Artikkelin tunnus: 315341 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Tämä artikkeli on aiemmin julkaistu tunnuksella FI315341

Jos haluat saada Windows XP:n tietoturvapäivityksiä edelleen, varmista, että käyttöjärjestelmä on Windows XP Service Pack 3 (SP3). Lisätietoja on seuraavalla Microsoftin WWW-sivulla: Joidenkin Windows-versioiden tuki päättyy

Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Tällä sivulla

ESITTELY

Tärkeää Windows-käyttöjärjestelmän asentaminen uudelleen tai käyttöjärjestelmän päivittäminen nykyiseen sijaintiin on äärimmäinen vianmääritystoimi, joka sinun tulee tehdä vain, jos ymmärrät toimeen liittyvät vaikutukset ja riskit täysin. Jos päätät tehdä tämän toimen, varmista, että sinulla on alkuperäinen Windows XP asennustietoväline ja tuotetunnus, joka toimitettiin käyttöjärjestelmän mukana. Jos et halua yrittää asentaa Windows-käyttöjärjestelmää uudelleen tai korjata sitä, kysy ohjeita tietokoneesi valmistajalta tai vie tietokoneesi ammattimaiselle korjaajalle.

Tässä artikkelissa kuvataan, kaksi tapaa tehdä Windows XP:n päivittäminen sen nykyiseen sijaintiin (uudelleenasentaminen). Jos päädyit tähän artikkeliin etsiessäsi muita tietoja, etsi ongelmasi ratkaisemiseen paremmin sopivia tietoja käyttämällä tämän sivun ylälaidassa olevaa hakuruutua.

Samaan sijaintiin päivittämistä kutsutaan myös korjausasennukseksi. Tämä toiminto asentaa Windows XP:n uudelleen tietokoneen samaan kansioon, johon se oli alun perin asennettu. Saatat haluta tehdä päivittämisen samaan sijaintiin, jos Windows XP -asennuksesi on korjattava ja jokin seuraavista ehdoista toteutuu:
 • Windows XP:n käynnistäminen vikasietotilassa ei onnistu. Lisätietoja Windows XP -tietokoneen käynnistämisestä vikasietotilassa saat napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
  315222 Windows XP:n vikasietotilan käynnistysasetusten kuvaus
 • Windows XP:n käynnistäminen ei onnistu Microsoftin ohjelmistopäivityksen asentamisen jälkeen.
 • Tämä ongelma on rekisteriongelma, jota ei voi korjata millään muulla työkalulla, kuten Järjestelmän palauttaminen -työkalulla. Lisätietoja järjestelmän palauttamisesta saat napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
  306084 Käyttöjärjestelmän palauttaminen edelliseen tilaan Windows XP:ssä
 • Sinun on käytettävä oletusarvoisia (tiedostojen ja rekisterin) käyttöoikeuksia Windows XP -asennuksessa. Tämä voi tapahtua, jos ohjelmatiedostoja puuttuu tai niitä on vioittunut sen jälkeen, kun olet tehnyt muutoksia tai päivityksiä tietokoneeseesi tai ohjelmiisi.
 • Sinun on rekisteröitävä COM-komponentit ja Windows-tiedostonsuojauksen (WFP) tiedostot. Tämä tilanne aiheutuu puuttuvista tai vioittuneista järjestelmätiedostoista.
 • Sinun on luetteloitava Plug and Play -laitteet, mukaan lukien laitteiston abstrahointikerros (HAL), uudelleen Windowsin asennusohjelmalla.
Tämä sisältö on tarkoitettu keskitason tiedot omaaville tai kokeneille tietokoneiden käyttäjille. Tässä artikkelissa on useita linkkejä, joiden avulla pääset lisätietoja sisältäviin muihin artikkeleihin. Näiden toimien tekeminen saattaa olla helpompaa, jos tulostat tämän artikkelin ensin.

Enemmän tietoa

Vianmääritys

Ennen kuin aloitat uudelleenasennuksen, käy läpi nämä vianmääritysartikkelit ja selvitä Milloin uudelleenasennusta ei tule tehdä -osan avulla, onko uudelleenasennus tarpeen.

