Δυσλειτουργία υλικού οδηγεί σε μήνυμα λάθους συστήματος

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 315223 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Σε αυτήν τη σελίδα

Συμπτώματα

Στη διάρκεια της διαδικασίας εκκίνησης των Windows, ο υπολογιστής ενδέχεται να σταματήσει να ανταποκρίνεται ("κολλάει") και μπορεί να λάβετε το ακόλουθο μήνυμα λάθους:
*** Το υλικό δεν λειτουργεί κανονικά
Επικοινωνήστε με τον προμηθευτή του υλικού σας για υποστήριξη
*** Η λειτουργία του συστήματος διακόπηκε *** (Hardware Malfunction Call your hardware vendor for support The system has halted)
Ενδέχεται επίσης να περιλαμβάνεται ένα από τα ακόλουθα μηνύματα λάθους:
NMI: Έλεγχος ισοτιμίας / Σφάλμα ισοτιμίας μνήμης (NMI: Parity Check / Memory Parity Error)
NMI: Έλεγχος καναλιού / IOCHK (NMI: Channel Check / IOCHK)
NMI: Χρονιστής εξασφαλισμένης λειτουργίας (NMI: Fail-safe timer)
NMI: Σφάλμα χρονικού ορίου διαύλου (NMI: Bus Timeout)
NMI: Δημιουργία NMI λογισμικού (NMI: Software NMI generated)
NMI: Πλακέτα x IOCHKERR Eisa (NMI: Eisa IOCHKERR board x)

Αιτία

Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να παρουσιαστεί, αν ένα στοιχείο υλικού δυσλειτουργεί ή αν υπάρχουν εγκατεστημένα κατεστραμμένα ή μη συμβατά προγράμματα οδήγησης.

Προτεινόμενη αντιμετώπιση

Για να προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε αυτήν τη συμπεριφορά, χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες τεχνικές αντιμετώπισης προβλημάτων. Επειδή τα Windows μπορούν να εμφανίσουν μόνο βασικά μηνύματα λάθους όταν παρουσιάζονται δυσλειτουργίες υλικού, η αντιμετώπιση προβλημάτων ενδέχεται να είναι δύσκολη. Τα περισσότερα ζητήματα εξοπλισμού επικεντρώνονται στη μητρική πλακέτα, τη μνήμη RAM μιας μητρικής πλακέτας ή ενός προσαρμογέα ή τη μνήμη προσωρινής αποθήκευσης μιας μητρικής πλακέτας ή ενός προσαρμογέα.

Για να αντιμετωπίσετε βασικά ζητήματα υλικού, δοκιμάστε ένα ή περισσότερα από τα εξής:

Ελέγξτε τους προσαρμογείς

Καταργήστε τους προσαρμογείς που δεν απαιτούνται για την εκκίνηση του υπολογιστή και την εκτέλεση των Windows. Σε πολλές περιπτώσεις, μπορείτε να ξεκινήσετε τον υπολογιστή σας μόνο με τον ελεγκτή υποσυστήματος μονάδας δίσκου και τον προσαρμογέα οθόνης.

Εάν το μήνυμα λάθους δεν εμφανίζεται, το ζήτημα οφείλεται σε έναν από τους προσαρμογείς που καταργήσατε. Επανεγκαταστήστε κάθε προσαρμογέα ξεχωριστά, κάνοντας επανεκκίνηση μετά την εγκατάσταση κάθε προσαρμογέα, για να διαπιστώσετε αν το σφάλμα εμφανίζεται ξανά. Εάν το σφάλμα δεν εμφανίζεται ξανά μετά την επανεισαγωγή όλων των προσαρμογέων, είναι πιθανό μία από τις κάρτες προσαρμογέα απλώς να χρειάζεται επανατοποθέτηση. Μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή, παρακολουθήστε τον υπολογιστή, για να βεβαιωθείτε ότι το σφάλμα δεν εμφανίζεται ξανά.

Επίλυση

Εάν η επανατοποθέτηση των προσαρμογέων δεν επιλύσει το ζήτημα, αντικαταστήστε τον προσαρμογέα που προκαλεί το σφάλμα.

Έλεγχος του BIOS/ρύθμισης παραμέτρων υπολογιστή

Επιβεβαιώστε ότι έχετε εγκατεστημένες τις πιο πρόσφατες αναθεωρήσεις για το BIOS του υπολογιστή σας ή το λογισμικό ρύθμισης παραμέτρων υλικολογισμικού. Μεταβείτε στο BIOS και ορίστε τις προεπιλογές εξασφαλισμένης λειτουργίας ή τις προεπιλογές BIOS, απενεργοποιήστε την προστασία εντοπισμού σφαλμάτων στο BIOS και κατόπιν ορίστε τη ρύθμιση Plug and Play OS σε No.

Ο τύπος υλικού που χρησιμοποιεί ο υπολογιστής σας και η σχεδίαση της μητρικής πλακέτας καθορίζουν ποιο μέρος του υλικολογισμικού του υπολογιστή σας μπορεί στην πραγματικότητα να ενημερωθεί. Διάφοροι κατασκευαστές παρέχουν διαγνωστικά εργαλεία για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Επίλυση

Ενημερώστε το BIOS, το υλικολογισμικό ή/και τη ρύθμιση παραμέτρων EISA.

Εάν καμία από αυτές τις διαδικασίες δεν απομονώσει ή δεν επιλύσει το ζήτημα, το ζήτημα μπορεί να περιοριστεί στη μητρική πλακέτα, στον ελεγκτή υποσυστήματος μονάδας δίσκου, τον σκληρό δίσκο ή τον προσαρμογέα οθόνης. Το προηγμένο RAID ή άλλοι ελεγκτές προσωρινής αποθήκευσης μπορεί να έχουν μνήμη RAM, chips επεξεργαστή ή και τα δύο που ενδεχομένως προκαλούν το ζήτημα. Εάν η απλούστερη ρύθμιση παραμέτρων περιέχει έναν από αυτούς τους προηγμένους προσαρμογείς, η επίλυση του ζητήματος ενδέχεται να απαιτεί τη χρήση πρόσθετου λογισμικού αντιμετώπισης προβλημάτων ή διάγνωσης, ενδεχομένως χρησιμοποιώντας διπλό υλικό.

Έλεγχος για ενημερωμένα προγράμματα οδήγησης

Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης και τη διαχείριση συσκευών στα Windows XP, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
283658 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ: Διαχείριση συσκευών στα Windows XP

Κατάσταση

Η Microsoft έχει επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για ζήτημα το οποίο παρουσιάζεται στα προϊόντα της που αναφέρονται στην αρχή αυτού του άρθρου.
Σημείωση Αυτό είναι ένα άρθρο «ΤΑΧΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ» που δημιουργήθηκε απευθείας από τον οργανισμό υποστήριξης της Microsoft. Οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε αυτό το άρθρο, παρέχονται ως απόκριση σε θέματα που προκύπτουν. Ως αποτέλεσμα της ταχύτητας διάθεσής του, το υλικό ενδέχεται να έχει τυπογραφικά λάθη και να αναθεωρηθεί ανά πάσα στιγμή χωρίς ειδοποίηση. Ανατρέξτε στους Όρους χρήσης για άλλα ζητήματα.

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 315223 - Τελευταία αναθεώρηση: Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 - Αναθεώρηση: 1.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
Λέξεις-κλειδιά: 
kberrmsg kbhardware kbprb KB315223

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com