Artikkel-ID: 330182 - Vis produkter som denne artikkelen gjelder for.
Vis alt | Skjul alt

På denne siden

Symptom

Når du har oppgradert datamaskinen til Windows XP, kan du få en STOP-feilmelding som ligner på denne:
STOP: 0x0000007E (0xC0000005, 0x804E518E, 0xFC938104, 0xFC937E04)
SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED
Obs!  De fire parameterne i denne feilmeldingen kan variere, avhengig av årsaken til STOP-feilen.

Årsak

Dette problemet kan oppstå hvis en systemtråd genererer et unntak som feilbehandleren ikke fanger opp. Dette kan skje hvis et eller flere av følgende forhold er til stede:
 • Hvis dette problemet oppstår etter den første omstarten under Windows-installasjonen, eller etter at installasjonen er ferdig, kan det hende at datamaskinen ikke har nok plass på harddisken til å kjøre Windows.
 • Hvis dette problemet oppstår etter den første omstarten under Windows-installasjonen, eller etter at installasjonen er ferdig, kan det hende at datamaskinens BIOS ikke er kompatibel med Windows.
 • Inkompatible skjermkortdrivere.
 • Skadet RAM.
 • En skadet enhetsdriver eller systemtjeneste.
 • Hvis problemet er knyttet til filen Win32k.sys, kan det være forårsaket av et eksternt kontrollprogram fra tredjepart.

Løsning

Hvis du vil feilsøke dette problemet, kan du bruke følgende metoder.

Metode 1: Kontrollere at du nok plass på harddisken

Kontroller at du nok plass på harddisken. For problemer under Windows-installasjon som er knyttet til mangel på tilgjengelig plass på harddisk, må du frigjøre plass på harddisken. Slett alle unødvendige filer, Internett-bufringsfiler, sikkerhetskopifiler for program og CHK-filer som inneholder lagrede filfragmenter fra disksøk. Du kan også bruke en annen harddisk med mer ledig plass til installasjonen.

Metode 2: Oppdatere datamaskinens BIOS

Kontroller at datamaskinens BIOS-revisjon er gjeldende. Kontakt datamaskinprodusenten for å få den nyeste BIOS-oppdateringen for datamaskinen. Det kan hende at du må deaktivere BIOS-minnealternativer som bufring og skygging.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du kontakter maskinvareprodusenten, klikker du riktig artikkelnummer i følgende liste for å vise artikkelen i Microsoft Knowledge Base:
65416 Kontaktliste for tredjepartsleverandører av maskinvare og programvare, A-K (denne artikkelen kan være på engelsk)

60781 Kontaktliste for tredjepartsleverandører av maskinvare og programvare, L-P (denne artikkelen kan være på engelsk)

60782 Kontaktliste for tredjepartsleverandører av maskinvare og programvare, Q-Å (denne artikkelen kan være på engelsk)

Metode 3: Deaktivere eller oppdatere enhetsdrivere

Vis Microsofts liste over kompatibel maskinvare (HCL) for å finne ut om PCI-enhetene i datamaskinen er kompatible med Windows XP.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du får tak i den siste listen over kompatibel maskinvare for Windows XP, klikker du artikkelnummeret nedenfor for å vise artikkelen i Microsoft Knowledge Base:
314062 Den siste listen over kompatibel maskinvare for Windows XP
Oppdater skjermkortdriverne til de seneste versjonene. Hvis en driver vises med navn i STOP-feilmeldingen, må du deaktivere eller fjerne denne driveren. Deaktiver eller fjern alle drivere eller tjenester du har lagt til nylig. Hvis feilen oppstår under oppstartssekvensen, og systempartisjonen bruker NTFS-filsystemet, kan det hende at du kan bruke sikkermodus til å gi nytt navn til eller slette driveren med feil. Hvis driveren brukes som del av systemoppstartsprosessen i sikkermodus, må du starte datamaskinen ved hjelp av gjenoppprettingskonsollen for å kunne bruke filen.

Hvis problemet er knyttet til filen Win32k.sys, kan det være forårsaket av et eksternt kontrollprogram fra tredjepart. Hvis du vil fjerne tjenesten, bruker du gjenoppprettingskonsollen til å starte datamaskinen og deretter slette den angitte systemtjenestefilen.

Metode 4: Fjerne usignerte drivere

Hvis du ikke kan starte Windows i sikkermodus, kan du fjerne alle drivere som ikke er signert digitalt av Microsoft.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du gjør dette, kan du klikke følgende artikkelnummer for å vise artikkelen i Microsoft Knowledge Base:
316434 Slik utfører du avansert feilsøking med en ren oppstart i Windows XP

Metode 5: Fjerne alle drivere fra tredjepart

I noen få tilfeller kan det hende at du ikke kan finne ut hvilken driver fra tredjepart som forårsaket feilen. Hvis du vil feilsøke dette problemet, flytter du alle driverfiler fra tredjepart, fra mappen Windows\System32\Drivers til en annen plassering. Slik gjør du dette:
 1. Bruk gjenoppprettingskonsollen til å starte datamaskinen, eller start datamaskinen fra en annen installasjon av Windows hvis du har utført en parallell Windows-installasjon.
 2. Flytt alle filer fra mappen Windows\System32\Drivers som ikke har en opprettelsesdato for Windows XP den 13.08.01. Hvis datamaskinen avhenger av en IDE- eller SCSI-kontrollerdriver fra tredjepart for å fungere riktig, må du identifisere disse driverfilene og legge dem i mappen Windows\System32\Drivers.
 3. Start datamaskinen på nytt.
 4. Fortsett installasjonsprogrammet for Windows.
Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du deaktiverer en tjeneste som hindrer Windows i å starte, klikker du artikkelnummeret nedenfor for å vise artikkelen i Microsoft Knowledge Base:
310602 Deaktivere en tjeneste eller enhet som hindrer Windows i å starte

Mer informasjon

Hvis følgende betingelser er oppfylt, kan det være et kompatibilitetsproblem med maskinvare med Windows XP fordi alle de installerte driverne er Windows XP-drivere:
 • Du får feilen STOP 0x7E når du starter datamaskinen første gang.
 • Du får feilen STOP 0x7E når du har kjørt installasjonsprogrammet.
 • Du installerte ikke noen drivere fra tredjepart under installasjonen av Windows.
Hvis du imidlertid får feilen STOP 0x7E når du har oppgradert fra Windows 2000 Professional, eller hvis du nylig har lagt til en ny maskinvareenhet, kan dette problemet skyldes en inkompatibel driver eller en inkompatibel maskinvareenhet.

Hvis du vil ha mer informasjon om relaterte emner, klikker du følgende artikkelnumre for å vise artiklene i Microsoft Knowledge Base:
315222 En beskrivelse av oppstartsalternativer i sikkermodus i Windows XP
314058 Beskrivelse av Windows XP-gjenopprettingskonsollen
308041 Ressurser for feilsøking av oppstartsproblemer i Windows XP (denne artikkelen kan være på engelsk)
Hvis du vil ha mer informasjon om andre fremgangsmåter for feilsøking du kan bruke, klikker du følgende artikkelnummer for å vise artikkelen i Microsoft Knowledge Base:
314063 Feilsøke feilen Stop 0x0000000A i Windows XP

Egenskaper

Artikkel-ID: 330182 - Forrige gjennomgang: 3. november 2006 - Gjennomgang: 2.0
Informasjonen i denne artikkelen gjelder:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Nøkkelord: 
kberrmsg kbenv kbprb KB330182

Gi tilbakemelding

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com