Jos haluat tehdä vianmäärityksen, käy läpi seuraavat Microsoft Knowledge Base -tietokannan artikkelit, ennen kuin aloitat uudelleenasennuksen:
308041 Windows XP:n yleisten käynnistysongelmien vianmäärityksen lisätoimet (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
326841 WebCast-tukilähetys: Windows XP: Käynnistys- ja sammutusongelmien vianmääritys (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
307654 Palautuskonsolin asentaminen ja käyttäminen Windows XP:ssä
Jos et halua tehdä vianmääritystä, voit jatkaa seuraavaan osaan, pyytää toista käyttäjää auttamaan sinua tai ottaa yhteyttä Microsoftin tukeen.

Milloin uudelleenasennusta ei tule tehdä

Uudelleenasennus ei välttämättä ratkaise ongelmaa, jonka olet kohdannut. Käy tämä osa läpi ja katso, sopiiko uudelleenasennus tilanteeseesi.

Osan korjaaminen

Älä korjaa sellaista osaa tai ohjelmaa, joka ei parhaillaan ole asennettuna, tekemällä uudelleenasennusta. Jos sinulla on tarvittavat oikeudet, käytä Ohjauspaneelin Lisää tai poista sovellus -työkalua tai asenna osa tai ohjelma uudelleen Windowsin sijaan. Jos haluat avata Windows XP:n Lisää tai poista sovellus -työkalun, napsauta Käynnistä-painiketta, valitse Ohjauspaneeli ja valitse sitten Lisää tai poista sovellus.

Käyttäjätiliongelma

Älä yritä korjata käyttäjätilin, salasanan tai paikallisen profiilin ongelmaa tekemällä uudelleenasennusta. Jos haluat selvittää, liittyykö ongelma käyttäjätiliin, salasanaan tai paikalliseen profiiliin, luo toinen käyttäjätili (jos sinulla on tarvittavat oikeudet) ja kirjaudu sitten kyseisellä tilillä selvittääksesi, onko ongelma ratkennut. Lisätietoja uuden käyttäjätilin luomisesta Windows XP:ssä saat napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
279783 Käyttäjätilien luonti ja määrittäminen Windows XP:ssä

Järjestelmän palauttaminen

Jos asennat Windows XP:n uudelleen, kaikki aiemmat palautuspisteet poistetaan ja uusi järjestelmän palautuspiste luodaan sen jälkeen, kun uudelleenasennus on valmis. Älä tee uudelleenasennusta, jos saatat joutua palauttamaan tietokoneen sen aiempaan tilaan järjestelmän palauttamisen avulla. Saat lisätietoja napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
301224 Järjestelmän palauttamisen palautuspisteet puuttuvat tai ne on poistettu

Muiden valmistajien ohjelmat

Älä korjaa muun valmistajan ohjelmien, tiedostojen tai rekisterimerkintöjen ongelmaa tekemällä uudelleenasennusta. Selvitä ongelmat ottamalla yhteyttä muun valmistajan ohjelman valmistajaan.

Levyongelmat

Älä tee uudelleenasennusta, jos epäilet kiintolevyn kanssa olevan ongelmia. Lisätietoja levyn tarkistamisesta ongelmien varalta saat napsauttamalla seuraavia artikkelien numeroita, jolloin pääset lukemaan artikkelit Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
315265 Levyvirheiden tarkistaminen Windows XP:ssä
308041 Windows XP:n yleisten käynnistysongelmien vianmäärityksen lisätoimet (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
Voit saada lisätietoja kiintolevyongelmien vianmäärityksestä myös ottamalla yhteyttä tietokoneen valmistajaan.

Muiden valmistajien laitteet

Älä tee uudelleenasennusta, jos epäilet muun valmistajan laitteen kanssa olevan ongelmia. Selvitä, onko laitteelle asennettuna uusimmat laiteohjaimet. Selvitä ongelmat ottamalla yhteyttä muun valmistajan laitteen valmistajaan.

Jos sinun on asennettava Windows XP uudelleen tämän osan läpi käymisen jälkeen, jatka seuraavaan osaan.

Ennen Windows XP:n asentamista uudelleen

Käy läpi seuraavat aiheet ennen Windows XP:n asentamista uudelleen. Näissä aiheissa on paljon tietoja, ja ne saattavat vaikuttaa monimutkaisilta, mutta näiden tietojen lukeminen auttaa sinua ymmärtämään selkeästi, mitä tarvitset ja mitä sinun tulee tehdä ennen Windows XP:n asentamista uudelleen.

