Artikkelin tunnus: 324986 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Tällä sivulla

Yhteenveto

Tässä artikkelissa kuvataan, miten voit käyttää haku -funktiota, Microsoft Excel-laskentataulukkoon.

Enemmän tietoa

LOOKUP -funktio palauttaa arvon yhden rivin tai yhden sarakkeen alueelta tai matriisista. Haku -funktiolla on kaksi syntaksimuotoa: vektori ja matriisi. Haku -funktion vektorimuoto etsii yhden rivin tai yhden sarakkeen alueen (tunnetaan vektorina) arvon, ja palauttaa arvon toisen yhden rivin tai yhden sarakkeen alueen samaan paikkaan. Haku -funktion matriisimuoto etsii ensimmäinen rivi tai sarake, matriisin määritetyn arvon, ja palauttaa arvon viimeisen rivin tai sarakkeen matriisin sijainti on sama.

HAKU vektorimuoto

Haku -funktion vektorimuoto etsii yhden rivin tai yhden sarakkeen alueen (tunnetaan vektorina) arvon, ja palauttaa arvon toisen yhden rivin tai yhden sarakkeen alueen samaan paikkaan. Käytä tätä lomaketta haku -funktiota, kun haluat määrittää alueen, joka sisältää verrattavat arvot.

Vektori-syntaksi

HAKU)hakuarvo-argumentti,Hakuvektori,Tulosvektori)
 • Hakuarvo-argumentti on arvo, jota haku etsii ensimmäisestä vektorista.Hakuarvo-argumentti voi olla luku, tekstiä, totuusarvo tai nimi tai viittaus, johon arvo viittaa.
 • Hakuvektori on, joka sisältää liitettävän alueen vain yhden rivin tai yhden sarakkeen. ArvotHakuvektori voi olla tekstiä, lukuja tai logicalvalues.

  Tärkeää Arvot Hakuvektori on oltava nousevassa järjestyksessä beplaced. Esimerkiksi -2, 1, 0, 1, 2 tai A-Z tai FALSE-ja TRUE.Jos et tee näin, haku ei välttämättä anna oikeaa arvoa. Isot ja pienet kirjaimet tekstin areequivalent.
 • Tulosvektori on alueen joka sisältää liitettävän vain yhden rivin tai sarakkeen. Sen on oltava yhtä suuri kuinHakuvektori.
Huomautus
 • Jos haku ei löydä hakuarvo-argumentti-suurimman arvon itmatches- Hakuvektori kyseisen isless tai yhtä suuri kuin hakuarvo-argumentti.
 • Jos hakuarvo-argumentti on pienempi tietokonekohtaisia pienin arvo Hakuvektori- Haku antaa virhearvon #puuttuu.
Esimerkki
Kutista tämä taulukkoLaajenna tämä taulukko
AB
1TaajuusVäri
24.14punainen
34.19Oranssi
45.17Keltainen
55,77Vihreä
66,39Sininen
Kutista tämä taulukkoLaajenna tämä taulukko
KaavaKuvaus (tulokset)
=LOOKUP(4.91,A2:A6,B2:B6)Hakee arvoa 4,19 sarakkeesta A ja palauttaa sarakkeen B samalla rivillä (Oranssi) arvon.
=LOOKUP(5.00,A2:A6,B2:B6)Hakee arvoa 5,00 sarakkeesta A ja palauttaa sarakkeen B samalla rivillä (Oranssi) arvon.
=LOOKUP(7.66,A2:A6,B2:B6)Etsii 7,66 sarakkeesta a, vastaa seuraavaksi pienimmän arvon (6,39) ja palauttaa arvon sarakkeesta B (sininen) samalla rivillä.
=LOOKUP(0,A2:A6,B2:B6)Hakee arvoa 0 sarakkeesta A ja palauttaa virheen, koska 0 on pienempi kuin hakuvektorin a2: a7 (#puuttuu) pienin arvo.

Matriisimuodon

Haku -funktion matriisimuoto etsii ensimmäisen rivin tai sarakkeen arvon matriisin, ja palauttaa arvon samalla viimeisen rivin tai sarakkeen matriisin sijainti. Käytä matriisimuotoa , kun verrattavat arvot ovat ensimmäinen rivi tai sarake, matriisin.

