Artikkelin tunnus: 314482 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Tämän artikkelin Microsoft Windows NT- ja Windows 2000 -käyttöjärjestelmiä käsittelevä versio on 197379.
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Yhteenveto

Sivutustiedosto (Pagefile.sys) on tietokoneen kiintolevyllä oleva piilotiedosto, jota Windows XP käyttää samaan tapaan kuin jos se olisi RAM-muistia. Näennäismuisti muodostuu sivutustiedostosta ja fyysisestä muistista. Oletusarvon mukaan Windows tallentaa sivutustiedoston käynnistysosioon (käyttöjärjestelmän ja sen tukitiedostot sisältävään osioon). Oletusarvon mukainen tai suositeltu sivutustiedoston koko on 1,5 kertaa RAM-muistin määrä. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten sivutustiedosto määritetään järjestelmän optimointia ja palautusta varten.

Suorituskyvyn parantamiseksi sivutustiedosto kannattaa sijoittaa eri osioon ja eri fyysiseen kiintolevyasemaan. Tällä tavalla Windows pystyy käsittelemään useita I/O-pyyntöjä tavallista nopeammin. Kun sivutustiedosto sijaitsee käynnistysosiossa, Windowsin on tehtävä levyn lukemisen ja kirjoittamisen pyynnöt sekä järjestelmäkansioon että sivutustiedostoon. Kun sivutustiedosto siirretään eri osioon, luku- ja kirjoituspyyntöjen kesken on vähemmän kilpailutilanteita.

Jos poistat sivutustiedoston käynnistysosiosta, Windows ei pysty luomaan vedostiedostoa (Memory.dmp), johon kirjoitetaan virheenkorjaustiedot ydintilan Stop-virheen ilmetessä. Tämä saattaa johtaa pidennettyyn käyttämättömyysaikaan, jos sinun on tehtävä Stop-virhesanoman vianmääritys virheenkorjauksen avulla.

Paras mahdollinen ratkaisu on luoda yksi käynnistysosioon tallennettu sivutustiedosto ja sen jälkeen toinen sivutustiedosto vähemmän käytettyyn toiseen osioon eri fyysiseen kiintolevyyn, jos sellainen on käytettävissä. Lisäksi kannattaa luoda toinen sivutustiedosto niin, että se on omassa osiossaan, joka ei sisällä tietoja tai käyttöjärjestelmäkohtaisia tiedostoja. Windows on suunniteltu käyttämään vähemmän käytetyssä osiossa olevaa sivutustiedostoa kuormitetummassa käynnistysosiossa olevan sivutustiedoston sijaan. Näennäismuistin hallintaan käytetty sivutustiedosto valitaan sisäisen algoritmin avulla.

Kun sijoitat sivutustiedoston omaan osioonsa, sivutustiedosto ei pirstaloidu, mistä on huomattavaa etua. Jos sivutustiedosto on muita tietoja sisältävässä osiossa, se saattaa pirstaloitua laajentuessaan täyttämään lisänäennäismuistin tarpeen. Pirstaloitumatonta sivutustiedostoa käytettäessä näennäismuistin käyttäminen nopeutuu ja mahdollisuus kaapata merkittäviä virheitä sisältämätön vedostiedosto kasvaa.

Jos noudatat näitä suosituksia, saavutat seuraavat sivutustiedoston määrityspäämäärät optimoinnin ja palautuksen suhteen:
  • Järjestelmä on oikein määritetty kaappaamaan Memory.dmp-tiedosto, jos tietokoneessa ilmenee ydintilan Stop-virhe.
  • Harvemmin käytettävässä osiossa sijaitsevaa sivutustiedostoa käytetään useimmin, koska se sijaitsee vähimmin käytetyssä osiossa.

Enemmän tietoa

Saat lisätietoja sivutustiedoston siirtämisestä Windows XP:ssä napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
307886 Sivutustiedoston siirtäminen Windows XP:ssä (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
Saat lisätietoja suorituskykyasetusten määrittämisestä Windows XP:ssä napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
308417 Suorituskykyasetusten määrittäminen Windows XP:ssä
Saat lisätietoja palautustekniikoiden määrittämisestä Windows XP:ssä napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
307973 Palautustekniikoiden määrittäminen Windows XP:ssä (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 314482 - Viimeisin tarkistus: 24. helmikuuta 2006 - Versio: 2.0
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional Edition
Hakusanat: 
kbenv kbhowto kbinfo KB314482

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com