Artikel-id: 314481 - Visa produkter som artikeln gäller.
Denna artikel har tidigare publicerats under SV314481
VIKTIGT! Denna artikel innehåller information om hur du redigerar registret. Innan du redigerar registret måste du vara säker på att du kan återställa det om det uppstår något problem. Om du vill veta mer om hur du säkerhetskopierar, återställer och redigerar registret kan du klicka på artikelnumret nedan och läsa artikeln i Microsoft Knowledge Base:
256986 Description of the Microsoft Windows Registry
Visa alla | Dölj alla

Sammanfattning

I denna artikel beskrivs hur du manuellt tar bort ett objekt från listan Installerade program i verktyget Lägg till eller ta bort program, om objektet fortfarande visas efter ett första borttagningsförsök.

Mer Information

I listan Installerade program i Lägg till eller ta bort program visas alla Windows-kompatibla program med ett program eller en funktion för avinstallation. Ibland kan det hända att ett program inte tas bort fullständigt, och att den registernyckel som används för att visa programmet i listan Installerade program finns kvar. I så fall kan det hända att du måste ta bort programmet manuellt från listan Installerade program i Lägg till eller ta bort program. Gör så här:

VARNING! Om du använder Registereditorn fel kan det medföra att du måste installera om operativsystemet. Microsoft kan inte garantera att du kan lösa problem som uppstår på grund av felaktig användning av Registereditorn. Använd Registereditorn på egen risk.
 1. Klicka på Start och sedan på Kör.
 2. Skriv in regedt32 i rutan Öppna och klicka på OK.
 3. Leta upp följande registernyckel i Registereditorn:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall
 4. Klicka på registernyckeln Avinstallera och sedan på ExporteraArkiv-menyn.
 5. I dialogrutan Exportera registerfil klickar du på Skrivbord i listan Spara i, skriver in avinstallera i rutan Filnamn och klickar på Spara.
 6. Varje nyckel under Avinstallera i det vänstra fönstret i Registereditorn representerar ett program som visas i listan Installerade program i verktyget Lägg till eller ta bort program. Ta reda på vilket program som de olika nycklarna representerar genom att klicka på respektive nyckel och sedan granska följande värden i informationsrutan till höger:
  DisplayName: Data för nyckeln DisplayName är det namn som anges i Lägg till eller ta bort program.

  och

  UninstallString: Data för nyckeln UninstallString är det namn som används för att avinstallera programmet.
 7. När du har identifierat den registernyckel som representerar det program du har tagit bort men som fortfarande visas i listan Installerade program, högerklickar du på nyckeln i den vänstra rutan i fönstret Registereditorn och klickar sedan på Ta bort.

  Klicka på Ja som svar på frågan "Vill du ta bort den här nyckeln och alla dess undernycklar?".
 8. Avsluta Registereditorn genom att klicka på AvslutaArkiv-menyn.
 9. Klicka på Start, Kontrollpanelen och sedan på Lägg till/ta bort program.

  Kontrollera att det program du har tagit bort registernyckeln för inte längre visas i listan Installerade program.
 10. Gör något av följande:
  • Om programlistan inte är korrekt i Lägg till eller ta bort program dubbelklickar du på filen Uninstall.reg som du sparade på skrivbordet i steg 5 för att återställa den ursprungliga listan över program i registret.

  • Om programlistan i Lägg till eller ta bort program stämmer högerklickar du på filen Uninstall.reg på skrivbordet och klickar sedan på Ta bort.
Om du vill veta mer om hur du lägger till eller tar bort program på en dator med Windows XP kan du klicka på artikelnumret nedan och läsa artikeln i Microsoft Knowledge Base:
305548 HOW TO: Add Components and Programs to a Computer in Windows XP
307895 HOW TO: Change or Remove a Program in Windows XPVänligen observera: Detta är en översättning av en engelskspråkig artikel. Det är möjligt att efterföljande ändringar i eller tillägg till den engelska originalartikeln inte har skett i denna översättning. Uppgifterna i denna artikel är baserade på den/de engelskspråkiga produktversionen/-erna. Dessa uppgifter har inte prövats med produkter i andra språkversioner i syfte att kontrollera riktigheten i denna översättning. Microsoft tillhandahåller denna information utan att garantera riktigheten eller lämplighet för visst ändamål samt utan att på något sätt garantera att översättningen är fullständig eller korrekt.

Egenskaper

Artikel-id: 314481 - Senaste granskning: den 1 december 2007 - Revision: 2.1
Informationen i denna artikel gäller:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
Nyckelord: 
kbhowto kbinfo kbwin98 kbwinme kbtool kbui win98se kbfaq win95 kbdisplay KB314481

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com