Cikk azonosítója: 322205 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A jelen cikk végigvezeti a Windows XP rendszerben előforduló hardver- és szoftverillesztőprogram-problémák megoldásának lépésein. A cikk kezdő és középszintű számítógép-felhasználók számára íródott, de a tapasztaltabb felhasználók számára is tartalmaz egy „Speciális hibaelhárítási megoldások” című részt.

A lépések egyszerűbb követhetősége érdekében célszerű először kinyomtatni a jelen cikket.

Megjegyzés: Számos módszer esetén újra kell indítania a számítógépet vagy ki kell lépnie az éppen megtekintett lapról. Emiatt a továbblépés előtt hasznos lehet a lapra mutató parancsikon elhelyezése az asztalon. Parancsikon létrehozásához hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a jobb gombbal a weblap egy üres területére, majd a helyi menüben válassza a Parancsikon létrehozása parancsot.
 2. Az Internet Explorer megjelenő párbeszédpanelén kattintson az Igen vagy az OK gombra a cikkhez tartozó parancsikon létrehozásához az asztalon.
Keresse meg az asztalon a parancsikont, és a szükséges cikkhez való visszatéréshez kattintson rá duplán.

Megjegyzés: A cikk elolvasása után úgy törölheti az ikont az asztalról, ha a jobb gombbal az ikonon kattint, majd a Törlés parancsot választja.

A jelenség

A hardver- és szoftverillesztőprogram-problémáknak számos oka lehet. Előfordulhat, hogy telepített egy frissítést, amely az illesztőprogram leállását okozta. Új hardvert telepített, de még nem telepítette az ahhoz szükséges illesztőprogramot, illetve az illesztőprogram nem kompatibilis vagy sérült.

A problémához hasonlító tünetek kiválasztásával segíthet az először kipróbálandó módszer meghatározásában.

Új hardver, szoftver vagy hardver-illesztőprogramok Windows XP rendszerű számítógépen való telepítése után az alábbi jelenségeket tapasztalja:

A megoldás

1. módszer: Az esetleges új hardvereszközök leválasztása

Ha nem régiben telepített új hardvereszközöket, akkor lehetséges, hogy az azokhoz szükséges illesztőprogram nincs telepítve, inkompatibilis vagy sérült. Ha meg szeretné állapítani, hogy ez így van-e, kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Válassza le az eszközt.
 2. Indítsa újra a Windows XP rendszert.
Ha a Windows XP indítása sikeres, illesztőprogram-hiba lépett fel az új hardverrel. Lépjen kapcsolatba az eszköz gyártójával az eszköz frissített illesztőprogramjainak beszerzése céljából, illetve az ismert problémákkal kapcsolatos információkért, hogy újratelepíthesse az eszközt.

Az eszköz gyártójával való kapcsolatfelvételre vonatkozó információkat a Microsoft következő webhelyén találja:
http://support.microsoft.com/gp/vendors
A Microsoft a külső gyártók elérhetőségi adatait a műszaki támogatás eléréséhez szánt segítségnyújtásként teszi közzé. Az elérhetőségi adatok értesítés nélkül változhatnak, pontosságukat a Microsoft nem garantálja.

Ha ez a módszer megoldotta a problémát, akkor nincs további teendő. Ha ez a módszer eredménytelen volt, folytassa a 4. módszerrel.

2. módszer: Keresés a Microsoft Tudásbázisban

Ha hibaüzenet jelenik meg egy kék képernyőn, akkor az üzenet másolásával hasznos információkat kereshet a Microsoft Tudásbázisban.

Ha a képernyőn hibaüzenet jelenik meg kék háttérrel, a hiba szövegét kimásolva hasznos információkat kereshet a Microsoft Tudásbázisban.

A Microsoft Tudásbázis több mint 150 000 cikkből álló gyűjtemény, amelyet a Microsoft támogatási szakértői hoznak létre és rendszeresen frissítenek. A kívánt tartalom megkereséséhez kulcsszavakat és keresőszavakat használhat.

