Sådan bruges funktionen OPSLAG i Excel

Oversættelser af artikler Oversættelser af artikler
Artikel-id: 324986 - Få vist de produkter, som denne artikel refererer til.
Udvid alle | Skjul alle

På denne side

Sammenfatning

I denne artikel beskrives, hvordan du bruger funktionen OPSLAG i et regneark i Microsoft Excel.

Yderligere Information

Funktionen OPSLAG returnerer en værdi enten fra et område med én række eller én kolonne eller fra en matrix. Funktionen OPSLAG har to syntaksformer: vektor og matrix. Vektorformen af OPSLAG søger efter en værdi i et område med én række eller én kolonne (kendt som en vektor). Derefter returnerer den en værdi fra samme position i et andet område med én række eller én kolonne. Matrixformen af OPSLAG søger efter den angivne værdi i den første række eller kolonne i en matrix. Derefter returnerer den en værdi fra samme placering i den sidste række eller kolonne i matrixen.

Vektorform af OPSLAG

Vektorformen af OPSLAG søger efter en værdi i et område med én række eller én kolonne (kendt som en vektor). Derefter returnerer den en værdi fra samme position i et andet område med én række eller én kolonne. Brug denne form af funktionen OPSLAG, når du vil angive det område, der indeholder de værdier, du vil matche.

Syntaks i vektorform

OPSLAG(lookup_value,lookup_vector,result_vector)
 • Lookup_value er en værdi, som OPSLAG søger efter i den første vektor. Lookup_value kan være et tal, en tekst, en logisk værdi eller et navn eller en henvisning, der refererer til en værdi.
 • Lookup_vector er et område, der kun indeholder én række eller én kolonne. Værdierne i lookup_vector kan være tekst, tal eller logiske værdier.

  Vigtigt! Værdierne i lookup_vector skal placeres i stigende rækkefølge. Eksempel: -2, -1, 0, 1, 2 eller A-Z eller FALSK, SAND. Hvis du ikke gør det, vil OPSLAG muligvis ikke angive den korrekte værdi. Der skelnes ikke mellem store og små bogstaver.
 • Result_vector er et område, der kun indeholder én række eller én kolonne. Området skal være samme størrelse som lookup_vector.
Bemærk!
 • Hvis OPSLAG ikke kan finde lookup_value, matcher den den højeste værdi i lookup_vector, som er mindre end eller lig med lookup_value.
 • Hvis lookup_value er mindre end den mindste værdi i lookup_vector, returnerer OPSLAG fejlværdien #I/T.
Eksempel
Skjul tabellenUdvid tabellen
AB
1FrekvensFarve
24.14rød
34.19orange
45.17gul
55.77grøn
66.39blå
Skjul tabellenUdvid tabellen
FormelBeskrivelse (resultat)
=OPSLAG(4.91,A2:A6,B2:B6)Søger efter 4,19 i kolonne A og returnerer værdien fra kolonne B i den samme række (orange).
=OPSLAG(5,00,A2:A6,B2:B6)Søger efter 5,00 i kolonne A og returnerer værdien fra kolonne B i den samme række (orange).
=OPSLAG(7,66,A2:A6,B2:B6)Søger efter 7,66 i kolonne A, matcher den næstmindste værdi (6,39) og returnerer derefter værdien fra kolonne B i den samme række (blå).
=OPSLAG(0,A2:A6,B2:B6)Søger efter 0 i kolonne A og returnerer en fejl, da 0 er mindre end den mindste værdi i opslagsvektoren A2:A7 (#I/T).

Matrixformen af OPSLAG

Matrixformen af OPSLAG søger efter den angivne værdi i den første række eller kolonne i en matrix. Derefter returnerer den en værdi fra samme position i den sidste række eller kolonne i matrixen. Brug denne form for OPSLAG, når de værdier, du vil matche, findes i første række eller kolonne i matrixen.

Syntaks for matrixform

OPSLAG(lookup_value,array)
 • Lookup_value er en værdi, som OPSLAG søger efter i en matrix. Lookup_value kan være et tal, en tekst, en logisk værdi eller et navn eller en henvisning, der refererer til en værdi.
  • Hvis OPSLAG ikke kan finde lookup_value, bruger den den højeste værdi i matrixen, der er mindre end eller lig med lookup_value.
  • Hvis lookup_value er mindre end den mindste værdi i den første række eller kolonne (afhængigt af matrixdimensionerne), returnerer OPSLAG fejlværdien #I/T.
 • Array er et celleområde, der indeholder tekst, tal eller logiske værdier, du vil sammenligne med lookup_value.

  Matrixformen af OPSLAG svarer til funktionerne HOPSLAG og VOPSLAG. Forskellen er, at HOPSLAG søger efter lookup_value i den første række, mens VOPSLAG søger i den første kolonne, og OPSLAG søger i henhold til dimensionerne i array.
  • Hvis array dækker et område, der er bredere, end det er højt (flere kolonner end rækker), søger OPSLAG efter lookup_value i den første række.
  • Hvis array er et kvadrat, eller området er højere, end det er bredt (flere rækker end kolonner), søger OPSLAG i den første kolonne.
  • Ved hjælp af HOPSLAG og VOPSLAG kan du indeksere nedad eller på tværs, men OPSLAG vælger altid den sidste værdi i rækken eller kolonnen.
  Vigtigt! Værdierne i array skal placeres i stigende rækkefølge. Eksempel: -2, -1, 0, 1, 2 eller A-Z eller FALSK, SAND. Hvis du ikke gør det, vil OPSLAG muligvis ikke angive den korrekte værdi. Der skelnes ikke mellem store og små bogstaver.
Eksempel
Skjul tabellenUdvid tabellen
AB
1a1
2b2
3c3
4d4
Skjul tabellenUdvid tabellen
FormelBeskrivelse (resultat)
=OPSLAG("c",A1:B4)Søger efter "C" i første række i matrixen og returnerer værdien i den sidste række i den samme kolonne (3).
=OPSLAG("bump",A1:B4)Søger efter "bump" i første række i matrixen og returnerer værdien i den sidste kolonne i den samme række (2).
Bemærk! Dette er en artikel til hurtig udgivelse, som er oprettet direkte i Microsofts supportafdeling. Oplysningerne i artiklen præsenteres som de og behandler aktuelle problemer. Fordi artiklen er blevet udgivet hurtigt, kan der forekomme slåfejl, og artiklen kan blive redigeret uden varsel. Se andre forbehold under Vilkår for anvendelse.

Egenskaber

Artikel-id: 324986 - Seneste redigering: 8. januar 2014 - Redigering: 2.0
Oplysningerne i denne artikel gælder:
 • Microsoft Office Excel 2007
 • Microsoft Office Excel 2003
 • Microsoft Excel 2010
Nøgleord: 
kbfunctions kbhowto KB324986

Send feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com