Αναγν. άρθρου: 315222 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Αυτό το άρθρο, στο παρελθόν ήταν δημοσιευμένο με αριθμό GR315222

Για να συνεχίσετε τη λήψη ενημερώσεων ασφαλείας για τα Windows, βεβαιωθείτε ότι εκτελείτε τα Windows XP με Service Pack 3 (SP3). Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε σε αυτήν την ιστοσελίδα της Microsoft: Η υποστήριξη λήγει για κάποιες εκδόσεις των Windows

Για μια έκδοση αυτού του άρθρου που αφορά τα Microsoft Windows 2000, ανατρέξτε στο άρθρο: 202485.
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Σε αυτήν τη σελίδα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Αυτό το άρθρο εξετάζει τις διάφορες επιλογές ασφαλούς εκκίνησης που υποστηρίζονται από τα Windows. Με αυτές τις επιλογές φορτώνεται ένα ελάχιστο σύνολο προγραμμάτων οδήγησης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις επιλογές για να ξεκινήσετε τα Windows, ώστε να μπορέσετε να τροποποιήσετε το μητρώο, να φορτώσετε ή να καταργήσετε προγράμματα οδήγησης.

Περισσότερες πληροφορίες

Για να χρησιμοποιήσετε μία επιλογή ασφαλούς εκκίνησης, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:
 1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και αρχίστε να πιέζετε το πλήκτρο F8 στο πληκτρολόγιο. Σε έναν υπολογιστή που έχει ρυθμιστεί για εκκίνηση με πολλά λειτουργικά συστήματα, μπορείτε να πατήσετε το πλήκτρο F8 μόλις εμφανιστεί το Μενού εκκίνησης.
 2. Επιλέξτε μία δυνατότητα όταν εμφανιστεί το μενού Επιλογές για προχωρημένους των Windows και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο ENTER.
 3. Όταν εμφανιστεί ξανά το μενού Εκκίνηση και οι λέξεις "Ασφαλής λειτουργία" εμφανιστούν με μπλε γράμματα στο κάτω μέρος της οθόνης, επιλέξτε την εγκατάσταση που θέλετε να ξεκινήσει και πατήστε το πλήκτρο ENTER.

Περιγραφή των επιλογών ασφαλούς εκκίνησης

 • Ασφαλής λειτουργία (SAFEBOOT_OPTION=Minimal): Αυτή η επιλογή χρησιμοποιεί ένα ελάχιστο σύνολο προγραμμάτων οδήγησης συσκευών και υπηρεσιών για την εκκίνηση των Windows.
 • Ασφαλής λειτουργία με δίκτυο (SAFEBOOT_OPTION=Network): Αυτή η επιλογή χρησιμοποιεί ένα ελάχιστο σετ προγραμμάτων οδήγησης συσκευής και υπηρεσιών για έναρξη των Windows μαζί με τα προγράμματα οδήγησης που πρέπει να έχετε για φόρτωση δικτύωσης.
 • Ασφαλής λειτουργία με γραμμή εντολών (SAFEBOOT_OPTION=Minimal(AlternateShell)): Αυτή η επιλογή είναι η ίδια όπως και η Ασφαλής λειτουργία, με εξαίρεση το γεγονός ότι ξεκινά το Cmd.exe αντί για την Εξερεύνηση των Windows.
 • Ενεργοποίηση κατάστασης λειτουργίας VGA: Με αυτήν την επιλογή τα Windows ξεκινούν σε κατάσταση λειτουργίας 640 x 480, χρησιμοποιώντας το τρέχον πρόγραμμα οδήγησης οθόνης (όχι το Vga.sys). Αυτή η κατάσταση λειτουργίας είναι χρήσιμη, εάν η ρύθμιση παραμέτρων εμφάνισης δεν είναι δυνατό να εμφανιστεί στην οθόνη.