Edellytykset

Windowsin asennus-CD-levy
Pidä Windowsin asennus-CD-levy ja tuotetunnus käsillä ennen kuin aloitat. Ilman niitä et pysty asentamaan Windowsia uudelleen. Jos Windows oli esiasennettuna tietokoneessasi, kysy tietokoneen valmistajalta ohjeita Windowsin asennustiedostojen ja tuotetunnuksen hankkimiseen.
Laiteohjaimet
Monet laitteisto-osien laiteohjaimet on integroitu Windowsiin. Laitteilla, kuten tulostimilla, näytöillä, näytönohjaimilla, äänikorteilla, modeemeilla, ulkoisilla asemilla ja skannereilla on kuitenkin yleensä erilliset asennus-CD-levyt. Jos sinulla ei ole ohjaimia kaikille laitteisto-osillesi, voit ladata ohjaimet Internetistä ja tallentaa ne sitten CD-levylle.

Jos tietokoneesi edellyttää muun valmistajan massamuistilaiteohjaimen tai laitteiston abstrahointikerroksen (HAL), varmista, että sinulla on kopio tiedostoista erillisellä tallennustietovälineellä, ennen kuin aloitat uudelleenasennuksen.
Internet Explorer 7
Jos Internet Explorer 7 on asennettuna tietokoneessa, sinun on poistettava sen asennus ennen Windows XP:n asentamista uudelleen. Saat lisätietoja napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
917964 Windows XP:n asennuksen korjaaminen, jos Internet Explorer 7 on asennettuna
Ohjelmat
Kerää ohjelmiesi CD-levyt sekä tuotetunnukset yhteen ja säilytä niitä sopivassa paikassa, jotta voit asentaa ohjelmat uudelleen sen jälkeen, kun olet asentanut Windowsin uudelleen. Seuraavassa on esimerkkejä näistä ohjelmista:
 • Microsoft Office -ohjelmat
 • virustentorjuntaohjelmisto
 • CD-levyjen tallennusohjelmisto
 • Internet-palveluntarjoajan ohjelmisto.
Tietojen varmuuskopioiminen
Varmuuskopioi kaikki tärkeät tiedot toiseen sijaintiin, ennen kuin asennat Windowsin uudelleen. Seuraavassa on esimerkkejä tiedoista, jotka saatat haluta varmuuskopioida:
 • Omat tiedostot -kansio (asiakirjat, kuvat, musiikki ja videot)
 • ohjelmien kansiot (määritystiedot ja käyttäjien tiedot)
 • suosikit
 • osoitteistot
 • sähköpostiviestit
 • asiakirjamallit
 • makrot
 • vakiotiedot.
Rekisteritiedostosi alkuperäiset varmuuskopiot (kansiossa %systemroot%\Repair) korvataan, kun uudelleenasennus on valmis. Nämä Repair-kansion alkuperäiset rekisteritiedostot luotiin, kun käynnistit Windows XP:n tai kun viimeksi varmuuskopioit järjestelmän tilan Varmuuskopiointi-apuohjelman avulla. Jos arvelet, että joudut käyttämään rekisterin varmuuskopioita uudelleenasennuksen jälkeen, kopioi nämä rekisterin varmuuskopiotiedostot toiseen sijaintiin, ennen kuin teet uudelleenasennuksen.
Verkkoasetukset
Voit palauttaa tietyt verkkoasennukset Windowsin uudelleenasennuksen jälkeen. Kirjoita tietokoneen verkkoasetukset muistiin ennen uudelleenasennuksen aloittamista, jotta ne ovat helposti käytettävissä, jos nämä toimet tarvitaan. Seuraavassa on esimerkkejä näistä asetuksista:
 • tietokoneen nimi
 • työryhmä tai toimialue
 • TCP/IP-asetukset.
Löydät nämä asetukset seuraavasti:
 1. Jos haluat löytää nämä asetukset, napsauta Käynnistä-painiketta ja valitse sitten Suorita.
 2. Kirjoita Avaa-tekstikenttään control ncpa.cpl ja valitse sitten OK.
 3. Napsauta Lähiverkkoyhteys-kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja napsauta sitten hiiren kakkospainikkeella Ominaisuudet-vaihtoehtoa.
 4. Kirjoita verkko-asetukset muistiin.
Internet-palveluntarjoajan tiedot
Varmista, että pystyt muodostamaan yhteyden Internetiin uudelleen Windowsin uudelleensaennuksen jälkeen, kirjoita Internet-palveluntarjoajan tiedot muistiin. Näitä tietoja ovat esimerkiksi käyttäjänimi, salasanatiedot ja postipalvelinten nimet.
Käynnistysjärjestys
Varoitus Näihin toimiin saattaa kuulua CMOS (Complementary Metal Oxide Semiconductor) -asetusten ja BIOS (Basic Input/Output System) -asetusten muuttaminen. Tietokoneen BIOS-asetusten virheellinen muuttaminen saattaa johtaa vakaviin ongelmiin. Microsoft ei takaa, että virheellisestä BIOS-asetusten muuttamisesta johtuvat ongelmat voidaan ratkaista. CMOS-asetusten muuttaminen tapahtuu omalla vastuullasi. Virheelliset tai vioittuneet CMOS- ja BIOS-asetukset saattavat aiheuttaa käynnistys- ja sammutusongelmia.

