Cikk azonosítója: 315341 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.

Ha továbbra is hozzá szeretne jutni a Windows XP biztonsági frissítéseihez, futtassa a Service Pack 3 (SP3) szervizcsomaggal b?vített Windows XP rendszert. További tudnivalókért keresse fel a Microsoft alábbi weblapját: Megsz?nik egyes verziók támogatása - Windows

Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

Fontos: A Windows operációs rendszer újratelepítése vagy felültelepítése olyan kivételes hibaelhárítási lépés, amelyet csak akkor érdemes megtennie, ha teljes körű ismeretekkel rendelkezik a nem várt következményekről és kockázatokról. Ha e megoldás mellett dönt, győződjön meg arról, hogy rendelkezik a Windows XP eredeti telepítési adathordozójával és az operációs rendszerhez tartozó termékkulccsal. Ha nem kíván önállóan próbálkozni a Windows operációs rendszer újratelepítésével vagy javításával, segítségért forduljon a számítógép gyártójához, vagy vigye be a számítógépet egy szervizbe.

A cikk a Windows XP rendszer felültelepítésének (újratelepítésének) két módszerét ismerteti. Ha egyéb információkat szeretne keresni a cikkben, a problémát megoldó megfelelő tartalom kereséséhez az oldal tetején található keresőmezőt használhatja.

A felültelepítést a telepítés javításának is nevezik. Ez a művelet újratelepíti a Windows XP rendszert a számítógépen az eredeti telepítési mappába. Felültelepítést akkor érdemes végrehajtani, ha javítani kell a Windows XP példányt, és teljesülnek az alábbi feltételek:
 • A Windows XP nem indítható csökkentett módban. A Windows XP-alapú számítógépek csökkentett módban történő indításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  315222 A Windows XP csökkentett módú indítási lehetőségeinek ismertetése
 • Egy Microsoft-szoftverfrissítés telepítését követően a Windows XP nem indítható.
 • A beállításjegyzékkel (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) kapcsolatban probléma lép fel, amely más eszközzel, például a Rendszer-visszaállítás segédprogrammal nem küszöbölhető ki. A Rendszer-visszaállítás eszközről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  306084 A Windows XP rendszer egy korábbi állapotának visszaállítása
 • Alapértelmezett fájl- és beállításjegyzék-engedélyeket kell alkalmazni a Windows XP telepített példányára. Ez a feltétel akkor fordulhat elő, ha a számítógép vagy a programok módosítása vagy frissítése után hiányoznak vagy megsérültek a programfájlok.
 • COM-összetevőket és Windows fájlvédelmi (WFP) fájlokat kell regisztrálni. Erre azért lehet szükség, mert egyes rendszerfájlok hiányoznak vagy sérültek.
 • A Windows telepítőprogramjával újra számba kell venni a Plug and Play típusú eszközöket, beleértve a hardverabsztrakciós réteget (HAL) is.
Ennek a szakasznak a tartalmát középszintű és tapasztalt számítógép-felhasználók figyelmébe ajánljuk. A cikkben további információkat tartalmazó cikkekre mutató hivatkozások találhatók. A lépések egyszerűbb követhetősége érdekében célszerű először kinyomtatni a jelen cikket.

További információ

Hibaelhárítás

Újratelepítés megkezdése előtt tekintse át ezeket a hibaelhárítással kapcsolatos cikkeket, és az újratelepítés szükségességének megállapításához olvassa el a „Mikor nem érdemes újratelepítést végezni?” című részt.

Ha úgy gondolja, hogy önállóan el tudja végezni a hibaelhárítást, az újratelepítés előtt olvassa el a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeit:
308041 A Windows XP indítási problémáinak elhárításával kapcsolatos tudnivalók
326841 Terméktámogatási webes adás: Indítási és leállítási problémák elhárítása Microsoft Windows XP rendszerben (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
307654 Útmutató: A helyreállítási konzol telepítése és használata Windows XP rendszerben
Ha nem kíván önállóan próbálkozni a hibaelhárítással, lépjen tovább a következő részre vagy kérjen segítséget, illetve forduljon a Microsoft terméktámogatási szolgálatához.