  Σημείωση Η Ασφαλής λειτουργία και η Ασφαλής λειτουργία με υποστήριξη δικτύου φορτώνει το πρόγραμμα οδήγησης Vga.sys.
 • Τελευταίες γνωστές σωστές ρυθμίσεις: Αυτή η επιλογή ξεκινά τα Windows χρησιμοποιώντας την προηγούμενη ορθή ρύθμιση παραμέτρων.
 • Λειτουργία επαναφοράς υπηρεσιών καταλόγου: Αυτή η λειτουργία είναι έγκυρη μόνο για ελεγκτές τομέα που βασίζονται στα Windows. Με αυτήν τη λειτουργία εκτελείται επιδιόρθωση της υπηρεσίας καταλόγου.
 • Κατάσταση λειτουργίας εντοπισμού σφαλμάτων: Με αυτήν την επιλογή ενεργοποιείται η λειτουργία εντοπισμού σφαλμάτων στα Windows. Πληροφορίες εντοπισμού σφαλμάτων είναι δυνατό να σταλούν μέσω σειριακού καλωδίου σε άλλον υπολογιστή, στον οποίον εκτελείται ένα πρόγραμμα εντοπισμού σφαλμάτων. Αυτή η λειτουργία έχει ρυθμιστεί ώστε να χρησιμοποιεί τη θύρα COM2.
 • Ενεργοποίηση καταγραφής εκκίνησης: Αυτή η επιλογή ενεργοποιεί την καταγραφή όταν ξεκινά ο υπολογιστής με οποιαδήποτε από τις επιλογές Ασφαλούς εκκίνησης, εκτός της Τελευταία γνωστή σωστή ρύθμιση παραμέτρων. Το κείμενο καταγραφής εκκίνησης καταγράφεται στο αρχείο Ntbtlog.txt στο φάκελο %SystemRoot%.
 • Κανονική εκκίνηση των Windows: Με αυτήν την επιλογή τα Windows ξεκινούν σε κανονική κατάσταση λειτουργίας.
 • Επανεκκίνηση: Με αυτήν την επιλογή επανεκκινείται ο υπολογιστής.
 • Επιστροφή στο μενού επιλογών λειτουργικού συστήματος: Σε υπολογιστή που έχει ρυθμιστεί για εκκίνηση με πολλαπλά λειτουργικά συστήματα, με αυτήν την επιλογή γίνεται επιστροφή στο μενού εκκίνησης.
Όταν χρησιμοποιείτε μία από τις επιλογές Ασφαλούς εκκίνησης, ορίζεται μια μεταβλητή περιβάλλοντος. Η μεταβλητή περιβάλλοντος είναι η SAFEBOOT_OPTION. Αυτή η μεταβλητή έχει οριστεί είτε ως Network, είτε ως Minimal.

Για την απεικόνιση σε ανάλυση 640 x 480 και με 16 χρώματα χρησιμοποιείται το προεπιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης VGA της Microsoft. Πρέπει να συνδεθείτε σε όλες τις καταστάσεις λειτουργίας, είτε μέσω τομέα είτε μέσω της τοπικής Διαχείρισης λογαριασμών ασφαλείας, ανάλογα με την κατάσταση λειτουργίας ασφαλούς εκκίνησης που επιλέγετε.
Σημείωση Αυτό είναι ένα άρθρο «ΤΑΧΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ» που δημιουργήθηκε απευθείας από τον οργανισμό υποστήριξης της Microsoft. Οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε αυτό το άρθρο, παρέχονται ως απόκριση σε θέματα που προκύπτουν. Ως αποτέλεσμα της ταχύτητας διάθεσής του, το υλικό ενδέχεται να έχει τυπογραφικά λάθη και να αναθεωρηθεί ανά πάσα στιγμή χωρίς ειδοποίηση. Ανατρέξτε στους Όρους χρήσης για άλλα ζητήματα.

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 315222 - Τελευταία αναθεώρηση: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013 - Αναθεώρηση: 1.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Λέξεις-κλειδιά: 
kbenv kbinfo KB315222

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com