Κατά την εκκίνηση του υπολογιστή εμφανίζονται μηνύματα λάθους "Το αρχείο Boot.ini δεν είναι έγκυρο" (Invalid Boot.ini) ή "Δεν ήταν δυνατή η εκκίνηση των Windows" (Windows could not start)

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 330184 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Συμπτώματα

Κατά την εκκίνηση του υπολογιστή σας μετά την αναβάθμιση σε Microsoft Windows XP, ενδέχεται να λάβετε ένα ή και τα δύο από τα ακόλουθα μηνύματα λάθους:
"Το αρχείο Boot.ini δεν είναι έγκυρο" (Invalid Boot.ini)
Δεν ήταν δυνατή η εκκίνηση των Windows, επειδή το ακόλουθο αρχείο λείπει ή είναι κατεστραμμένο:

Windows\System32\Hal.dll (Windows could not start because the following file is missing or corrupt: Windows\System32\Hal.dll)

Αιτία

Αυτό το ζήτημα μπορεί να προκύψει, εάν το αρχείο Boot.ini λείπει, είναι κατεστραμμένο ή περιέχει λανθασμένες καταχωρήσεις.

Προτεινόμενη αντιμετώπιση

Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα, ξεκινήστε τον υπολογιστή από το CD των Windows XP, ξεκινήστε την Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console) και κατόπιν χρησιμοποιήστε το εργαλείο Bootcfg.exe, για να δημιουργήσετε ξανά το αρχείο Boot.ini. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
 1. Ρυθμίστε τις παραμέτρους του υπολογιστή, ώστε να ξεκινά από τη μονάδα CD-ROM ή DVD-ROM. Για πληροφορίες σχετικά με αυτήν τη διαδικασία, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο του υπολογιστή ή επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή του υπολογιστή σας.
 2. Τοποθετήστε το CD-ROM των Windows XP στη μονάδα CD-ROM ή DVD-ROM και στη συνέχεια κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή.
 3. Όταν λάβετε το μήνυμα "Press any key to boot from CD", πιέστε κάποιο πλήκτρο για να ξεκινήσει ο υπολογιστής σας από το CD-ROM των Windows XP.
 4. Όταν εμφανιστεί το μήνυμα "Καλώς ορίσατε στο πρόγραμμα Εγκατάστασης" (Welcome to Setup), πιέστε το πλήκτρο R, για να ξεκινήσει η Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console).
 5. Εάν έχετε έναν υπολογιστή διπλής ή πολλαπλής εκκίνησης, επιλέξτε την εγκατάσταση την οποία πρέπει να χρησιμοποιήσετε από την Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console).
 6. Όταν σας ζητηθεί, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή και, στη συνέχεια, πιέστε το πλήκτρο ENTER.
 7. Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε την εντολή bootcfg /list και κατόπιν πιέστε το πλήκτρο ENTER. Οι καταχωρήσεις στο τρέχον αρχείο Boot.ini εμφανίζονται στην οθόνη.
 8. Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε την εντολή bootcfg /rebuild και κατόπιν πιέστε το πλήκτρο ENTER. Αυτή η εντολή ελέγχει τους σκληρούς δίσκους του υπολογιστή για εγκαταστάσεις των Windows XP, Microsoft Windows 2000 ή Microsoft Windows NT και στη συνέχεια εμφανίζει τα αποτελέσματα. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη, για να προσθέσετε τις εγκαταστάσεις των Windows στο αρχείο Boot.ini. Για παράδειγμα, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να προσθέσετε μια εγκατάσταση των Windows XP στο αρχείο Boot.ini:
  1. Όταν λάβετε ένα μήνυμα παρόμοιο με το ακόλουθο, πιέστε το πλήκτρο Y:
   Σύνολο αναγνωρισμένων εγκαταστάσεων των Windows: 1

   [1] C:\Windows
   Προσθήκη εγκατάστασης στη λίστα εκκίνησης; (Ναι/Όχι/Όλα) (Total Identified Windows Installs: 1 [1] C:\Windows Add installation to boot list? (Yes/No/All))
  2. Λαμβάνετε ένα μήνυμα παρόμοιο με το ακόλουθο:
   Εισαγωγή αναγνωριστικού φόρτωσης (Enter Load Identifier)
   Αυτό είναι το όνομα του λειτουργικού συστήματος. Όταν λάβετε αυτό το μήνυμα, πληκτρολογήστε το όνομα του λειτουργικού σας συστήματος και κατόπιν πιέστε το πλήκτρο ENTER. Αυτό είναι είτε Microsoft Windows XP Professional είτε Microsoft Windows XP Home Edition.
  3. Λαμβάνετε ένα μήνυμα παρόμοιο με το ακόλουθο:
   Εισαγωγή επιλογών φόρτωσης λειτουργικού συστήματος (Enter OS Load options)
   Όταν λάβετε αυτό το μήνυμα, πληκτρολογήστε /fastdetect και στη συνέχεια πιέστε το πλήκτρο ENTER.

   Σημείωση Οι οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη σας είναι δυνατό να διαφέρουν, ανάλογα με τις ρυθμίσεις παραμέτρων του υπολογιστή σας.
 9. Πληκτρολογήστε exit και στη συνέχεια πιέστε το πλήκτρο ENTER, για να κλείσετε την Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console). Όταν λάβετε το μήνυμα "Επιλέξτε το λειτουργικό σύστημα που θα ξεκινήσει" (Please select the operating system to start), γίνεται επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και εμφανίζεται η ενημερωμένη λίστα εκκίνησης.

Περισσότερες πληροφορίες

Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το εργαλείο Bootcfg.exe, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
291980 Μια ανάλυση σχετικά με την εντολή Bootcfg και τις χρήσεις της
Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console), κάντε κλικ στους αριθμούς των άρθρων παρακάτω, για να προβάλετε τα άρθρα της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
289022 Τρόπος επεξεργασίας του αρχείου Boot.ini στα Windows XP
307654 Τρόπος εγκατάστασης και χρήσης της Κονσόλας αποκατάστασης στα Windows XP
Σημείωση Αυτό είναι ένα άρθρο «ΤΑΧΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ» που δημιουργήθηκε απευθείας από τον οργανισμό υποστήριξης της Microsoft. Οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε αυτό το άρθρο, παρέχονται ως απόκριση σε θέματα που προκύπτουν. Ως αποτέλεσμα της ταχύτητας διάθεσής του, το υλικό ενδέχεται να έχει τυπογραφικά λάθη και να αναθεωρηθεί ανά πάσα στιγμή χωρίς ειδοποίηση. Ανατρέξτε στους Όρους χρήσης για άλλα ζητήματα.

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 330184 - Τελευταία αναθεώρηση: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 - Αναθεώρηση: 1.1
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Λέξεις-κλειδιά: 
kbenv kberrmsg kbprb KB330184

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com