Artikel ID: 316529 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.

Als u beveiligingsupdates voor Windows wilt blijven ontvangen, moet u zorgen dat u Windows XP met Service Pack 3 (SP3) gebruikt. Raadpleeg deze Microsoft-website voor meer informatie: Ondersteuning wordt voor sommige versies van Windows beëindigd

Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Symptomen

Wanneer u probeert gegevens te branden naar een CD-R of CD-RW, hoeft u niet de optie voor het verzenden van gegevens naar het cd-rom-station.

Als u de eigenschappen van het CD-R of CD-RW-station bekijkt, ziet u dat de Opname tabblad niet wordt weergegeven in de CD-rom-station)stationsletter:) Eigenschappen in het dialoogvenster waar stationsletter de stationsaanduiding van het CD-R of CD-RW-station is.

Opmerking Bekijken de CD-rom-station)stationsletter:) Eigenschappen in het dialoogvenster, klikt u op Start, klik op Mijn Computer, klik met de rechtermuisknop op het CD-station dat u wilt gebruiken en klik vervolgens op Eigenschappen.

Bovendien wordt het volgende foutbericht weergegeven:
Er bevindt zich geen schijf in het station. Plaats een beschrijfbare CD in station.

Oorzaak

Dit kan gebeuren als de computer niet correct het station als een niet-beschrijfbaar apparaat detecteert.

Wat u kunt proberen

Het Windows-register bewerken

Dit probleem wilt oplossen, probeer het bewerken van het Windows-register, zodat het station wordt geïdentificeerd als een beschrijfbaar apparaat.Belangrijk Deze sectie, methode of taak bevat stappen voor het wijzigen van het register. Echter, kunnen ernstige problemen optreden als u het register onjuist bewerkt. Zorg er daarom voor dat u deze stappen zorgvuldig uitvoert. Maak een reservekopie van het register voordat u het wijzigt voor extra bescherming. Vervolgens kunt u het register herstellen als er een probleem optreedt. Voor meer informatie over back-up en terugzetten van het register, klikt u op het volgende artikelnummer om het artikel in de Microsoft Knowledge Base:
322756 Back-up en terugzetten van het register in Windows
Het Windows-register bewerken, eerst back-up van het register, zodat u het register kunt herstellen als er een probleem optreedt. Nadat u een reservekopie van het register, moet u het register bewerken zodat het station wordt herkend door Windows als een beschrijfbaar apparaat. Controleer ten slotte of dat Windows het station wordt herkend als beschrijfbaar.

Opmerking Als het station niet wordt vermeld in de Windows Hardware Compatibility List (HCL), werkt het station niet met de functionaliteit van uw computer ingebouwde CD kopiëren, ongeacht de registerinstelling van het. De lijst is een lijst met hardware die compatibel is met een bepaald besturingssysteem van de computer. Als u wilt zien of uw schijf is opgenomen in de Windows HCL-lijst, gaat u naar de volgende Microsoft-website:
http://www.Microsoft.com/whdc/hcl/default.mspx

Stap 1: Back-up van het register

Als u wilt back-up van het register, zodat u deze herstellen kunt als er problemen later, als volgt:
 1. Klik op Start, en klik vervolgens op Uitvoeren.
 2. In de Open in het vak Regedit, en klik vervolgens op OK.
 3. Klik hierop om de volgende map:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CD Burning\Drives
 4. Op de Bestand menu, klikt u op Exporteren.
 5. In de Bestandsnaam in het vak back-up van de stationssleutel, de locatie waar u het bestand wilt opslaan en klik vervolgens op Opslaan.

  Opmerking Als u later problemen ondervindt, kunt u deze registersubsleutel terugzetten door te dubbelklikken op de back-up van stationssleutel.reg het bestand dat u hebt opgeslagen.

Stap 2: Bewerk de waarde van het type station van de map voor het systeemvolume

Als u wilt het stationstype bewerken zodat het station dat wordt herkend als beschrijfbaar, de volgende stappen uit:
 1. Klik in het navigatiedeelvenster van het venster Register-Editor op de {VolumeGUID} map onder Stations, waarbij GUID is een id van 32 tekens.