A Microsoft Tudásbázisban való kereséshez kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Másolja a hibaüzenet szövegét.
 2. Keresse fel a Microsoft alábbi webhelyét:
  http://support.microsoft.com/?ln=hu
 3. Írja be a hibaüzenet szövegét a Keresés mezőbe, és írja be a használt termék nevét (például Windows XP).
 4. Kattintson a Keresés gombra, és próbálja megkeresni a probléma megoldását segítő cikket.
Ha ez a módszer megoldotta a problémát, akkor nincs további teendő. Ha ez a módszer eredménytelen volt, folytassa a 4. módszerrel.

3. módszer: A rendszerhiba utáni automatikus újraindítás letiltása

Amennyiben a rendszer folyamatosan újraindul, hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Indítsa újra a számítógépet.
 2. A számítógép újraindulásakor nyomja le többször az F8 billentyűt addig, amíg meg nem jelenik a Windows speciális rendszerindítási lehetőségeinek képernyője.
 3. A nyílbillentyűkkel válassza a rendszerhiba utáni automatikus újraindítást letiltó lehetőséget, és nyomja le az ENTER billentyűt.
 4. Ha hibaüzenet jelenik meg, az alábbi lépésekkel keressen hasznos információkat a hibaüzenetről a Microsoft Tudásbázisban:
  1. Másolja a hibaüzenet szövegét.
  2. Keresse fel a Microsoft alábbi webhelyét:
   http://support.microsoft.com/?ln=hu
  3. Írja be a hibaüzenet szövegét a Keresés mezőbe, és írja be a használt termék nevét (például Windows XP).
  4. Kattintson a Keresés gombra, és próbálja megkeresni a probléma megoldását segítő cikket.
Ha ez a megoldás működött, sikerült megoldania a számítógép folyamatos újraindulásának problémáját. Előfordulhat azonban, hogy folytatja az illesztőprogram-hibák elhárítását. Tekintse át ismét a jelenséget ismertető részt, és határozza meg a probléma megoldásához használandó módszert.

Ha ez a módszer megoldotta a problémát, akkor nincs további teendő. Ha a módszer eredménytelen volt, próbálkozzon a 4. módszerrel.

4. módszer: A Legutolsó helyes konfiguráció szolgáltatás használata

Ha a számítógép sikeresen elindítható, akkor használhatja a Legutolsó helyes konfiguráció szolgáltatást. Ez a szolgáltatás a számítógép utolsó leállításakor, a problémák jelentkezése előtt mentett információkat használja. A szolgáltatással állítsa vissza a beállításjegyzék beállításait és az illesztőprogramokat a korábbi adatokra.

Ne aggódjon, ha nem érti pontosan ennek a jelentését. Az eljárások egyike sem veszélyezteti a számítógépet. Figyelembe kell vennie azonban azt, hogy a számítógépen az utolsó ismert helyes konfiguráció dátuma után végzett módosítások elvesznek.

Ha nemrég telepített egy illesztőprogramot, és jelenleg konfigurációs problémát tapasztal, ez a módszer valószínűleg megoldja a problémát. Ez a szolgáltatás azonban sajnos nem oldja meg a hiányzó vagy sérült illesztőprogramok vagy fájlok által okozott problémákat.

A Legutolsó helyes konfiguráció szolgáltatás használatához hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Indítsa újra a számítógépet.
 2. A számítógép újraindulásakor nyomja le többször az F8 billentyűt addig, amíg meg nem jelenik a Windows speciális rendszerindítási lehetőségeinek képernyője.
 3. A nyílbillentyűkkel jelölje ki a Legutolsó helyes konfiguráció (a legutóbbi működőképes beállítások) parancsot, és nyomja le az ENTER billentyűt.
 4. Ha a program egy operációs rendszer kiválasztását kéri, a nyílbillentyűkkel jelölje ki az operációs rendszert, és nyomja le az ENTER billentyűt.
Ha ezzel a módszer sikerült megoldania a problémát, a számítógépet visszaállította egy jól működő állapotra. Célszerű megvizsgálni, hogy eredetileg mi okozta a problémát. Ennek érdekében tekintse át a „További lépések” című szakaszban felsorolt hibaelhárítási forrásokat.