Jos sinun on muutettava tietokoneen BIOSin käynnistysjärjestystä niin, että tietokone voidaan käynnistää asennus-CD-levyltä, käynnistysjärjestyksen tulee olla seuraava:
 • CD-asema
 • kiintolevyasema
 • levykeasema.
BIOS etsii käynnistyksen aikana levyä, joka sisältää käyttöjärjestelmän, jonka se voi ladata. Tämä on yleensä kiintolevy tietokoneessa, jossa on asennettuna käyttöjärjestelmä. BIOS on määritetty etsimään tietokoneen levyistä tietyssä järjestyksessä, jota kutsutaan käynnistysjärjestykseksi. Jos tietokoneen kiintolevy on määritetty BIOSissa käynnistysjärjestyksen ensimmäiseksi levyksi, tietokone käynnistyy käyttäen kiintolevyä, eikä se etsi käynnistyslevyä CD-asemasta.

Jos haluat määrittää BIOSin etsimään käynnistyslevyä CD-asemasta, ennen kuin se etsii käyttöjärjestelmää kiintolevyltä, toimi seuraavasti:
 1. Käynnistä tietokone uudelleen.
 2. Kun tietokone käynnistyy, se tekee ensin POST (Power-On Self Test) -testin. Tämä testi tarkistaa, että kaikki yhdistetyt laitteet toimivat. Muisti tarkistetaan osana POST-testiä. Muistitestin aikana näyttöön tulee sanoma, joka kertoo, miten BIOSia voi käyttää. Näyttöön saattaa esimerkiksi tulla seuraavankaltainen sanoma, jossa kerrotaan, miten BIOS-asetusten määrittämisen voi käynnistää:
  PRESS DEL TO ENTER SETUP (SIIRRY ASETUKSIIN PAINAMALLA DEL)
  Tässä esimerkissä sinun on painettava DEL-näppäintä heti muistitestin päättymisen jälkeen, jotta voit aloittaa asetusten määrittämisen. Saatat joutua painamaan näppäintä useita kertoja, jotta voit varmistaa, että pääset käyttämään BIOS-asetuksia.

  Vihje On myös muita näppäimiä, joiden avulla voit päästä käyttämään BIOSia. Niitä ovat esimerkiksi seuraavat:
  • F1
  • F2
  • F10
  • CTRL+ENTER
  • ALT+ENTER
  • CTRL+ALT+ESC
  • CTRL+ALT+INSERT
  Jos et ole varma, miten pääset käyttämään BIOS-asetuksia, tarkastele tietokoneen emolevyn käyttöopasta.
 3. Etsi käynnistysjärjestysasetuksia (englanniksi startup sequence settings, boot sequence tai boot order). Voit yleensä siirtyä valikoissa ja asetuksissa nuolinäppäimillä.
 4. Kun löydät käynnistysjärjestysasetuksen, voit yleensä muokata sitä painamalla ENTER-näppäintä. Paina plusnäppäintä (+) tai miinusnäppäintä (-), kunnes CD-asema on valittu käynnistyslevyksi.