Mikor nem érdemes újratelepítést végezni?

Az újratelepítés nem feltétlenül oldja meg a tapasztalt problémát, ezért tekintse át ezt a részt annak megállapításához, hogy az adott esetben megoldást jelent-e.

Összetevő javítása

Ha olyan összetevőt vagy programot szeretne javítani, amely jelenleg nincs telepítve, ne hajtson végre újratelepítést. Ha rendelkezik a megfelelő jogosultsággal, használja a Vezérlőpult Programok telepítése és törlése segédprogramját, illetve a teljes Windows rendszer újratelepítése helyett csak az adott összetevőt vagy programot telepítse újra. A Programok telepítése és törlése segédprogram megnyitásához a Windows XP rendszerben kattintson a Start menü Vezérlőpult parancsára, majd a Programok telepítése és törlése hivatkozásra.

Felhasználói fiókokkal kapcsolatos problémák

A felhasználói fiókokkal, a jelszókkal vagy a helyi profilokkal kapcsolatos problémák megoldásához ne alkalmazzon újratelepítést. Annak meghatározásához, hogy a probléma felhasználói fiókkal, jelszóval vagy helyi profillal kapcsolatos-e (ha rendelkezik a megfelelő jogosultsággal), hozzon létre egy másik felhasználói fiókot, jelentkezzen be a fiókba, és ellenőrizze, hogy a probléma továbbra is fennáll-e. Új felhasználói fiók Windows XP rendszerben való létrehozásáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
279783 Hogyan hozzunk létre és konfiguráljuk a felhasználói fiókokat a Windows XP-ben

Rendszer-visszaállítás

A Windows XP újratelepítése esetén az összes meglévő visszaállítási pont törlődik, és az újratelepítés befejezése után új Rendszerellenőrzési pont típusú visszaállítási pont jön létre. Amennyiben szükség van a rendszer egy korábbi állapotának esetleges visszaállítására a Rendszer-visszaállítás segédprogrammal, ne végezzen újratelepítést. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
301224 A Rendszer-visszaállítás segédprogram „visszaállítási pontjai” hiányoznak vagy törlődtek

Külső gyártótól származó programok

A külső gyártótól származó programokkal, fájlokkal vagy rendszer-beállítási bejegyzésekkel kapcsolatos hibákat ne újratelepítéssel próbálja meg javítani. A probléma megoldásához lépjen kapcsolatba a program gyártójával.

Lemezzel kapcsolatos problémák

Lemezzel kapcsolatos probléma esetén ne végezzen újratelepítést. A lemezhibák ellenőrzéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben tájékozódhat:
315265 Útmutató: Lemezhibák ellenőrzése Windows XP rendszerben
308041 A Windows XP indítási problémáinak elhárításával kapcsolatos tudnivalók
A merevlemezzel kapcsolatos problémák elhárításával kapcsolatos információkért a számítógép gyártójához is fordulhat.

Külső gyártótól származó eszközök

Ha vélhetően egy külső gyártótól származó eszközzel kapcsolatos a probléma, ne végezzen újratelepítést. Állapítsa meg, hogy az eszközhöz a legfrissebb illesztőprogramok vannak-e telepítve. A probléma megoldásához lépjen kapcsolatba az eszköz gyártójával.

Ha a jelen szakasz átolvasását követően úgy látja, újra kell telepítenie a Windows XP rendszert, folytassa a következő résszel.

A Windows XP újratelepítése előtt

A Windows XP újratelepítése előtt tekintse át a következő témaköröket. A témakörökben rengeteg, bonyolultnak látszó információ található, amelyeket elolvasva egyértelművé válik, hogy mire van szüksége, és mit kell tennie a Windows XP újratelepítése előtt.