Ha ez a módszer eredménytelen volt, folytassa az 5. módszerrel.

5. módszer: A Rendszer-visszaállítás szolgáltatás használata

A Rendszer-visszaállítás szolgáltatás hasonlít a Legutolsó helyes konfiguráció szolgáltatásra, viszont a Rendszer-visszaállítás esetében az utolsó sikeres leállást megelőző dátum is választható. Az eszközzel kijelölhet egy „visszaállítási pontot”, amely a számítógép Windows XP által rendszeres időközönként rögzített pillanatképéhez hasonló. A Rendszer-visszaállítás eszköz a pillanatképben található adatokat használva visszaállítja a számítógépet a korábbi dátumra.

Megjegyzés: A Rendszer-visszaállítás eszköz hatással van személyes adatfájljaira, többek között a Word-dokumentumokra, böngészési előzményekre, grafikus elemekre, kedvencekre vagy e-mailekre. Az e fájlokon végzett módosítások nem vesznek el.

Megjegyzés: Ez a szakasz felszólítja, hogy rendszergazdai fiókkal vagy rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező fiókkal jelentkezzen be a számítógépre.

Először válassza az „1. lehetőség: A Windows XP rendszer nem indítható el” lehetőséget, ha a Windows XP nem indul el, vagy a „2. lehetőség: A Windows XP rendszer elindul” lehetőséget, amennyiben a Windows XP rendszer elindítható.

1. lehetőség: A Windows XP rendszer nem indítható el

Ha a Windows XP rendszer nem indul el, kövesse az alábbi lépéseket a Rendszer-visszaállítás szolgáltatás használatához:
 1. Indítsa újra a számítógépet.
 2. A számítógép újraindulásakor nyomja le többször az F8 billentyűt addig, amíg meg nem jelenik a Windows speciális rendszerindítási lehetőségeinek képernyője.
 3. A nyílbillentyűkkel jelölje ki a Csökkentett mód parancssorral indítási módot, és nyomja le az ENTER billentyűt. A csökkentett módról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  315222 A Windows XP csökkentett módú indítási lehetőségeinek ismertetése
 4. Jelentkezzen be rendszergazdaként a számítógépre.
 5. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
 6. Írja be a következő parancsot a Megnyitás mezőbe, majd nyomja le az ENTER billentyűt:
  %systemroot%\system32\restore\rstrui.exe
 7. A számítógép egy korábbi konfigurációjának megfelelő visszaállításához kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

2. lehetőség: A Windows XP rendszer elindul

Ha a Windows XP rendszer elindul, kövesse az alábbi lépéseket a Rendszer-visszaállítás szolgáltatás használatához:
 1. Jelentkezzen be rendszergazdaként a számítógépre.
 2. Mutasson a Start menü Minden program pontjára, mutasson a Kellékek, majd a Rendszereszközök pontra, és kattintson a Rendszer-visszaállítás parancsra. Ekkor elindul a Rendszer-visszaállítás segédprogram.
 3. Az Üdvözli a Rendszer-visszaállítás ablakban jelölje be A számítógép visszaállítása egy korábbi időpontra választógombot. Ezt követően kattintson a Tovább gombra.
 4. A Válassza ki a visszaállítási pontot lapon kattintson az Ezen a listán kattintson egy visszaállítási pontra listában található legújabb rendszer-ellenőrzési pontra, majd kattintson a Tovább gombra. Ekkor megjelenhet egy, a Rendszer-visszaállítás segédprogram által végrehajtandó konfigurációmódosításokat felsoroló üzenet. Kattintson az OK gombra.

