-CE00-4DD7-A4D6-CDB85C3EEDBF}), amit a "\Microsoft\Outlook Express" almappák követnek.

  Annak ellenére, hogy ugyanaz az alfanumerikus azonosítójuk, meg tudja különböztetni a régi és az új identitásokat. Az új identitást a "\Microsoft\Outlook Ex" almappák követik.

A levelezési mappák másolása

Mielőtt az előző identitás mappából az asztalon található XPMail nevű mappába másolja a levelezési mappákat, tekintse meg az 5. részben („Korábbi e-mail üzenetek megkeresése“) található Megjegyzést a régi és új identitások megkülönböztetéséről.
 1. A Keresés ablakban egyesével is kijelölheti a .dbx mappákat, de egyszerre többet is kiválaszthat, ehhez tartsa lenyomva a CTRL billentyűt, és kattintson az egyes mappákra.
 2. Miután kijelölte a mappákat, kattintson a Szerkesztés menü Másolás parancsára.
 3. Nyissa meg az XPMail mappát, és kattintson a Szerkesztés menü Beillesztés parancsára.

  MEGJEGYZÉS: Győződjön meg arról, hogy a mappák másolása során a Folders.dbx fájlt is átmásolja. Erre a fájlra szükség van az Outlook Express importálási funkcióihoz.
Ez az eljárás a kiválasztott mappában található összes fájlt az XPMail mappába másolja. Végezze el ezt az eljárást minden identitás mappa esetében, de minden egyes identitás mappához hozzon létre egy új mappát, például XPMail1.

A levelek és mappák importálása

 1. Indítsa el az Outlook Express programot.
 2. Válassza a Fájl menü Importálás parancsát.
 3. Kattintson az Üzenetek parancsra.
 4. Kattintson a Microsoft Outlook Express 5 elemre, majd kattintson a Tovább gombra.

  MEGJEGYZÉS: Egyes esetekben előfordulhat, hogy csak az Outlook Express 4 és Outlook Express 6 elemek importálása jelenik meg. Ha korábban az Outlook Express 4-es verzióját használta, válassza az Outlook Express 4 beállítást. Ha az Outlook Express 5 vagy 5.5 programokból importál, használja az Outlook Express 6 beállítást.
 5. Kattintson a Levelek importálása egy Outlook Express 6 tárolókönyvtárból parancsra, majd kattintson az OK gombra.
 6. Kattintson a Tallózás gombra, válassza ki a korábban létrehozott XPMail mappát, kattintson az OK gombra, és kattintson a Tovább gombra.
 7. Kattintson a Minden mappa elemre, majd kattintson a Tovább gombra.
Ez az eljárás importálja a korábbi leveleit a jelenlegi Identitásába. Miután befejeződött, kattintson a Befejezés gombra. Ismételje meg az eljárást az összes korábban létrehozott mappára.

Windows Címjegyzék

A Windows Címjegyzék megkeresése

 1. Kattintson a Start menü Keresés parancsára.
 2. Kattintson a Minden fájl és mappa elemre.
 3. A Mit keres? ablaktáblában kattintson a Fájlt vagy mappát parancsra.
 4. Az A fájlnév egésze vagy része mezőbe írja be a következőt: *.wab, majd kattintson a Keresés gombra.
 5. Amikor a keresés befejeződött, kattintson duplán az egyes fájlokra azok megnyitásához. Ha megtalálta a megfelelő fájlt (ami tartalmazza a kapcsolattartási információkat), jegyezze meg annak pontos helyét és nevét.

A Windows Címjegyzék importálása

 1. Az Outlook Express programban kattintson a Fájl menüre.
 2. Kattintson az Importálás pontra, majd kattintson a Címjegyzék parancsra.
 3. A Hely mezőben adja meg az 5. lépésben („A Windows Címjegyzék megkeresése”) feljegyzett helyet.
 4. Kattintson a .wab fájlra, és kattintson a Megnyitás parancsra.
 5. Kattintson az OK gombra a Címjegyzék importálásához.
Miután ellenőrizte, hogy az importálás sikeres volt, távolítsa el az összes mappát, amit a levelek visszaállítása során létrehozott.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 313055 - Utolsó ellenőrzés: 2006. március 13. - Verziószám: 2.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Outlook Express 6.0
 • Microsoft Windows XP Professional
 • the operating system: Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2)
Kulcsszavak: 
kbprb KB313055
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com