Как да се автоматизира на инструмента за почистване на диска в Windows XP и Windows 7

Преводи на статии Преводи на статии
ID на статията: 315246 - Преглед на продукти, за които се отнася тази статия.
Разгъване на всички | Сгъване на всички

Кратко изложение

Тази статия се описва как използва командния ред опции за конфигуриране на инструмента за почистване на диска (Cleanmgr.exe) за автоматично почистване на определени файлове.

Допълнителна информация

Cleanmgr.exe е проектиран да изчистите ненужните файлове Препоръчано от твърдия диск на компютъра. Можете да използвате опции за командния ред, за да укажете, че Cleanmgr.exe изчиства някои файлове. След това можете да планирате задача да се изпълнява в определено време с помощта на инструмента на планирани задачи.

За да стартирате инструмента за почистване на диска, или изпълнете командата Cleanmgr.exe или щракнете върху Старт, посочете към програми, посочете към принадлежности, посочете към Системни инструментии след това щракнете върху Почистване на диска.

Почистване на диска поддържа следните опции за командния ред:
 • буквата d driveletter: -Тази опция указва устройството, което искате на диска toclean.

  Забележка: опцията /d не се използва с /sagerun: n.
 • /sageset: n -Тази опция показва диалоговия прозорец Настройки за почистване на диска и също създава ключ Препоръчано от системния регистър за съхраняване на settingsthat, изберете. На n стойност, която се съхранява в theregistry, ви позволява да зададете задачи за почистване на диска за изпълнение. Наn стойността може да бъде всяко цяло число стойност Препоръчано от 0 до 65535. Tohave всички Препоръчано от възможностите, достъпни когато използвате опцията /sageset може да се наложи да укажете на устройството където Windows isinstalled.
 • /sagerun: n -Тази опция работи определени задачи, които са назначени заn стойност, ако използвате опцията за \sageset . Всички устройства на компютъра са изброени и theselected профил работи срещу всяко устройство.

  Например, в ScheduledTasks, може да изпълните следната команда след като изпълните cleanmgr / sageset:11 команда:
  cleanmgr /sagerun:11
  Тази команда работи на диска и включва theoptions, който сте задали с командата cleanmgr /sageset:11.
Опции за файлове, които можете да зададете за почистване на диска с помощта на /sageset и /sagerun включват:
 • Временни инсталационни файлове - това са filesthat са създадени Препоръчано от инсталационна назначена програма, която вече не работи.
 • Изтеглени програмни файлове - Downloadedprogram файлове представляват ActiveX контроли и Java програми, които са downloadedautomatically Препоръчано от интернет при гледането на определени страници. Aretemporarily тези файлове, съхранени в папката "изтеглени програмни файлове" на твърдия диск.Тази опция включва бутона Преглед на файловете , така че могат да се видят файлове преди почистване на диска ги премахва. Бутон отваря theC:\Winnt\Downloaded назначена програма пила папка.
 • Временните интернет файлове - папката TemporaryInternet файлове съдържа Web страници, които се съхраняват на твърдия диск forquick гледане. Почистване на диск премахва тези страница но оставя си personalizedsettings за уеб страници непокътнати. Тази опция включва също ViewFiles бутон, който отваря C:\Documents andSettings\потребителско име за влизане\Local Settings\Temporary InternetFiles\Content.IE5 папка.
 • Стари Chkdsk файлове - когато Chkdsk проверява adisk за грешки, Chkdsk може да запишете загубени файлове фрагменти като файлове в rootfolder на диска. Тези файлове са излишни.
 • Кошчето - кошчето containsfiles, които сте изтрили Препоръчано от компютъра. Тези файлове не са permanentlyremoved, докато изпразните кошчето. Тази опция включва ViewFiles бутон, който отваря в кошчето.
 • Временни файлове - програми понякога storetemporary информация в папката Temp. Преди програмата затваря, programusually тази информация се изтрива. Можете да изтриете безопасно временни файлове thathave не били променени през миналата седмица.
 • Временните офлайн файлове - Temporaryoffline файлове са локални копия на последно използвани мрежови файлове. Areautomatically тези файлове, кеширани така че можете да ги използвате, след като прекъснете връзката Еми. Преглед на файловете отваря офлайн Filesfolder.
 • Офлайн файлове - офлайн файлове са localcopies на мрежовите файлове, които искате изрично да са налични офлайн sothat, можете да ги използвате след изключвам Препоръчано от мрежата. ViewFiles бутон отваря папката с офлайн файлове.
 • Компресиране на стари файлове - Windows може да compressfiles, че не сте използвали наскоро. Компресирането на файлове спестява дисково пространство, butyou да използвате файловете. Няма файлове се изтриват. Тъй като файловете са compressedat различни ставки, показваната сума на дисково пространство, че ще получат isapproximate. Бутон Опции позволява да укажете thenumber дни да изчака, преди почистване на диска компресира unusedfile.
 • Файлове каталог за индексатора на съдържание -услугата за индексиране ускорява и подобрява файл търсения чрез поддържане на anindex на файловете, които са на диск. Тези файлове с каталози остават Препоръчано от aprevious операции на индексиране и могат да се изтрият.
Ако зададете Почистване на устройството, съдържащо инсталацията на Windows, всички тези опции са налични в раздела Почистване на диска . Ако посочите друг диск, само В кошчето и каталог файлове за индекса на съдържание опции са налични в раздела Почистване на диска .

Още опции раздела съдържа опции за почистване на компоненти на Windows или инсталирани програми.
 • Опцията за Компоненти на Windows създава член freespace чрез премахване на незадължителните компоненти на Windows, които не използвате. Кликнете върхуЧисто се стартира съветника за компоненти на Windows.
 • Инсталирани програми опцията освобождава moredisk пространство чрез премахване на програми, които не използвате. Щракнете върху почистване започва опцията за Промяна или премахване на програми в theAdd/премахване програми инструмент.

Свойства

ID на статията: 315246 - Последна рецензия: 15 август 2013 г. - Редакция: 1.0
Важи за:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Windows 7 Enterprise
 • Windows 7 Home Basic
 • Windows 7 Home Premium
 • Windows 7 Professional
 • Windows 7 Ultimate
Ключови думи: 
kbinfo kbmt KB315246 KbMtbg
Machine-translated Article
ВАЖНО: Тази статия е преведена с използване на софтуер за машинен превод на Microsoft и може да бъде коригирана чрез технологията Рамка за превод от общността (CTF). Microsoft предлага статии, преведени машинно, допълнително редактирани от общността, и статии, преведени от хора, за да може да предостави достъп на много езици до всички статии в нашата База знания. Статиите, преведени машинно и редактирани допълнително, може да съдържат грешки в лексиката, синтаксиса и/или граматиката. Microsoft не носи отговорност за каквито и да било неточности, грешки или вреди, предизвикани от неправилен превод на съдържанието или използването му от нашите клиенти. Повече за CTF – на http://support.microsoft.com/gp/machine-translation-corrections/bg.
Щракнете тук, за да видите версия на тази статия на английски: 315246

Изпратете обратна информация

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com