  Megjegyzés: Ekkor megjelenhet egy, a Rendszer-visszaállítás segédprogram által végrehajtandó konfigurációmódosításokat felsoroló üzenet. Kattintson az OK gombra.
 5. Az Erősítse meg a visszaállítási pont kijelölését lapon kattintson a Tovább gombra. A Rendszer-visszaállítás segédprogram ezt követően visszaállítja a Windows XP rendszer korábbi konfigurációját, majd újraindítja a számítógépet.
 6. Jelentkezzen be rendszergazdaként a számítógépre.
 7. Amikor megjelenik a Rendszer-visszaállítás segédprogram A visszaállítás befejeződött lapja, kattintson az OK gombra.
Ha ezzel a módszerrel sikerült megoldania a problémát, a számítógépet visszaállította egy működő állapotra. Célszerű megvizsgálni, hogy eredetileg mi okozta a problémát. Ennek érdekében tekintse át a „További lépések” című szakaszban felsorolt hibaelhárítási forrásokat.

Ha a probléma továbbra is fennáll, és úgy érzi, hogy képes végrehajtani a speciális hibaelhárítást, próbálkozzon meg a „Speciális hibaelhárítási megoldások” című részben található lépésekkel. Ha nem kíván önállóan próbálkozni a speciális hibaelhárítási lépések végrehajtásával, tekintse át a „További lépések” című szakaszt.

Speciális hibaelhárítás

A szakaszban az illesztőprogram-hibák megoldására vonatkozó speciális hibaelhárítási lépések tapasztalt számítógép-felhasználók számára javasoltak. Kezdje az 1. lépéssel.

1. lépés: A Windows XP rendszer indítása csökkentett módban

A csökkentett módban való indítással megkerülhetők a jellemző Windows-beállítások és automatikusan induló programok, amelyeket érinthet a tapasztalt probléma. A csökkentett módban történő hibaelhárítás megoldhatja a problémát.

A számítógép csökkentett módban történő indításához hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Indítsa újra a számítógépet. Nyomja le többször az F8 billentyűt addig, amíg meg nem jelenik a Windows speciális rendszerindítási lehetőségeinek képernyője.
 2. A nyílbillentyűkkel jelölje ki a Csökkentett mód parancssorral indítási módot, és nyomja le az ENTER billentyűt.
 3. Ha megjelenik a Windows rendszer verziójának megadását kérő menü, jelölje ki a megfelelő verziót, és nyomja le az ENTER billentyűt.
Folytassa a speciális hibaelhárítás 2. lépésével.

2. lépés: Az illesztőprogram-visszaállítási szolgáltatás használata

Az illesztőprogram-visszaállítási szolgáltatás használatával az érvénytelen, nem megfelelő vagy sérült illesztőprogramok helyett visszaállíthatja a korábban telepített illesztőprogramokat.

Az illesztőprogram-visszaállítás használatához kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
 2. Másolja és illessze be (vagy írja be) a következő parancsot a Megnyitás mezőbe, majd nyomja le az ENTER billentyűt:
  devmgmt.msc
 3. Bontsa ki a hibás eszközt tartalmazó megfelelő hardverkategóriát. Kattintson duplán arra az eszközre, amelynek illesztőprogramját vissza szeretné állítani.
 4. Kattintson az Illesztőprogram fülre, majd a Visszaállítás gombra.
 5. Indítsa újra a számítógépet.
Ha az újraindítást követően nem jelentkezik a probléma, sikerült megoldania. Amennyiben a probléma továbbra is fennáll, folytassa a speciális hibaelhárítás 3. lépésével.

3. lépés: Annak meghatározása, hogy egy külső program vagy segédprogram okozza-e a problémát

A Microsoft-szolgáltatások kivételével tiltson le minden szolgáltatást annak meghatározásához, hogy egy külső program, segédprogram vagy szolgáltatás okozza-e a problémát. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
 2. Másolja és illessze be (vagy írja be) a következő parancsot a Megnyitás mezőbe, majd nyomja le az ENTER billentyűt:
  msconfig
 3. Kattintson az Általános fülre, majd jelölje be a Szelektív indítás választógombot. A Rendszerszolgáltatások betöltése jelölőnégyzet kivételével törölje az összes jelölőnégyzet jelölését.
 4. Kattintson a Szolgáltatások fülre, és jelölje be Az összes Microsoft-szolgáltatás elrejtése jelölőnégyzetet.
 5. Kattintson az Összes tiltása gombra.
 6. Kattintson az OK gombra, és indítsa újra a számítógépet.
Ha a Windows XP elindul, folytassa a 4. speciális hibaelhárítási lépéssel, ellenkező esetben olvassa el a „További lépések” című részt.