Előfeltételek

Windows-telepítőlemez
Mielőtt elkezdené a telepítést, készítse elő a Windows XP telepítőlemezeit és termékkulcsát. Ezek nélkül nem telepíthető újra a Windows rendszer. Ha a Windows rendszert előtelepítették a számítógépen, a számítógép gyártójától kaphat a Windows telepítőfájlja és termékkulcsa beszerzésére vonatkozóan információt.
Eszközillesztők
A hardverösszetevőkhöz szükséges eszköz-illesztőprogramok a Windows rendszer részét képezik. Egyes eszközökhöz (például nyomtatók, monitorok, grafikus kártyák, hangkártyák, modemek, külső meghajtók és képolvasók) azonban külön telepítőlemez tartozik. Ha a hardverösszetevőkhöz nem áll rendelkezésre az összes illesztőprogram, letöltheti az internetről, és CD lemezre írhatja azokat.

Ha egy hardvereszköz működtetéséhez olyan háttértároló-illesztőprogramra vagy hardverabsztrakciós rétegre van szükség, amely nem a Microsoft vállalattól származik, az újratelepítés végrehajtása előtt győződjön meg arról, hogy a szükséges fájlok rendelkezésre állnak egy külön adathordozón.
Internet Explorer 7
Ha az Internet Explorer 7 megtalálható a számítógépen, a Windows XP újratelepítése előtt el kell távolítania azt. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
917964 Az Internet Explorer 7-es verzióját futtató, telepített Windows XP rendszer javításának végrehajtása
Programok
A programok telepítőlemezeit és termékkulcsait össze kell gyűjtenie és egy megfelelő helyen kell tárolnia annak érdekében, hogy a programokat a Windows újratelepítését követően újratelepíthesse. Ilyen programok lehetnek például a következők:
 • Microsoft Office-programok
 • Vírusellenőrző szoftverek
 • CD-író szoftverek
 • Az internetszolgáltató szoftverei
Az adatok biztonsági mentése
A Windows újratelepítése előtt az összes adatról készítsen biztonsági másolatot. A biztonsági másolatba felvenni kívánt adatok közé tartozhatnak az alábbiak:
 • Dokumentumok (dokumentumok, képek, zene, videók)
 • Programok mappái (konfigurációs adatok, felhasználói adatok)
 • Kedvencek
 • Címjegyzékek
 • E-mail üzenetek
 • Dokumentumsablonok
 • Makrók
 • Mintaszövegek
A beállításjegyzék fájljainak eredeti biztonsági másolatát (a %systemroot%\Repair mappában) a rendszer az újratelepítés befejezésekor ugyancsak felülírja. A Repair mappában lévő eredeti beállításjegyzék-fájlokat a rendszer a Windows XP első indításakor vagy a rendszerállapot Biztonsági másolat segédprogrammal való legutóbbi biztonsági mentésekor hozta létre. Ha az újratelepítés befejezését követően esetleg használnia kell a beállításjegyzék biztonsági másolatát, az újratelepítés végrehajtása előtt másolja ezeket a biztonságimásolat-fájlokat egy másik helyre.
Hálózati beállítások
Egyes hálózati beállításokat visszaállíthat a Windows újratelepítése után. Az újratelepítés megkezdése előtt jegyezze fel a számítógép hálózati beállításait, hogy szükség esetén egyszerűen elérhetők legyenek. A beállítások többek között a következők:
 • Számítógép neve
 • Munkacsoport vagy tartomány
 • TCP/IP-beállítások
A beállítások megkereséséhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
 2. Írja be a control ncpa.cpl parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra.
 3. Kattintson a jobb gombbal a Helyi kapcsolat elemre, és válassza a Tulajdonságok parancsot.
 4. Jegyezze fel a hálózati beállításokat.
Az internetszolgáltató adatai
Fontos rögzíteni az internetszolgáltató adatait annak érdekében, hogy a Windows újratelepítését követően ismét csatlakozhasson az internethez. Ilyen adat például a felhasználónév, a jelszó és a levelezőkiszolgálók neve.
Indítási sorrend
Figyelmeztetés: Ez a művelet a CMOS-beállítások és a BIOS módosításával járhat. A BIOS helytelen módosítása komoly problémákat okozhat a számítógépben. A Microsoft nem garantálja az ilyen jellegű problémák megoldhatóságát, ezért a BIOS beállításait csak saját felelősségére módosíthatja. A CMOS és a BIOS helytelen vagy sérült beállításai indítási vagy leállítási problémákat okozhatnak.

