ID članka: 315341
Razširi vse | Zmanjšaj

Na tej strani

UVOD

Ta članek opisuje, kako izvesti posodobitev »in-place« oz. ponovno namestitev operacijskega sistema Microsoft Windows XP. Postopek imenujemo tudi popravilo namestitve. Postopek ponovno namesti operacijski sistem Windows v isto mapo. Morda boste želeli izvesti posodobitev »in-place«, če je treba popraviti namestitev operacijskega sistema Windows XP. Popravilo namestitve je potrebno, če je izpolnjen eden od naslednjih pogojev:
 • Operacijskega sistema Windows XP ne morete zagnati v varnem načinu.

  Če želite več informacij o zagonu operacijskega sistema Windows XP v varnem načinu, kliknite to številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
  315222 Opis možnosti zagona operacijskega sistema Windows XP v varnem načinu (Ta povezava lahko vodi k besedilu, ki je delno ali v celoti v angleščini)
 • Težavo je povzročila nedavno nameščena programska posodobitev Microsoft in je ni mogoče odpraviti na drug način.
 • Težave v registru ni mogoče odpraviti z uporabo drugih orodij, denimo s funkcijo za obnovo sistema.
 • V namestitvi operacijskega sistema Windows XP je potrebno uveljaviti privzete pravice (datotek in registra).
 • Registrirati morate komponente Component Object Model (COM) in zaščito datotek programa Windows (WFP).
 • Uporabite namestitveni program Windows, kadar želite znova oštevilčiti »plug and play« naprave, vključno z abstrakcijsko ravnijo strojne opreme (HAL).
Za ponovno namestitev operacijskega sistema Windows XP uporabite ustrezen način iz poglavja »Več informacij«.

DODATNE INFORMACIJE

Opomba Med namestitvijo prekinite povezavo s svetovnim spletom. Prekinitev povezave s spletom med namestitvijo pomaga pri zaščiti pred zlonamernimi uporabniki. Po potrebi omogočite funkcijo požarnega zidu v Internet Explorerju. Za več informacij glejte temo »Omogoči oz. onemogoči funkcijo Požarnega zidu« v pomoči za Windows XP.

Preden izvedete posodobitev »in-place«

 • Preden nadaljujete s koraki v tem članku, kliknite naslednjo številko članka iz Microsoftove zbirke znanja, če je na računalniku privzeto nameščen operacijski sistem Windows XP.

  312369 Možna izguba podatkov oz. nastavitev programov po ponovni namestitvi operacijskega sistema Windows XP (Ta povezava lahko vodi k besedilu, ki je delno ali v celoti v angleščini)
 • Če izvedete posodobitev »in-place« operacijskega sistema Windows XP, s tem odstranite vse obstoječe obnovitvene točke, po končani posodobitvi pa je ustvarjena nova obnovitvena točka. Ne izvajajte posodobitve »in-place«, če boste morda potrebovali funkcijo za obnovo sistema za vzpostavitev prejšnjega stanja računalnika.

  Če želite več informacij, kliknite to številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
  301224 Obnovitvenih točk funkcije za obnovo sistema ni mogoče najti oz. so izbrisane (Ta povezava lahko vodi k besedilu, ki je delno ali v celoti v angleščini)
 • Varnostne kopije registrskih datotek (v mapi %systemroot%\Repair) so po končani posodobitvi »in-place« prav tako nadomeščene z novimi. Datumi registrskih datotek v mapi Repair so od prvega zagona operacijskega sistema Windows XP oz. od zadnje uporabe pripomočka za varnostno kopiranje pri varnostnem kopiranju stanja sistema. Če boste potrebovali varnostne kopije registra po končani posodobitvi »in-place«, jih kopirajte na drugo mesto, preden izvedete posodobitev.
 • Popravila oz. posodobitve »in-place« ne izvajajte za popravilo komponente oz. programa, ki trenutno ni nameščen. Če je mogoče, uporabite orodje za dodajanje in odstranjevanje programov na nadzorni plošči oz. ponovno namestite komponento ali program namesto operacijskega sistema Windows.
 • Če računalnik potrebuje gonilnike masovnih pomnilnikov drugih proizvajalcev oz. HAL, se pred izvajanjem popravila oz. posodobitve »in-place« prepričajte, da imate kopijo teh datotek na disketi.
 • Popravila oz. posodobitve »in-place« ne uporabljajte pri reševanju težav z uporabniškim računom, geslom oz. lokalnim profilom. Če želite dognati, ali je težava povezana z uporabniškim računom, geslom oz. lokalnim profilom, ustvarite nov uporabniški račun (če je mogoče), nato pa se prijavite s tem računom in preverite, ali je težava še prisotna.
 • Ne uporabljajte popravila oz. posodobitve »in-place« za reševanje težav s programi drugih proizvajalcev, z datotekami in vnosi v register.
 • Ne uporabljajte popravila oz. posodobitve »in-place«, če sumite, da gre za težave z diskom.
 • Ne uporabljajte popravila oz. posodobitve in-place, če sumite, da gre za težave z napravo drugih proizvajalcev, za katero so nameščeni najnovejši gonilniki.