  Vihje Käyttöoppaassa on lisätietoja BIOSin muokkaamisesta. Siinä on yleensä valikkojen kuvaukset ja ohjeet asetusten muokkaamiseen. BIOS sisältää yleensä itse tilannekohtaisen ohjeen, jossa on yksittäiset vaiheet.
 5. Kun olet määrittänyt CD-aseman ensimmäiseksi sijainniksi, josta käynnistyslevyä etsitään, voit yleensä palata valikkoihin painamalla ESC-näppäintä. Valitse päävalikosta SAVE AND EXIT SETUP (TALLENNA JA SULJE ASETUKSET) tai vastaava vaihtoehto. Kun näyttöön tulee vahvistus SAVE TO CMOS AND EXIT (TALLENNA CMOSIIN JA SULJE) tai vastaava vahvistus, valitse YES (KYLLÄ).
 6. Jos et pysty valitsemaan YES (KYLLÄ) -vaihtoehtoa, kirjoita kirjain Y.

  Huomautus BIOS käyttää QWERTY-näppäimistöasettelua. Jos näppäimistöasetustesi asettelu on jokin muu, joudut painamaan Y-näppäintä QWERTY-näppäimistön mukaisessa kohdassa.
 7. Kun olet sulkenut BIOS-asetukset, tietokone käynnistyy uudelleen.
 8. Varmista, että tietokone käynnistyy käyttäen CD-asemaa. Aseta Windows XP:n asennus-CD-levy asemaan ja käynnistä tietokone uudelleen. Jos tämä onnistuu, voit aloittaa Windows XP uudelleenasennuksen.
Jos et halua tehdä tätä toimea, kysy apua toiselta käyttäjältä. Voit myös ottaa yhteyttä Microsoftin tukeen, jotta saat apua tämän ongelman ratkaisemiseen.
Windows XP esiasennettuna
Jos Windows XP oli esiasennettuna tietokoneessasi, tarkastele seuraavaa artikkelia, ennen teet uudelleenasennuksen:
312369 Tietoja tai ohjelmien asetuksia saattaa kadota, kun Windows XP asennetaan uudelleen, korjataan tai päivitetään
Huomautus Jos Windows XP oli esiasennettuna tietokoneessasi, käytettävissä ei ehkä ole korjaamisvaihtoehtoa, jonka saatat tarvita uudelleenasennusprosessin aikana. Ota yhteyttä tietokoneen valmistajaan ja varmista, että sinulla on asennus-CD-levy korjausasennusta varten.
Windows XP Service Pack 2
Jos Windows XP Service Pack 2 (SP2) on jo asennettuna tietokoneessa, sinun on asennettava SP2 uudelleen Windows XP:n uudelleenasennuksen jälkeen. Yksi tapa tehdä tämä on yhdistää SP2-tiedostot Windows XP -tiedostoihin ja asentaa ne uudelleen samalla kertaa. Jos haluat kokeilla tätä tapaa, käytä tässä osassa olevia linkkejä.

Huomautus SP2 voidaan asentaa uudelleen erikseen kahdella tavalla Windows XP:n uudelleenasennuksen jälkeen. Kyseiset kaksi tapaa ovat Windows XP:n uudelleenasennuksen jälkeen -osassa.

Huomautus Service Pack -paketit ovat kumulatiivisia. Jokainen uusi paketti sisältää uusien ohjelmakorjausten lisäksi aikaisempien Service Pack -pakettien ohjelmakorjaukset. Aikaisempaa Service Pack -pakettia ei tarvitse asentaa ennen uusimman Service Pack -paketin asentamista. Sinun tarvitsee esimerkiksi asentaa vain Windows XP Service Pack 2 (SP2), eikä Windows XP Service Pack 1a:ta (SP1a).

Windows XP:n asentaminen uudelleen

Jos haluat asentaa Windows XP:n uudelleen, kokeile jompaakumpaa seuraavista tavoista. Jos ensimmäinen tapa ei toimi, kokeile toista.

Huomautus Katkaise Internet-yhteys asennuksen ajaksi. Tämä auttaa suojautumaan pahantahtoisilta käyttäjiltä.