Ha a telepítőlemezről való indításhoz módosítania kell a számítógép BIOS indítási sorrendjét, adja meg az alábbi sorrendet:
 • CD-meghajtó
 • Merevlemez
 • Hajlékonylemez-meghajtó
A rendszerindításkor a BIOS egy betölthető operációs rendszert tartalmazó lemezt keres. Az olyan számítógépeken, amelyeken telepítve van operációs rendszer, ez általában a merevlemez. A BIOS úgy van beállítva, hogy a lemezeket egy adott, úgynevezett indítási sorrend szerint keresse a számítógépen. Ha a BIOS beállításaiban a számítógép merevlemeze az indítási sorrend első lemezeként van megadva, a számítógép a merevlemezt használja, és nem a CD-meghajtón keresi a rendszerindítási lemezt.

Ha be szeretné állítani, hogy a BIOS a merevlemez ellenőrzése előtt a CD-meghajtón keresse az indítási lemezt, hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Indítsa újra a számítógépet.
 2. Amikor a számítógép először elindul, önellenőrzést (POST) hajt végre. Ezzel ellenőrzi, hogy működik-e minden csatlakoztatott eszköz. Az önellenőrzés részeként megvizsgálja a memóriát is. A memória tesztje során megjelenik egy üzenet arról, hogy miként érhető el a BIOS. Megjelenhet például a következő vagy egy ahhoz hasonló üzenet, amely ismerteti, hogy miként kezdhető el a BIOS beállítása:
  PRESS DEL TO ENTER SETUP
  Ebben a példában a beállítási folyamat indításához közvetlenül a memória tesztjének a befejezése után le kell nyomnia a DEL billentyűt. A BIOS-beállítások eléréséhez előfordulhat, hogy többször le kell nyomnia a billentyűt.

  Tanács: A BIOS elérése további billentyűk segítségével is biztosítható. Ezek például az alábbiak:
  • F1
  • F2
  • F10
  • CTRL+ENTER
  • ALT+ENTER
  • CTRL+ALT+ESC
  • CTRL+ALT+INSERT
  A BIOS-beállítások elérhetőségéről a számítógép alaplapjához tartozó kézikönyvben talál információkat.
 3. Ebben keresse meg az indítási sorrend (más néven rendszerindítási vagy rendszertöltési sorrend) leírását. A menükben és a beállításokban rendszerint a nyílbillentyűkkel léphet tovább.
 4. Amikor megtalálta az indítási sorrend beállítását, a módosításához általában az ENTER billentyűt kell lenyomnia. Nyomja le a PLUSZJEL (+) vagy a MÍNUSZJEL (-) billentyűt, amíg a CD-meghajtót ki nem jelöli indítólemezként.

  Tanács: A BIOS módosításával kapcsolatban további információ található a felhasználói kézikönyvben. Ebben olvashatja a menük leírását, illetve a beállítások módosítására vonatkozó utasításokat. A BIOS általában tartalmazza az egyes lépések környezetfüggő súgóját.
 5. Miután az indítólemez kereséséhez első helyként megadta a CD-meghajtót, általában az ESC billentyű lenyomásával térhet vissza a menükhöz. A főmenüben válassza a SAVE AND EXIT SETUP (Beállítások mentése és kilépés) vagy egy hasonló parancsot. A SAVE TO CMOS AND EXIT (A CMOS mentése és kilépés) vagy hasonló beállítás megjelenésekor válassza a YES (Igen) lehetőséget.
 6. Ha a YES lehetőség nem választható, írja be az y betűt.

