ID articol: 315222 - View products that this article applies to.
Pentru o versiune Microsoft Windows 2000 a acestui articol, consultați 202485 (articolul poate să fie în limba engleză).
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

INTRODUCERE

Acest articol descrie opțiunile Încărcare sigură acceptate de Windows. Aceste opțiuni încarcă un set minim de drivere. Aceste opțiuni se pot utiliza pentru a porni Windows astfel încât să se poată modifica registry și să se încarce sau să se elimine drivere.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Pentru utilizarea unei opțiuni de încărcare sigură, urmați pașii:
 1. Reporniți computerul și începeți să apăsați tasta F8 de pe tastatură. Pe un computer configurat pentru a încărca mai multe sisteme de operare, tasta F8 se poate apăsa atunci când este afișat meniul de încărcare Boot Menu.
 2. Selectați o opțiune când este afișat meniul Windows Advanced Options, apoi apăsați ENTER.
 3. Când este afișat din nou meniul Boot și sunt afișate cuvintele „Safe Mode” în albastru, selectați instalarea pe care doriți să porniți, apoi apăsați ENTER.

Descrierea opțiunilor de încărcare sigură

 • Safe Mode (SAFEBOOT_OPTION=Minimal): Această opțiune utilizează un set minim de drivere și de servicii pentru pornirea Windows.
 • Safe Mode with Networking (SAFEBOOT_OPTION=Network): Această opțiune utilizează un set minim de servicii și de drivere de dispozitiv pentru pornirea Windows împreună cu driverele necesare pentru încărcarea serviciilor de rețea.
 • Safe Mode with Command Prompt (SAFEBOOT_OPTION=Minimal(AlternateShell)): Această opțiune este identică cu opțiunea Safe mode, cu excepția faptului că se pornește Cmd.exe în loc de Windows Explorer.
 • Enable VGA Mode: Această opțiune pornește Windows în modul 640 x 480 prin utilizarea driverului video curent (nu Vga.sys). Acest mod este util dacă ecranul este configurat pentru o setare pe care monitorul nu o poate afișa.

  Notă Opțiunile Safe mode și Safe mode with Networking încarcă driverul Vga.sys.
 • Last Known Good Configuration: Această opțiune pornește Windows prin utilizarea celei mai bune configurații anterioare.
 • Directory Service Restore Mode: Acest mod este valid doar pentru controlerele de domeniu Windows. Acest mod efectuează repararea serviciilor de director.
 • Debugging Mode: Această opțiune activează modul depanare în Windows. Informațiile de depanare pot fi trimise printr-un cablu serial la un alt computer pe care se execută un program de depanare. Acest mod este configurat pentru utilizarea COM2.
 • Enable Boot Logging: Această opțiune activează înregistrarea în jurnal când computerul este pornit cu oricare dintre opțiunile de tip Safe Boot în afară de Last Known Good Configuration. Textul jurnalului asociat cu încărcarea sistemului se înregistrează în fișierul text Ntblog.txt din folderul %SystemRoot%.
 • Starts Windows Normally: Această opțiune pornește Windows în modul normal.
 • Reboot: Această opțiune repornește computerul.
 • Return to OS Choices Menu: Pe un computer configurat pentru pornirea cu mai multe sisteme de operare, această opțiune efectuează revenirea la meniul Boot.
Este setată o variabilă de mediu când utilizați una din opțiunile de încărcare sigură. Variabila de mediu este SAFEBOOT_OPTION. Această variabilă este setată fie la Network, fie la Minimal.

Se utilizează driverul Microsoft VGA implicit pentru afișarea rezoluției 640 x 480 în 16 culori. Trebuie să fiți conectat în toate modurile de un domeniu sau de programul local Security Accounts Manager, în funcție de modul de încărcare sigură selectat.

Proprietă?i

ID articol: 315222 - Ultima examinare: 11 septembrie 2006 - Revizie: 1.4
SE APLICĂ LA
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP 64-Bit Edition
Cuvinte cheie: 
kbinfo kbenv KB315222

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com