1. način: Ponovna namestitev operacijskega sistema Windows XP z uporabo Windows XP

Za ponovno namestitev operacijskega sistema Windows XP z uporabo Windows XP sledite tem korakom:
 1. Ponovno zaženite računalnik.
 2. Vstavite CD Windows XP v CD-ROM oz. DVD-ROM pogon računalnika.
 3. Kliknite Namesti program Windows XP na strani Dobrodošli v operacijski sistem Microsoft Windows XP .
 4. Na strani Dobrodošli v namestitveni program Windows v polju Vrsta namestitve kliknite Posodobitev (priporočeno) (če ni že izbrano), nato kliknite Naprej.
 5. Na strani licenčne pogodbe kliknite Sprejmem pogodbo, nato kliknite Naprej.
 6. Na strani Ključ izdelka v polju Ključ izdelka vnesite 25-mestni ključ izdelka, nato kliknite Naprej.
 7. Na strani Dobi posodobljene namestitvene datoteke izberite želeno možnost, nato kliknite Naprej.
 8. Za ponovno namestitev operacijskega sistema Windows XP sledite navodilom na zaslonu.

2. način: Ponovna namestitev operacijskega sistema z zagonom računalnika s CD Windows XP

Za ponovno namestitev operacijskega sistema Windows XP s ponovnim zagonom računalnika s CD Windows XP sledite tem korakom:
 1. Vstavite CD z operacijskim sistemom Windows XP v CD-ROM ali DVD-ROM pogon in znova zaženite računalnik.
 2. Ko se pojavi sporočilo »Press any key to boot from CD«, pritisnite poljubno tipko, da računalnik zaženete s CD-ja z operacijskim sistemom Windows XP.

  Opomba Računalnik mora biti nastavljen tako, da omogoča zagon s pogona CD-ROM ali DVD-ROM. Več o tem, kako računalnik nastavite za zagon s pogona CD-ROM ali DVD-ROM, najdete v dokumentaciji, ki je priložena računalniku, lahko pa se obrnete tudi na proizvajalca računalnika.
 3. Na zaslonu Dobrodošli v namestitev prejmete naslednje sporočilo:
  Ta del namestitvenega programa pripravi program Microsoft Windows XP za delo v računalniku.

  Če želite namestiti Windows XP, pritisnite ENTER.

  Če želite popraviti namestitev Windows XP z uporabo obnovitvene konzole, pritisnite R.

  Če želite zapustiti namestitveni program brez namestitve Windows XP, pritisnite F3.
  Pritisnite ENTER, če želite nastaviti Windows XP.
 4. Če se strinjate z licenčno pogodbo, pritisnite F8 na zaslonu Windows XP licenčna pogodba.
 5. Prepričajte se, da je v polju izbrana trenutna namestitev operacijskega sistema Windows XP, nato pritisnite R za popravilo Windows XP.
 6. Za ponovno namestitev operacijskega sistema Windows XP sledite navodilom na zaslonu. Po popravilu operacijskega sistema Windows XP bo morda potrebno ponovno aktivirati program Windows XP.

  Če želite več informacij, kliknite to številko članka iz Microsoftove zbirke znanja :
  310064 Kako odpraviti težave namestitvenega programa Windows XP pri posodabljanju iz operacijskega sistema Windows 98 oz. Windows Millennium Edition (Ta povezava lahko vodi k besedilu, ki je delno ali v celoti v angleščini)

Po posodobitvi »in-place«

Po posodobitvi »in-place« oz. popravilu namestitve je treba ponovno namestiti vse posodobitve operacijskega sistema. Za ponovno namestitev posodobitev Windows obiščite spletno mesto Microsoft:
http://update.microsoft.com/
Če želite več informacij o tem, kako odpraviti težave namestitvenega programa Windows XP, kliknite naslednje številke člankov iz Microsoftove zbirke znanja:
312369 Po ponovni namestitvi, popravljanju oz. posodabljanju operacijskega sistema Windows XP je mogoče, da boste izgubili podatke ali nastavitve programov. (Ta povezava lahko vodi k besedilu, ki je delno ali v celoti v angleščini)
312368 Lahko se zgodi, da boste izgubili podatke po ponovni namestitvi, popravilu oz. posodobitvi operacijskega sistema Windows XP. (Ta povezava lahko vodi k besedilu, ki je delno ali v celoti v angleščini)
Če želite več informacij o namestitvenem programu Windows XP, kliknite naslednje številke člankov iz Microsoftove zbirke znanja:
286463 Datoteka Pro.txt vsebuje opombe k izdaji namestitvenega programa Windows XP (Ta povezava lahko vodi k besedilu, ki je delno ali v celoti v angleščini)
306824 Datoteka Home.txt vsebuje opombe k izdaji namestitvenega programa Windows XP (Ta povezava lahko vodi k besedilu, ki je delno ali v celoti v angleščini)
286647 Vsebina datoteke Read1st.txt programa Windows XP (Ta povezava lahko vodi k besedilu, ki je delno ali v celoti v angleščini)

Lastnosti

ID članka: 315341 - Zadnji pregled: 3. februar 2011 - Revizija: 3.3
Ključne besede: 
kbfirewall kbhowto kbenv kbinfo ocsso KB315341

Pošlji povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com