  Megjegyzés: A BIOS QWERTY billentyűzetkiosztást használ. Ha a billentyűzet beállítása eltérő kiosztást követ, a QWERTY billentyűzetkiosztás szerinti megjelenítésnek megfelelően nyomja le az Y billentyűt.
 7. A BIOS-beállításokból történő kilépés után a számítógép újraindul.
 8. Győződjön meg arról, hogy a számítógép a CD-meghajtót használva indul el. Helyezze be a Windows XP telepítőlemezét, majd indítsa újra a számítógépet. Ha ez sikerült, elkezdheti a Windows XP újratelepítését.
Ha nem kíván önállóan próbálkozni a művelet végrehajtásával, érdemes lehet egy másik felhasználó, illetve a Microsoft támogatási szolgálatának a segítségét kérni.
Előtelepített Windows XP
Ha a számítógépen előtelepítették a Windows XP rendszert, az újratelepítés folytatása előtt olvassa el az alábbi cikket:
312369 A Windows XP újratelepítése, javítása vagy frissítése után az adatok vagy a programok beállításai elveszhetnek
Megjegyzés: Ha a Windows XP rendszert előtelepítették a számítógépen, előfordulhat, hogy az újratelepítési eljárás során esetleg szükséges javítási lehetőség nem áll rendelkezésre. Forduljon a számítógép gyártójához, és győződjön meg arról, hogy rendelkezik a javító telepítéshez szükséges telepítőlemezzel.
Windows XP Service Pack 2
Ha a Windows XP Service Pack 2 (SP2) már telepítve van a számítógépen, a Windows XP újratelepítése után újra kell telepíteni az SP2 szervizcsomagot is. Ennek egyik módja az SP2-fájlok kombinálása a Windows XP-fájlokkal, majd egyszerre történő újratelepítésük. Ha ezt a módszert szeretné kipróbálni, kövesse a jelen részben található hivatkozásokat.

Megjegyzés: A Windows XP újratelepítését követően az SP2 külön történő újratelepítése két módszerrel végezhető el. Ezek a módszerek „A Windows XP újratelepítése után” című részben találhatók.

Megjegyzés: A szervizcsomagok összegző jellegűek (kumulatívak), így az új javításokon kívül minden új szervizcsomag tartalmazza a korábbi szervizcsomagokban található valamennyi javítást is. A legújabb szervizcsomag telepítéséhez a korábbi szervizcsomagok telepítése nem szükséges. Nincs szükség például a Windows XP Service Pack 1a (SP1a), hanem csak a Windows XP Service Pack 2 (SP2) szervizcsomag telepítésére.

A Windows XP újratelepítése

A Windows XP újratelepítéséhez próbálkozzon meg az alábbi módszerek egyikével. Ha az első módszer nem működik, próbálkozzon a másodikkal.

Megjegyzés: A telepítés idejére célszerű megszakítani az internetkapcsolatot. Ez védelmet biztosít a rosszindulatú felhasználókkal szemben.