4. lépés: Az ütköző automatikusan induló program vagy segédprogram azonosítása

Miután kikapcsolt minden külső szolgáltatást, az automatikusan induló programok és segédprogramok egyenkénti bekapcsolásával próbálja meg azonosítani azt a programot, amely az illesztőprogrammal kapcsolatos problémát okozza.

A probléma azonosításához kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
 2. Másolja és illessze be (vagy írja be) a következő parancsot a Megnyitás mezőbe, majd nyomja le az ENTER billentyűt:
  msconfig
 3. Kattintson az Automatikus indítás fülre.

  Mivel számos program megjelenhet, javasoljuk, hogy az ütközést okozó program azonosítására használja az alábbi felezéses eljárást:
  1. Jelölje ki a listában található szolgáltatásoknak körülbelül a felét a bekapcsoláshoz, majd kattintson az OK gombra.
  2. Indítsa újra a számítógépet.

   Megjegyzés: Ha a Windows XP nem indul el, akkor indítsa el azt csökkentett módban.
  3. Ha a probléma nem szűnik meg, tudhatja, hogy az ütközést okozó program az a. lépésben kijelöltek között található. Ha a probléma nem jelenik meg, az ütközést okozó program azok között található, amelyeket nem jelölt ki az a. lépésben. Folytassa a programok kizárását, amíg nem azonosítja az ütközést okozó programot, vagy amíg meg nem erősíti, hogy egyetlen program sem okoz ütközést.
 4. Egy ütközést okozó program azonosítása esetén javasoljuk, hogy ha nem használja, távolítsa el azt. A másik megoldás, ha a programot úgy állítja be, hogy az a számítógép indításakor ne induljon el automatikusan.

  Megjegyzés: Előfordulhat, hogy a beállítás elvégzéséhez igénybe kell vennie a program készítőjének a segítségét.
Ha felismerte és azonosította az indítópult ütközést okozó programját vagy segédprogramját, nincs további teendője. Ha nem tudja azonosítani az ütköző programot vagy segédprogramot, folytassa a speciális hibaelhárítás 5. lépésével.

5. lépés: Annak ellenőrzése, hogy egy külső gyártótól származó szolgáltatás okozza-e a problémát

Megjegyzés: Az összes Microsoft-szolgáltatás letiltásával és a számítógép újraindításával, a Rendszer-visszaállítás eszközt is letiltja, és az összes rendszer-visszaállítási pont törlődik. Ezért a kapcsolódási problémák megoldásához nem ajánljuk az összes Microsoft-szolgáltatás letiltását.

Akkor tiltsa le az összes szolgáltatást, ha azt szeretné meghatározni, hogy külső gyártótól származó szolgáltatás okozza-e a hibát. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
 2. Másolja és illessze be (vagy írja be) a következő parancsot a Megnyitás mezőbe, majd nyomja le az ENTER billentyűt:
  msconfig
 3. Kattintson a Szolgáltatások fülre, tiltsa le az összes szolgáltatást, és kattintson az OK gombra.
 4. Indítsa újra a számítógépet.
Ha a Windows XP elindul, folytassa a speciális hibaelhárítás 6. lépésével. Ha a Windows XP nem indul el, tekintse meg a „További lépések” szakaszt.

6. lépés: Az ütköző szolgáltatás azonosítása

A szolgáltatások kikapcsolása után egyenként kapcsolja be őket újra a teszteléshez és az illesztőprogram-problémát okozó szolgáltatás azonosításához. A problémát okozó szolgáltatás azonosításához kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
 2. Másolja és illessze be (vagy írja be) a következő parancsot a Megnyitás mezőbe, majd nyomja le az ENTER billentyűt:
  msconfig
 3. Kattintson a Szolgáltatások fülre.
 4. Mivel számos program megjelenhet, javasoljuk, hogy az ütközést okozó program azonosítására használja az alábbi felezéses eljárást:
  1. Jelölje ki a listában található szolgáltatásoknak körülbelül a felét a bekapcsoláshoz, majd kattintson az OK gombra.
  2. Indítsa újra a számítógépet.