Tapa 1: Käynnistä uudelleenasennus Windows XP:stä

Voit asentaa Windows XP:n uudelleen Windows XP:n CD-levyn avulla seuraavasti:
 1. Käynnistä tietokone.
 2. Aseta Windows XP:n CD-levy tietokoneen CD- tai DVD-asemaan.
 3. Kun näyttöön tulee Windows XP:n tervetulosivu, valitse Asenna Windows XP.
 4. Valitse Windowsin asennuksen tervetulosivun Asennustyyppi-ruudussa Päivitys (suositellaan) (jos se ei jo ole valittuna) ja valitse sitten Seuraava.
 5. Valitse käyttöoikeussopimussivulla Hyväksyn tämän sopimuksen ja valitse sitten Seuraava.
 6. Kirjoita Product Key -tuotetunnuksen sivulla 25-merkkinen tuotetunnus Product Key -tunnus -ruutuihin ja valitse sitten Seuraava.
 7. Valitse Hanki uusimmat asennustiedostot -sivulla haluamasi vaihtoehto ja valitse sitten Seuraava.
 8. Asenna Windows XP uudelleen noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.
Jos teit uudelleenasennuksen onnistuneesti, onnittelut. Olet melkein valmis. Viimeistele toimet jatkamalla Windows XP:n uudelleenasennuksen jälkeen -osaan.

Jos näyttöön tuli virhesanoma tai uudelleenasennusta ei tehty loppuu, kokeile tapaa 2.

Tapa 2: Korjaa Windows XP:n asennus käynnistämällä tietokone Windows XP:n CD-levyltä

Huomautus Jos Windows XP oli esiasennettuna tietokoneessa, saatat tarvita asennus-CD-levy, jotta voit asentaa uudelleen. Ota yhteyttä tietokoneen valmistajaan ja varmista, että sinulla on asennus-CD-levy korjausasennusta varten.

Voit asentaa Windows XP:n käynnistämällä tietokoneen Windows XP:n CD-levyltä seuraavasti:
 1. Aseta Windows XP:n CD-levy tietokoneen CD- tai DVD-asemaan ja käynnistä sitten tietokone uudelleen.
 2. Kun näyttöön tulee kehote painaa mitä tahansa näppäintä, jotta tietokone käynnistetään CD-levyltä, käynnistä tietokone Windows XP:n CD-levyltä painamalla mitä tahansa näppäintä.
 3. Asennuksen tervetulonäyttöön tulee seuraava sanoma:
  Asennusohjelman tämä osa valmistelee Microsoft Windows XP:n käytettäväksi tietokoneessa: Asenna Windows XP painamalla ENTER. Korjaa Windows XP:n asennus painamalla R. Lopeta asennusohjelma asentamatta Windows XP:tä painamalla F3.
 4. Valmistele Windows XP painamalla ENTER.
 5. Hyväksy käyttöoikeussopimus Windows XP:n käyttöoikeussopimusnäytössä painamalla F8-näppäintä.
 6. Varmista, että nykyinen Windows XP -asennus on valittuna ruudussa, ja korjaa Windows XP -asennus painamalla sitten R-näppäintä.
 7. Asenna Windows XP uudelleen noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita. Kun olet korjannut Windows XP:n, saatat joutua aktivoimaan Windows XP -versiosi uudelleen. Saat lisätietoja napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
  310064 Asennuksenaikaisten ongelmien vianmääritys päivitettäessä Windows 98- tai Windows Millennium Edition -käyttöjärjestelmä Windows XP:ksi
Jos teit uudelleenasennuksen onnistuneesti, onnittelut. Olet melkein valmis. Viimeistele toimet jatkamalla Windows XP:n uudelleenasennuksen jälkeen -osaan.

Jos näyttöön tuli virhesanoma tai uudelleenasennusta ei tehty loppuun, tästä artikkelista ei valitettavasti ollut apua ongelmasi ratkaisemisessa. Kysy seuraavaksi jotakin toista käyttäjää auttamaan sinua. Voit myös ottaa yhteyttä Microsoftin tukeen, jotta saat apua tämän ongelman ratkaisemiseen.

Windows XP:n uudelleenasennuksen jälkeen

Kun uudelleenasennus on valmis, tee seuraavat viimeiset toimet.