1. módszer: Az újratelepítés indítása a Windows XP telepítőlemezéről

Ha a Windows XP telepítőlemezéről szeretné újraindítani a rendszert, kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Indítsa el a számítógépet.
 2. Helyezze be a Windows XP telepítőlemezét a számítógép CD- vagy DVD-meghajtójába.
 3. A Windows XP üdvözlőablakában válassza A Microsoft Windows XP telepítése lehetőséget.
 4. Az „Üdvözli a Windows telepítője” lapon válassza a Frissítés (ajánlott) elemet a Telepítés típusa mezőben (ha még nincs kijelölve), majd kattintson a Tovább gombra.
 5. A Licencszerződés lapon jelölje be az Elfogadom a szerződést választógombot, majd kattintson a Tovább gombra.
 6. A Termékkulcs lapon írja be a 25 karakteres termékkulcsot a megfelelő Termékkulcs mezőkbe, majd kattintson a Tovább gombra.
 7. A Frissített telepítőfájlok letöltése lapon válassza a kívánt beállítást, majd kattintson a Tovább gombra.
 8. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a Windows XP újratelepítéséhez.
Ha sikeresen befejezte az újratelepítést, gratulálunk. Szinte készen van. A befejezéshez ugorjon „A Windows XP újratelepítése után” című részre.

Ha hiba lépett fel vagy az újratelepítés nem fejeződött be, próbálkozzon meg a 2. módszerrel.

2. módszer: A Windows XP javító telepítése a Windows XP telepítőlemezéről történő indítással

Megjegyzés: Ha a Windows XP rendszert előtelepítették a számítógépen, az újratelepítéshez a telepítőlemezre lehet szükség. Forduljon a számítógép gyártójához, és győződjön meg arról, hogy rendelkezik a javító telepítéshez szükséges telepítőlemezzel.

Ha a Windows XP rendszer újratelepítéséhez a számítógépet a Windows XP telepítőlemezéről szeretné indítani, kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Helyezze be a Windows XP telepítőlemezét a CD- vagy DVD-meghajtóba, majd indítsa újra a számítógépet.
 2. Amikor a képernyőn megjelenik a „CD-ROM-ról való indításhoz nyomjon meg egy gombot” utasítás, a számítógépnek a Windows XP telepítőlemezéről való indításához nyomjon le egy billentyűt.
 3. A telepítő megjelenő üdvözlőképernyőjén a következő üzenet jelenik meg:
  A telepítő e része előkészíti a Microsoft Windows XP operációs rendszert a számítógépen való futtatáshoz: A Windows XP telepítéséhez nyomja le az ENTER billentyűt. A Windows XP telepített példányának helyreállító konzolon való javításához nyomja le a J billentyűt. A telepítőből való kilépéshez nyomja le az F3 billentyűt.
 4. Nyomja le az ENTER billentyűt a Windows XP operációs rendszer telepítéséhez.
 5. A Windows XP Licencszerződés képernyőn nyomja le az F8 billentyűt a szerződés elfogadásához.
 6. Győződjön meg arról, hogy a mezőben az aktuális Windows XP-példány van kijelölve, majd nyomja le a J billentyűt a Windows XP rendszer javításához.
 7. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a Windows XP újratelepítéséhez. Előfordulhat, hogy a javítás után újból aktiválnia kell a Windows XP rendszert. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
  310064 Telepítés során fellépő problémák megoldása Windows 98 vagy Windows Millennium Edition rendszerről Windows XP rendszerre történő frissítéskor
Ha sikeresen befejezte az újratelepítést, gratulálunk. Szinte készen van. A befejezéshez ugorjon „A Windows XP újratelepítése ” című részre.

Ha hiba lépett fel vagy az újratelepítés nem fejeződött be, ez a cikk sajnos nem oldotta meg a problémát. A további teendőkre vonatkozóan érdemes lehet egy másik felhasználó, illetve a Microsoft támogatási szolgálatának a segítségét kérni a probléma megoldásához.

A Windows XP újratelepítése után

Az újratelepítés befejezése után hajtsa végre az alábbi befejező feladatokat.