   Megjegyzés: Ha a Windows XP nem indul el, akkor indítsa el azt csökkentett módban.
  3. Ha a probléma nem szűnik meg, tudhatja, hogy az ütközést okozó szolgáltatás az a. lépésben kijelöltek között található. Ha a probléma nem jelenik meg, az ütközést okozó szolgáltatás azok között található, amelyeket nem jelölt ki az a. lépésben. Folytassa a szolgáltatások kizárását, amíg nem azonosítja az ütközést okozó szolgáltatást vagy amíg meg nem erősíti, hogy egyetlen szolgáltatás sem okoz ütközést.
 5. Ha azonosítja az ütközést okozó szolgáltatást, javasoljuk, hogy távolítsa el vagy tiltsa le azt.

  Megjegyzés: Elképzelhető, hogy ehhez igénybe kell vennie a program készítőjének segítségét.
Ha felismerte és azonosította az ütközést okozó szolgáltatást, nincs több teendője, ellenkező esetben olvassa el a „További lépések” című részt.

TOVÁBBI LÉPÉSEK

Ha a fenti módszerek egyike sem segített, érdemes lehet segítséget kérni valakitől. Azt is megteheti, hogy további megoldások keresése céljából felkeresi a Microsoft ügyfél-támogatási szolgáltatásokat nyújtó webhelyét. Néhány a Microsoft ügyfél-támogatási szolgálatának webhelye által nyújtott szolgáltatások közül:
 • Kereshető Tudásbázis: Műszaki tanácsadási információk és Microsoft-termékekhez készült segítségnyújtó eszközök keresése.
 • Megoldásközpontok: Az egyes termékekkel kapcsolatos gyakori kérdések és az azokra adott válaszok megtekintése.
 • Egyéb támogatási lehetőségek: Kérdések feltevése a weben keresztül, telefonos kapcsolatfelvétel a Microsoft ügyfélszolgálatával, illetve visszajelzés küldése.
Ha a Microsoft fenti webhelyeinek tanulmányozása után további kérdései vannak, vagy nem talált megoldást a problémájára a Microsoft támogatási webhelyén, az alábbi hivatkozásra kattintva kapcsolatba léphet az ügyfélszolgálattal:
http://support.microsoft.com/contactus/?ln=hu

További információ

A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikkei:
841567 PCI-eszközök telepítésekor a „Nem lehet telepíteni ezt a hardvert” vagy a „Hiba történt az eszköz telepítése közben” hibaüzenet jelenik meg
810882 Hibaüzenet: A hardverek telepítése nem lehetséges. Hiba történt az eszköz telepítése közben
319908 Információ a Windows XP rendszerben használt hardvereszközök illesztőprogramjairól
883259 Bluetooth-alapú eszközök telepítése és konfigurálása Windows XP Service Pack 2 rendszerben
330181 Sérült vagy nem kompatibilis hardver okozta problémák Windows XP rendszerben
Ha a fenti cikkek nem nyújtanak segítséget a probléma megoldásához, illetve a jelen cikkben említettektől eltérő tüneteket tapasztal, további információkért futtasson keresést a Microsoft Tudásbázisban. A Microsoft Tudásbázisban történő kereséshez látogasson el a Microsoft következő webhelyére:
http://support.microsoft.com/?ln=hu
Ezután írja be a Keresés mezőbe a megjelenő hibaüzenet szövegét vagy a probléma leírását, majd kattintson a Keresés gombra.
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 322205 - Utolsó ellenőrzés: 2013. augusztus 23. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbresolve kbexpertisebeginner kbceip kberrmsg kbdriver kbtshoot kbhardware kbhowto kbprb kbprod2web KB322205
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com