Huomaa, että myös Internet Explorerin palomuuri kannattaa ottaa käyttöön. Saat lisätietoja napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
283673 Internet-palomuurin ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä Windows XP:ssä

Windows XP Service Pack 2:n asentaminen uudelleen

Jos Windows XP Service Pack 2 (SP2) oli jo asennettuna tietokoneessa ennen Windows XP:n uudelleenasennusta, sinun on asennettava SP2 uudelleen. Jos et jo asentanut SP2:ta uudelleen Windows XP:n kanssa edellisessä osassa, asenna SP2 uudelleen nyt käyttämällä jotakin seuraavista tavoista.
Tapa 1: Hanki Service Pack -paketin CD-levy ja asenna Service Pack -paketti uudelleen Windows XP:n uudelleenasentamisen jälkeen
Voit tilata Windows XP Service Pack 2:n CD-levyllä seuraavassa Microsoftin WWW-sivustossa:
https://om2.one.microsoft.com/opa/CASearch.aspx?StoreID=d7a098f4-4034-4ccb-a785-9e890e6b4f5b&LocaleCode=fi-fi&JavaScriptOn=yes
Tapa 2: Lataa Service Pack -paketti Windows XP:n uudelleenasennuksen jälkeen
Saat lisätietoja napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
322389 Uusimman Windows XP Service Packin hankkiminen

Asenna kaikki Windows-päivitykset uudelleen

Kun olet asentanut Windows XP:n uudelleen, sinun on asennettava uudelleen myös kaikki Windowsin päivitykset. Voit asentaa Windows-päivitykset uudelleen käymällä seuraavassa Microsoftin Web-sivustossa:
http://windowsupdate.microsoft.com

Internet Explorer 7:n asentaminen uudelleen

Kun Windows XP:n asennus on korjattu ja se toimii oikein, asenna Internet Explorer 7 uudelleen. Tarvitset tämän tekemiseen Internet Explorer 7:n asennuspaketin. Tämä paketti on saatavana Windows Updaten kautta. Paketti saattaa myös yhä olla tietokoneessa Internet Explorer 7:n ensimmäisen asennuksen jäljiltä. Etsi asennuspaketti kansiosta, johon tallensit tiedostot, ja asenna ohjelma uudelleen.

Huomautus Tämä paketti saattaa sijaita Temporary Internet Files -kansiossa. Jos et pysty paikantamaan Internet Explorer 7:n asennuspakettia, hanki kyseinen paketti seuraavasta Microsoftin WWW-sivustosta:
http://www.microsoft.com/finland/windows/ie/downloads/default.mspx
Käytössäsi on oltava toimiva WWW-selain, jotta voit muodostaa yhteyden Microsoftin lataamissivustoon. Jos Internet Explorer 6 ei toimi tietokoneessa Internet Explorer 7:n asennuksen poistamisen jälkeen, et pysty lataamaan Internet Explorer 7:n asennuspakettia. Tässä tilanteessa voit ladata Internet Explorer 7:n asennuspaketin käyttäen tietokonetta, jossa on toimiva WWW-selain. Asenna ohjelma sitten korjattuun tietokoneeseen käyttämällä jaettua verkkoasemaa. Jos et pysty käyttämään jaettua verkkoasemaa tähän, kopioi Internet Explorer 7:n asennuspaketti CD-levylle ja asenna Internet Explorer 7 korjattuun tietokoneeseen CD-levyltä.

Jos sinulla oli ongelmia näiden viimeisten toimien tekemisessä, tästä sisällöstä ei valitettavasti ole sinulle enempää apua. Pyydä toista käyttäjää auttamaan tai ota yhteyttä tukeen.

Enemmän tietoa

Lisätietoja tiettyjen Windows XP:n asennusongelmien ratkaisemisesta saat napsauttamalla seuraavia artikkeleiden numeroita, jolloin pääset lukemaan artikkelit Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
312369 Tietoja tai ohjelmien asetuksia saattaa kadota, kun Windows XP asennetaan uudelleen, korjataan tai päivitetään
312368 Tietoja katoaa, kun Windows XP asennetaan uudelleen, korjataan tai päivitetään (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
Lisätietoja Windows XP:n asennusohjelmasta saat napsauttamalla seuraavia artikkeleiden numeroita, jolloin pääset lukemaan artikkelit Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
286463 Windows XP:n asennusohjelman Pro.txt-tiedoston julkaisutiedot
306824 Windows XP:n asennusohjelman Home.txt-tiedoston julkaisutiedot
286647 Windows XP:n Read1st.txt-tiedoston sisältö (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 315341 - Viimeisin tarkistus: 27. syyskuuta 2010 - Versio: 6.3
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Hakusanat: 
kbexpertiseinter kbresolve kbfirewall kbhowto kbenv kbinfo ocsso KB315341

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com