Megjegyzés: Hasznos lehet a tűzfal engedélyezése is az Internet Explorer böngészőben. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
283673 Útmutató: az Internetkapcsolat tűzfalának kikapcsolása Windows XP rendszerben

A Windows XP Service Pack 2 újratelepítése

Ha a Windows XP újratelepítése előtt telepítette a számítógépen a Windows XP Service Pack 2 (SP2) szervizcsomagot, újra kell telepítenie azt. Ha az előző részben még nem telepítette újra az SP2 szervizcsomagot a Windows XP rendszeren, az alábbi módszerek egyikével telepítse újra azt.
1. módszer: A szervizcsomag CD-jének beszerzése és a szervizcsomag újratelepítése a Windows XP újratelepítése után
A Windows Service Pack 2 szervizcsomag CD-je a Microsoft következő webhelyén rendelhető meg:
http://www.microsoft.com/windowsxp/downloads/updates/sp2/cdorder/en_us/default.mspx
2. módszer: A szervizcsomag letöltése a Windows XP újratelepítése után
A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
322389 A Windows XP rendszer legújabb szervizcsomagjának beszerzése

A Windows összes frissítésének újratelepítése

A Windows XP újratelepítését követően a Windows összes frissítését újra kell telepíteni. A Windows rendszer frissítéseinek újratelepítéséhez látogasson el a Microsoft következő webhelyére:
http://update.microsoft.com/windowsupdate/v6/default.aspx?ln=hu-hu

Az Internet Explorer 7 újratelepítése

Ha a Windows XP a javítását követően megfelelően fut, telepítse újra az Internet Explorer 7 böngészőt. Ehhez az Internet Explorer 7 telepítőcsomagja szükséges. Ez a csomag a Windows Update szolgáltatáson keresztül érhető el. Előfordulhat, hogy a telepítőcsomag a korábbi telepítést követően még a számítógépen maradt. Keresse meg a csomagot abban a mappában, ahová korábban mentette a fájlokat, és telepítse újra a programot.

Megjegyzés: Lehetséges, hogy a csomag a Temporary Internet Files mappában található. Ha nem találja az Internet Explorer 7 telepítőcsomagját a számítógépen, töltse le a Microsoft alábbi webhelyéről:
http://www.microsoft.com/hun/windows/internet-explorer/default.aspx
A Microsoft letöltési webhelyének felkereséséhez egy működő böngészőprogramra van szükség. Ha az Internet Explorer 7 eltávolítása után az Internet Explorer 6 alkalmazás nem működik a számítógépen, akkor nem tudja letölteni az Internet Explorer 7 telepítőcsomagját. Ebben az esetben egy másik, működő böngészőprogrammal rendelkező számítógépre kell letölteni a telepítőcsomagot, majd egy megosztott hálózati meghajtó segítségével azon a számítógépen kell telepíteni a programot, amelyen a rendszer javítása történt. Ha nem áll rendelkezésre megosztott hálózat, akkor írja CD lemezre a telepítőcsomagot, majd erről telepítse a javított számítógépen az Internet Explorer 7 programot.

Ha az utolsó lépések végrehajtása nehézségekbe ütközött, akkor ez a cikk sajnos nem szolgálhat további segítséggel. Ilyen esetben érdemes lehet egy másik felhasználó vagy a támogatási szolgálat segítségét kérni.

További információ

A Windows XP telepítésével kapcsolatos hibák elhárításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
312369 A Windows XP újratelepítése, javítása vagy frissítése után az adatok vagy a programok beállításai elveszhetnek
312368 A Windows XP újratelepítése, javítása vagy frissítése után adatvesztés következik be
A Windows XP telepítőprogramjáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben tájékozódhat:
286463 Fontos tudnivalók a Windows XP rendszer telepítéséről a Pro.txt fájlban (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
306824 Fontos tudnivalók a Windows XP telepítéséről a Home.txt fájlban
286647 A Windows XP Fontos.txt fájl tartalma (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 315341 - Utolsó ellenőrzés: 2010. szeptember 25. - Verziószám: 6.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbhowto kbinfo ocsso kbfirewall kbenv kbexpertiseinter kbresolve KB315341
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com