Artikkel-ID: 316529 - Vis produkter som denne artikkelen gjelder for.

Hvis du vil fortsette å motta sikkerhetsoppdateringer for Windows, Pass på at du kjører Windows XP med Service Pack 3 (SP3). Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se denne websiden for Microsoft: Støtte avsluttes for enkelte versjoner av Windows

Vis alt | Skjul alt

På denne siden

Symptom

Når du prøver å brenne data til en CD-R eller CD-RW, har du ikke muligheten til å sende data til CD-ROM-stasjonen.

Når du viser egenskapene for CD-R-stasjon eller CD-RW-stasjonen, ser du at den Innspilling kategorien vises ikke i den (CD-ROM-stasjonenstasjonsbokstav:) Egenskaper i dialogboksen der stasjonsbokstav er bokstaven for CD-R- eller CD-RW-stasjon.

Obs! Til å vise den (CD-ROM-stasjonenstasjonsbokstav:) Egenskaper i dialogboksen klikker du Start, klikker du Min datamaskin, høyreklikker du CD-ROM-stasjonen du vil bruke, og klikk deretter Egenskaper.

I tillegg kan du få følgende feilmelding:
Det er ingen plate i stasjonen. Sett inn en skrivbar CD i stasjonen.

Årsak

Dette kan skje når datamaskinen oppdager feil stasjon som en ikke-skrivbar enhet.

Ting som kan prøves

Redigere Windows-registret

Hvis du vil løse dette problemet, kan du prøve å redigere Windows-registret slik at stasjonen er identifisert som en skrivbar enhet.Viktig Denne delen, metoden eller oppgaven inneholder fremgangsmåter for hvordan du endrer registret. Imidlertid kan oppstå alvorlige problemer hvis du endrer registeret feilaktig. Sørg derfor for at du følger disse trinnene nøye. Ta sikkerhetskopi av registret før du endrer den ekstra beskyttelse. Deretter kan du gjenopprette registret hvis det oppstår et problem. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du sikkerhetskopierer og gjenoppretter registret, kan du klikke følgende artikkelnummer for å vise artikkelen i Microsoft Knowledge Base:
322756 Slik sikkerhetskopierer og gjenoppretter registret i Windows
Hvis du vil redigere Windows-registret, først ta sikkerhetskopi av registret slik at du kan gjenopprette registret hvis det oppstår et problem. Etter at du sikkerhetskopierer registret, må du redigere registret slik at stasjonen gjenkjennes av Windows som en skrivbar enhet. Til slutt kontrollerer du at gjenkjenner Windows stasjonen som en skrivbar.

Obs! Hvis stasjonen ikke er oppført på Windows Hardware Compatibility List (HCL), virker ikke stasjonen med datamaskinens innebygde CD-kopiering funksjonalitet, uavhengig av innstillingen i registret. HCL er en liste over maskinvare som er kompatibel med et bestemt operativsystem. Hvis du vil se om stasjonen er inkludert i Windows HCL-listen, kan du gå til følgende Microsoft-webområde:
http://www.Microsoft.com/whdc/hcl/default.mspx

Trinn 1: Ta sikkerhetskopi av registret

Hvis du vil sikkerhetskopiere registret slik at du kan gjenopprette det hvis du har problemer med senere, gjør du følgende:
 1. Klikk Start, og klikk deretter Kjør.
 2. I den Åpne skriver du inn Regedit, og klikk deretter OK.
 3. Klikk for å åpne følgende mappe:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CD Burning\Drives
 4. På den Fil -menyen klikker du Eksportere.
 5. I den Filnavn skriver du inn sikkerhetskopi av stasjoner nøkkel, Legg merke til plasseringen der du lagrer filen, og klikk deretter Lagre.

  Obs! Hvis du har problemer med senere, kan du gjenopprette denne registerundernøkkelen ved å dobbeltklikke på sikkerhetskopiering av stasjoner.reg filen du lagret.

Trinn 2: Rediger Stasjonstypeverdien i mappen volum

Hvis du vil redigere stasjonstypen slik som Windows gjenkjenner stasjonen som en skrivbar, gjør du følgende:
 1. I navigasjonsruten i Registerredigering-vinduet, klikker du {VolumGUID} -mappen under Stasjoner, der GUID er en identifikator med 32 tegn.

  Obs! Hvis datamaskinen har mer enn én CD-ROM-stasjonen, en ekstra {VolumGUID} mappen vises for hver stasjon.
 2. I høyre side av Registerredigering-vinduet, dobbeltklikker du Stasjonstype.
 3. I den Verdidata skriver du inn 1 Hvis stasjonen er en CD-R-stasjon eller 2 Hvis det er en CD-RW-stasjon.
 4. Klikk OK, og lukk deretter Registerredigering.