  Opmerking Als uw computer meer dan één cd-rom-station, een extra {VolumeGUID} map wordt voor elk station vermeld.
 2. Dubbelklik in de rechterkant van het venster Register-Editor op Stationstype.
 3. In de Waardegegevens in het vak 1 Als het station een CD-R-station of 2 Als het een CD-RW-station.
 4. Klik op OK, en sluit de Register-Editor.

Stap 3: Controleer of dat Windows het station wordt herkend als een beschrijfbaar apparaat

Als u wilt zien of Windows het station als een beschrijfbaar apparaat nu herkent, als volgt:
 1. Klik op Start, en klik vervolgens op Mijn Computer.
 2. Onder Apparaten met Verwisselbare opslag, klik met de rechtermuisknop op het CD-R of CD-RW-station en klik vervolgens op Eigenschappen.
 3. Als de Opname tabblad wordt weergegeven, wordt het station wordt herkend als een beschrijfbaar apparaat.
 4. Klik op Annuleren.
Als het station wordt herkend als een beschrijfbaar apparaat, moet u kunt nu gegevens naar een CD branden. Als u nog steeds problemen ondervindt, volgt u de stappen in de sectie 'Problemen oplossen'.

Problemen oplossen

Als uw computer meerdere CD- of DVD-station en de Opname tabblad niet wordt weergegeven in de Eigenschappen dialoogvenster (Zie stap 3 van het "register van Windows bewerken"), een station kan worden geconfigureerd ten onrechte als 'beschrijfbaar' in het Windows-register. Dit probleem wilt oplossen, probeer het wijzigen van het station van het station dat u eerder hebt aangemerkt als een 1 of 2 van type 3. Wijzig het stationstype van het andere station in een 1 of 2. Probeer de volgende stappen uit:
 1. Volg stap 2 in het "register van Windows bewerken" sectie voor het bewerken van de Stationstype waarde van de {VolumeGUID} map waarvan u de waarde die u eerder hebt gewijzigd.
 2. In de Waardegegevens in het vak 3, en klik vervolgens op OK.

  De waarde van het type station 3 geeft aan dat de schijf is geen beschrijfbare schijf is een standaard-cd-rom.
 3. Klik in het navigatiedeelvenster van het venster Register-Editor op de volgende {VolumeGUID} map.
 4. Volg stap 2 in het "register van Windows bewerken" sectie om te wijzigen de Waardegegevens vermelding 1 of 2, afhankelijk van het stationstype.
 5. Volg stap 3 in het "register van Windows bewerken" sectie om te bevestigen dat de Opname tabblad wordt weergegeven in de Eigenschappen het dialoogvenster van het cd-rom-station.
Als de Opname tabblad wordt nu weergegeven in de Eigenschappen in het dialoogvenster moet u kunnen gegevens op een CD te branden. Als u nog steeds problemen ondervindt, raadpleegt u de sectie 'Volgende stappen'.

VOLGENDE STAPPEN

Als deze methoden niet werkt, kunt u de website van Microsoft Customer Support Services om te zoeken naar andere oplossingen voor het probleem. Sommige waarmee de websites van Microsoft Customer Support services omvatten het volgende:
 • Doorzoekbare Knowledge Base: Zoeken naar technische ondersteuning en zelfhulpmiddelen voor Microsoft-producten.
 • Solution Centers: Weergave productspecifieke veelgestelde vragen en veelvoorkomende problemen.
 • Andere ondersteuningsopties: Via het Web een vraag, neem contact op met Microsoft Customer Support Services of feedback.
Als u nog steeds problemen hebt, kunt u contact opnemen met ondersteuning:
http://support.Microsoft.com/contactus

Meer informatie

Deze procedure werkt niet in alle gevallen. Dit is slechts een tijdelijke oplossing in een situatie waarin het CD-R of CD-RW-station kan functioneren in Windows XP en om welke reden is geïdentificeerd. Als het station niet in de Hardware Compatibility List (HCL), werkt het station niet met de ingebouwde CD kopiëren functionaliteit, ongeacht de instelling in het register.

Voor hulp bij problemen met CD- of DVD-station in Windows Vista, gaat u naar de volgende Microsoft-webpagina:

Eigenschappen

Artikel ID: 316529 - Laatste beoordeling: donderdag 15 november 2012 - Wijziging: 1.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Trefwoorden: 
kbexpertisebeginner kbexpertiseinter kbacwsurvey kbhardware kbprb ocsso kbmt KB316529 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 316529

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com