Как да използвате функцията OFFSET в Excel

Преводи на статии Преводи на статии
ID на статията: 324991 - Преглед на продукти, за които се отнася тази статия.
Разгъване на всички | Сгъване на всички

На тази страница

Кратко изложение

Тази статия описва как да използвате функцията КОМПЕНСИРА връща стойността на клетка, която е зададен брой на редове и колони Препоръчано от клетка или диапазон Препоръчано от клетки, които сте споменати в диапазон Препоръчано от съседни.

Допълнителна информация

Въведете следните събиране на данни в един празен работен лист на Excel. Ще използвате тези събиране на данни за всички мостра формули в тази статия.
Сгъване на таблицатаРазгъване на таблицата
A1: име за влизанеВ1: отделС1: възраст
A2: ХенриВ2: 501C2: 28
A3: СтанB3: 201С3: 19
A4: МериB4: 101C4: 22
A5: ЛариВ5: 301C5: 29

Въведете следните формули в клетки E2 (или наличен празна клетка):
=OFFSET(C2,2,-1,1,1)
  • C2 -Адресираната клетка.
  • 2 -Показва броя на редовете за преместване. Положителните числа meanmove надолу, и отрицателни числа означава преместване нагоре.
  • -1 -Показва броя на колоните, за да преместите. Положителните числа означават Преместване надясно, и отрицателни числа означава преместване наляво.
  • 1 (втори последен стойност) -(По избор.) Показва колко реда с събиране на данни да се върне. Thisnumber трябва да бъде положително число.
  • 1 (Последната стойност) -(По избор.) Показва колко колони с събиране на данни да се върне. Thisnumber трябва да бъде положително число.

Примери:

Когато използвате тази времева формула, КОМПЕНСИРА функцията връща стойността на клетката, която се намира два реда надолу (2) и 1 ред отляво (-1) на клетката C2 (което е клетка B4). Стойността в клетка B4 е "101". Следователно формулата връща "101".

Свойства

ID на статията: 324991 - Последна рецензия: 22 май 2014 г. - Редакция: 3.0
Важи за:
  • Microsoft Office Excel 2003
  • Microsoft Office Excel 2007
  • Microsoft Excel 2010
Ключови думи: 
kbhowto kbmt KB324991 KbMtbg
Machine-translated Article
ВАЖНО: Тази статия е преведена с използване на софтуер за машинен превод на Microsoft и може да бъде коригирана чрез технологията Рамка за превод от общността (CTF). Microsoft предлага статии, преведени машинно, допълнително редактирани от общността, и статии, преведени от хора, за да може да предостави достъп на много езици до всички статии в нашата База знания. Статиите, преведени машинно и редактирани допълнително, може да съдържат грешки в лексиката, синтаксиса и/или граматиката. Microsoft не носи отговорност за каквито и да било неточности, грешки или вреди, предизвикани от неправилен превод на съдържанието или използването му от нашите клиенти. Повече за CTF – на http://support.microsoft.com/gp/machine-translation-corrections/bg.
Щракнете тук, за да видите версия на тази статия на английски: 324991

Изпратете обратна информация

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com