Trinn 3: Kontroller at gjenkjenner Windows stasjonen som en skrivbar enhet

Hvis du vil se om Windows gjenkjenner stasjonen som en skrivbar enhet nå, gjør du følgende:
 1. Klikk Start, og klikk deretter Min datamaskin.
 2. Under Enheter med flyttbare lagringsmedier, høyreklikker du CD-R- eller CD-RW-stasjonen, og klikk deretter Egenskaper.
 3. Hvis den Innspilling kategorien vises, gjenkjenner Windows stasjonen som en skrivbar enhet.
 4. Klikk Avbryt.
Hvis du gjenkjenner Windows stasjonen som en skrivbar enhet, bør du være i stand til å brenne data til en CD nå. Hvis du fortsatt har problemer, følger du trinnene i delen "Feilsøking".

Feilsøking i forbindelse med

Hvis datamaskinen har mer enn én CD- eller DVD-stasjonen og Innspilling kategorien vises ikke i den Egenskaper dialogboksen (se trinn 3 under "Redigere Windows-registret"), en stasjon kan være konfigurert feil som "skrivbar" i Windows-registret. Hvis du vil løse dette problemet, kan du prøve å endre stasjonstype for stasjonen du tidligere identifisert som en 1 eller 2 til en type 3. Deretter endre stasjon på en annen stasjon til en 1 eller 2. Hvis du vil prøve dette, gjør du følgende:
 1. Følg trinn 2 i "Redigere Windows-registret"-delen for å redigere den Stasjonstype verdien for den {VolumGUID} mappen som inneholder verdien som du tidligere har endret.
 2. I den Verdidata skriver du inn 3, og klikk deretter OK.

  Stasjonstypeverdien 3 angir at stasjonen er en standard CD-ROM og er ikke en skrivbar stasjon.
 3. I navigasjonsruten i Registerredigering-vinduet, klikker du neste {VolumGUID} -mappen.
 4. Følg trinn 2 i "Redigere Windows-registret"-delen for å endre den Verdidata oppføringen 1 eller 2, avhengig av stasjonstypen.
 5. Følg trinn 3 i "Redigere Windows-registret"-delen for å bekrefte at den Innspilling kategorien vises i den Egenskaper dialogboksen for CD-stasjonen.
Hvis den Innspilling kategorien vises nå i den Egenskaper dialogboksen, skal du kunne brenne data til en CD. Hvis du fortsatt har problemer, kan du se delen "Neste trinn".

NESTE TRINN

Hvis disse metodene ikke fungerte, kan du bruke webområdet for Microsoft kunden for å finne andre løsninger på problemet. Noen tjenester som gir Microsoft webområde for kundestøttetjenester, inkluderer følgende:
 • Søkbar kunnskapsbase: Søke etter informasjon om kundestøtte og verktøy for selvhjelp for Microsoft-produkter.
 • Løsningssentre: Vis produktspesifikke vanlige spørsmål og kundestøtteuthevinger.
 • Andre alternativer for kundestøtte: Bruke Internett til å stille spørsmål, kontakte Microsofts kundestøttetjenester eller gi tilbakemelding.
Hvis du fortsatt har problemer, kan du kontakte kundestøtte:
http://support.Microsoft.com/contactus

Mer informasjon

Denne fremgangsmåten fungerer kanskje ikke i alle tilfeller. Dette er bare en midlertidig løsning i en situasjon der CD-R- eller CD-RW-stasjonen er i stand til å fungere i Windows XP, og en eller annen grunn er blitt identifisert på feil måte. Hvis stasjonen ikke er på Hardware Compatibility List (HCL), virker ikke stasjonen med innebygd funksjonalitet, uansett hvilken registerinnstilling for CDER.

Hvis du trenger hjelp med CD- eller DVD-stasjonen problemer i Windows Vista, kan du gå til følgende Microsoft-webområde:
Løs problemer som CD- eller DVD-stasjonen ikke kan lese eller skrive media i Windows

Egenskaper

Artikkel-ID: 316529 - Forrige gjennomgang: 15. november 2012 - Gjennomgang: 1.0
Informasjonen i denne artikkelen gjelder:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Nøkkelord: 
kbexpertisebeginner kbexpertiseinter kbacwsurvey kbhardware kbprb ocsso kbmt KB316529 KbMtno
Maskinoversatt
Viktig: Denne artikkelen har blitt maskinoversatt, og dermed ikke oversatt av en person. For at alle artikler i vår database skal være oversatt til ditt språk, vil Microsoft benytte både personoversatte og maskinoversatte artikler. Det er viktig å merke seg at en maskinoversatt artikkel ikke alltid er perfekt. Det kan forekomme stave, strukturelle eller grammatiske feil. Microsoft er ikke ansvarlig for unøyaktigheter, feil eller skade ved bruk av innhold i artikkel som måtte forårsakes av feiloversettelse. Microsoft vil jevnlig oppdatere sitt maskinoversettelses programvare.
Den engelske versjonen av denne artikkelen er den følgende: 316529

Gi tilbakemelding

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com