Matriisimuoto syntaksi

HAKU)hakuarvo-argumentti,matriisi)
 • Hakuarvo-argumentti on arvo, jota haku etsii matriisista. Hakuarvo-argumenttivoi olla numero, teksti, totuusarvo tai nimi tai viittaus, joka viittaa avalue.
  • Jos haku ei löydä hakuarvo-argumentti, se käyttää matriisin, joka on pienempi tai yhtä suuri kuin suurin arvo hakuarvo-argumentti.
  • Jos hakuarvo-argumentti on pienempi kuin pienin arvo ensimmäisen rivin tai sarakkeen (riippuen matriisin), haku palauttaa virhearvon #puuttuu.
 • Matriisi on solualue, jonka solujen joka sisältää liitettävän tekstiä, lukuja tai totuusarvoja, joita haluat verratahakuarvo-argumentti.

  Haku -funktion matriisimuoto muistuttaa VHAKU - ja PHAKU -funktiot. Ero on siinä, että PHAKU etsii hakuarvo-argumentti -firstrow PHAKU-FUNKTIO etsii ensimmäisestä sarakkeesta ja haku etsii mitatmatriisi.
  • Jos matriisi alue, joka on suurempi kuin korkeus (rivejä kuin sarakkeita), haku etsii hakuarvo-argumentti ensimmäisellä rivillä.
  • Jos matriisi on neliön muotoinen tai on suurempi kuin leveys (enemmän rivejä kuin sarakkeita), haku etsii arvoa ensimmäisestä sarakkeesta.
  • Voit indeksoida alas tai VHAKU - ja PHAKU-, mutta haku valitsee aina viimeinen arvo rivin tai sarakkeen.
  Tärkeää Arvot matriisi on sijoitettava inascending järjestyksessä. Esimerkiksi -2, 1, 0, 1, 2 tai A-Z tai FALSE-ja TRUE. Jos olet donot tehdä haku ei välttämättä anna oikeaa arvoa. Isot ja pienet kirjaimet tekstin areequivalent.
Esimerkki
Kutista tämä taulukkoLaajenna tämä taulukko
AB
1a1
2b2
3c3
4d4
Kutista tämä taulukkoLaajenna tämä taulukko
KaavaKuvaus (tulokset)
=Lookup("c",a1:B4)Hakee arvoa "C" matriisin ensimmäiseltä riviltä ja palauttaa arvon, joka on samassa sarakkeessa (3) viimeistä riviä.
=Lookup("bump",a1:B4)Hakee arvoa "kumpu" matriisin ensimmäiseltä riviltä ja palauttaa arvon (2) samalla rivillä viimeisessä sarakkeessa.
Huomautus Tämä on niin sanottu nopeasti julkaistava (?fast publish?) artikkeli, joka on laadittu suoraan Microsoftin tukiorganisaatiossa. Tässä olevat tiedot toimitetaan sellaisenaan vastauksena esiin tulleisiin ongelmiin. Koska aineisto on tuotu saataville nopeasti, se saattaa sisältää painovirheitä ja tietoja saatetaan muokata milloin tahansa ilman erillistä ilmoitusta. Lue muut huomioon otettavat seikat käyttöehdoista.

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 324986 - Viimeisin tarkistus: 3. lokakuuta 2013 - Versio: 2.0
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
 • Microsoft Office Excel 2007
 • Microsoft Office Excel 2003
 • Microsoft Excel 2010
Hakusanat: 
kbfunctions kbhowto kbmt KB324986 KbMtfi
Machine-translated Article
HUOMIO: Tämä artikkeli on käännetty Microsoft kielenkäännös-ohjelmistolla kielenkääntäjän sijaan. Microsoft tarjoaa sekä kielenkäännös-ohjelmistolla että kielenkääntäjällä käännettyjä artikkeleita jotta kaikki Knowledge Base- artikkelit ovat tarjolla paikallisessa kielellä. Huomioittehan että kielenkäännös-ohjelmistolla käännetyt artikkelit eivät aina ole täydellisiä. Kielenkäännös-ohjelmistolla käännetyssä artikkelissa voi olla kielioppi-, sanasto- tai sanamuotovirheitä. Microsoft ei ole vastuussa käännösvirheiden mahdollisesti aihettamista vahingoista. Microsoft myös päivittää usein kielenkäännös-ohjelmistoa.
Tämän artikkelin englanninkielinen versio on: 324986

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com