Τρόπος ρύθμισης των παραμέτρων αρχείων σελιδοποίησης για βελτιστοποίηση και αποκατάσταση στα Windows XP

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 314482 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Για την έκδοση αυτού του άρθρου που αφορά τα Microsoft Windows NT και τα Microsoft Windows 2000, ανατρέξτε στο άρθρο 197379.
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Περίληψη

Το αρχείο σελιδοποίησης (Pagefile.sys) είναι ένα κρυφό αρχείο στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας, που χρησιμοποιείται από τα Windows XP σαν να επρόκειτο για μνήμη RAM. Το αρχείο σελιδοποίησης και η φυσική μνήμη αποτελούν την εικονική μνήμη. Από προεπιλογή, τα Windows αποθηκεύουν το αρχείο σελιδοποίησης στο διαμέρισμα εκκίνησης (το διαμέρισμα που περιέχει το λειτουργικό σύστημα και τα αρχεία υποστήριξής του). Το προεπιλεγμένο, ή συνιστώμενο, μέγεθος του αρχείου σελιδοποίησης είναι 1,5 φορές η συνολική μνήμη RAM. Αυτό το άρθρο ασχολείται με τον τρόπο ρύθμισης των παραμέτρων του αρχείου σελιδοποίησης για βελτιστοποίηση και αποκατάσταση του συστήματος.

Για να βελτιστοποιήσετε τις επιδόσεις, είναι καλή πρακτική να τοποθετείτε το αρχείο σελιδοποίησης σε διαφορετικό διαμέρισμα και σε διαφορετική μονάδα φυσικού δίσκου. Με αυτόν τον τρόπο, τα Windows έχουν δυνατότητα χειρισμού πολλών αιτήσεων εισόδου/εξόδου (I/O) πιο γρήγορα. Όταν το αρχείο σελιδοποίησης βρίσκεται στο διαμέρισμα εκκίνησης, τα Windows πρέπει να εκτελούν αιτήσεις ανάγνωσης και εγγραφής δίσκων τόσο στο φάκελο συστήματος όσο και στο αρχείο σελιδοποίησης. Όταν το αρχείο σελιδοποίησης μετακινηθεί σε άλλο διαμέρισμα, υπάρχει λιγότερος ανταγωνισμός μεταξύ των αιτήσεων ανάγνωσης και εγγραφής.

Ωστόσο, εάν καταργήσετε το αρχείο σελιδοποίησης από το διαμέρισμα εκκίνησης, τα Windows δεν θα είναι δυνατό να δημιουργήσουν ένα αρχείο ένδειξης σφαλμάτων (Memory.dmp) για την εγγραφή πληροφοριών εντοπισμού σφαλμάτων, σε περίπτωση που παρουσιαστεί ένα μήνυμα λάθους διακοπής (STOP) κατάστασης λειτουργίας πυρήνα. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε παρατεταμένο χρόνο εκτός λειτουργίας, εάν πρέπει να εφαρμόσετε εντοπισμό σφαλμάτων για την αντιμετώπιση του μηνύματος λάθους διακοπής (Stop).

Η βέλτιστη λύση είναι η δημιουργία ενός αρχείου σελιδοποίησης που αποθηκεύεται στο διαμέρισμα εκκίνησης και κατόπιν η δημιουργία ενός αρχείου σελιδοποίησης σε άλλο διαμέρισμα, με λιγότερο συχνή πρόσβαση, σε άλλο φυσικό σκληρό δίσκο, εάν υπάρχει. Επιπλέον, αποτελεί βέλτιστη λύση η δημιουργία του δεύτερου αρχείου σελιδοποίησης σε δικό του διαμέρισμα, όπου δεν υπάρχουν δεδομένα ή αρχεία που αφορούν το λειτουργικό σύστημα. Λόγω σχεδίασης, τα Windows χρησιμοποιούν το αρχείο σελιδοποίησης στο διαμέρισμα όπου η πρόσβαση είναι λιγότερο συχνή αντί για το αρχείο σελιδοποίησης στο διαμέρισμα εκκίνησης, όπου η πρόσβαση είναι συχνότερη. Ένας εσωτερικός αλγόριθμος χρησιμοποιείται για να καθορίσει ποιο αρχείο σελιδοποίησης θα χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση της εικονικής μνήμης.

Όταν τοποθετείτε ένα αρχείο σελιδοποίησης σε δικό του διαμέρισμα, το αρχείο σελιδοποίησης δεν κατακερματίζεται και αυτό είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα. Εάν ένα αρχείο σελιδοποίησης βρίσκεται σε διαμέρισμα που περιέχει άλλα δεδομένα, μπορεί να υποστεί κατακερματισμό, καθώς επεκτείνεται για να ανταποκριθεί στην επιπλέον εικονική μνήμη που απαιτείται. Ένα μη κατακερματισμένο αρχείο σελιδοποίησης παρέχει ταχύτερη πρόσβαση στην εικονική μνήμη και μεγαλύτερη πιθανότητα καταγραφής ενός αρχείου ένδειξης σφαλμάτων που δεν περιέχει σημαντικά σφάλματα.

Εάν ακολουθήσετε αυτές τις συστάσεις, επιτυγχάνετε τους ακόλουθους στόχους ρύθμισης παραμέτρων του αρχείου σελιδοποίησης για βελτιστοποίηση και αποκατάσταση:
  • Οι παράμετροι του συστήματος είναι ρυθμισμένες σωστά για την καταγραφή ενός αρχείου Memory.dmp, αν ο υπολογιστής αντιμετωπίσει σφάλμα διακοπής (Stop) κατάστασης λειτουργίας πυρήνα.
  • Το αρχείο σελιδοποίησης στο διαμέρισμα με τη λιγότερο συχνή πρόσβαση χρησιμοποιείται συχνότερα, επειδή βρίσκεται σε ένα διαμέρισμα με ελάχιστη κίνηση.

Περισσότερες πληροφορίες

Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο μετακίνησης του αρχείου σελιδοποίησης στα Windows XP, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
307886 Τρόπος μετακίνησης του αρχείου σελιδοποίησης στα Windows XP
Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τη ρύθμιση επιλογών για τις επιδόσεις στα Windows XP, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
308417 Τρόπος ρύθμισης των επιλογών επιδόσεων
Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης των τεχνικών αποκατάστασης στα Windows XP, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
307973 Τρόπος ρύθμισης παραμέτρων των τεχνικών αποκατάστασης στα Windows XP

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 314482 - Τελευταία αναθεώρηση: Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2005 - Αναθεώρηση: 2.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional Edition
Λέξεις-κλειδιά: 
kbenv kbhowto kbinfo KB314482

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com