Τρόπος αλλαγής των προεπιλεγμένων προγραμμάτων και ενεργοποίησης ή κατάργησης της πρόσβασης στα Microsoft Windows και σε προγράμματα που δεν είναι της Microsoft

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 332003 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Όταν εγκαθιστάτε το Microsoft Windows XP Service Pack 1 (SP1) ή το Windows XP Service Pack 1a (SP1a), προστίθεται η δυνατότητα "Ορισμός πρόσβασης και προεπιλογών προγραμμάτων" (Set Program Access and Defaults) στο εργαλείο "Προσθαφαίρεση προγραμμάτων" (Add or Remove Programs) των Windows XP. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα για να αλλάξετε τα προεπιλεγμένα προγράμματα που χρησιμοποιείτε για ορισμένες δραστηριότητες στον υπολογιστή σας, όπως η εξερεύνηση του Internet, η αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η αναπαραγωγή CD-ROM ή η συνομιλία με φίλους, χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων. Μπορείτε επίσης να καθορίσετε ποια προγράμματα είναι διαθέσιμα από το μενού Έναρξη (Start), την επιφάνεια εργασίας και από άλλες τοποθεσίες.

Για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις προεπιλεγμένου προγράμματος των Windows XP πρέπει να έχετε δικαιώματα διαχειριστή. Εάν χρησιμοποιείτε τα Microsoft Windows XP Professional και ο υπολογιστής σας αποτελεί τμήμα κάποιου τομέα δικτύου, πρέπει να συνδεθείτε ως διαχειριστής ή ως μέλος της ομάδας Administrators για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις προεπιλεγμένου προγράμματος. Εάν χρησιμοποιείτε Windows XP Professional ή Windows XP Home Edition και ο υπολογιστής σας δεν ανήκει σε έναν τομέα δικτύου, πρέπει να είστε συνδεδεμένοι ως διαχειριστές υπολογιστή για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις προεπιλεγμένου προγράμματος.

Περισσότερες πληροφορίες

Για να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα "Ορισμός πρόσβασης και προεπιλογών προγραμμάτων" (Set Program Access and Defaults) ώστε να αλλάξετε τα προεπιλεγμένα προγράμματα που χρησιμοποιείτε για συγκεκριμένες δραστηριότητες, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
 1. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη (Start), τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην επιλογή Όλα τα προγράμματα (All Programs) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή "Ορισμός πρόσβασης και προεπιλογών προγραμμάτων" (Set Program Access and Defaults).
 2. Χρησιμοποιήστε μία από τις ακόλουθες μεθόδους, για να εκτελέσετε την κατάλληλη εργασία:
  • Για να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις σε αυτές που είχε δημιουργήσει ο κατασκευαστής του υπολογιστή, κάντε κλικ στην επιλογή Κατασκευαστής του υπολογιστή (Computer Manufacturer). Η επιλογή αυτή είναι διαθέσιμη μόνο εάν ο κατασκευαστής του υπολογιστή εγκατέστησε το Windows XP SP1 στον υπολογιστή σας και δημιούργησε ρυθμίσεις για τη δυνατότητα αυτή.
  • Για να χρησιμοποιήσετε προγράμματα που περιλαμβάνονται στα Microsoft Windows ως προεπιλογές για τις δραστηριότητες που αναφέρθηκαν προηγουμένως σε αυτό το άρθρο (όπως η εξερεύνηση του Internet) κάντε κλικ στην επιλογή Microsoft Windows. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση παραμέτρων για να έχετε πρόσβαση στα προγράμματα του υπολογιστή σας, είτε πρόκειται για προγράμματα της Microsoft είτε όχι, από το μενού Έναρξη (Start), την επιφάνεια εργασίας και άλλες τοποθεσίες.
  • Για να χρησιμοποιήσετε προγράμματα που δεν είναι της Microsoft και τα οποία έχουν εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας ως προεπιλογές, κάντε κλικ στην επιλογή Μη Microsoft (Non-Microsoft) και στη συνέχεια ενεργοποιήστε τις επιλογές που θέλετε. Αυτή η ρύθμιση παραμέτρων καταργεί την πρόσβαση στα καθορισμένα προγράμματα των Windows.
  • Για να χρησιμοποιήσετε συνδυασμό προγραμμάτων που δεν είναι της Microsoft καθώς και προγραμμάτων που είναι των Microsoft Windows για τις δραστηριότητες που αναφέρθηκαν προηγουμένως σε αυτό το άρθρο, κάντε κλικ στην επιλογή Προσαρμογή (Custom), και στη συνέχεια ενεργοποιήστε τις επιλογές που θέλετε. Ορίζοντας μια προσαρμοσμένη ρύθμιση παραμέτρων, μπορείτε να επιλέξετε ποια προγράμματα θα οριστούν ως προεπιλογές για κάθε δραστηριότητα και τα προγράμματα που είναι διαθέσιμα από το μενού Έναρξη (Start), την επιφάνεια εργασίας και από άλλες τοποθεσίες. Εάν δεν θέλετε το συγκεκριμένο πρόγραμμα να εμφανίζεται στο μενού Έναρξη (Start), στην επιφάνεια εργασίας ή σε άλλες θέσεις όπου εμφανίζονται συνήθως προγράμματα, καταργήστε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου Παροχή πρόσβασης σε αυτό το πρόγραμμα (Enable access to this program) το οποίο βρίσκεται δίπλα σε ένα συγκεκριμένο όνομα προγράμματος.
Σημείωση Οι κατασκευαστές λογισμικών προσδιορίζουν τον τρόπο λειτουργίας των προϊόντων τους με τη δυνατότητα "Ορισμός πρόσβασης και προεπιλογών προγραμμάτων" (Set Program Access and Defaults). Ορισμένα προγράμματα που δεν είναι της Microsoft ίσως να εξακολουθούν να εμφανίζουν εικονίδια στο μενού Έναρξη (Start) και αλλού ακόμα και αν καταργήσετε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου Παροχή πρόσβασης σε αυτό το πρόγραμμα (Enable access to this program) για το πρόγραμμα αυτό στην περιοχή Προσαρμογή (Custom).

Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης της δυνατότητας "Ορισμός πρόσβασης και προεπιλογών προγραμμάτων" (Set Program Access and Defaults), συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών αντιμετώπισης προβλημάτων, κάντε κλικ στον αριθμό του ακόλουθου άρθρου, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
328326 Τρόπος χρήσης της δυνατότητας "Ορισμός πρόσβασης και προεπιλογών προγραμμάτων" (Set Program Access and Defaults) στο Windows XP Service Pack 1
Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τα Service Pack για Windows ΧΡ, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου που ακολουθεί, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
322389 Τρόπος λήψης του τελευταίου Service Pack των Windows XP
Σημείωση Αυτό είναι ένα άρθρο «ΤΑΧΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ» που δημιουργήθηκε απευθείας από τον οργανισμό υποστήριξης της Microsoft. Οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε αυτό το άρθρο, παρέχονται ως απόκριση σε θέματα που προκύπτουν. Ως αποτέλεσμα της ταχύτητας διάθεσής του, το υλικό ενδέχεται να έχει τυπογραφικά λάθη και να αναθεωρηθεί ανά πάσα στιγμή χωρίς ειδοποίηση. Ανατρέξτε στους Όρους χρήσης για άλλα ζητήματα.

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 332003 - Τελευταία αναθεώρηση: Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014 - Αναθεώρηση: 1.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 Update Rollup 2
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
Λέξεις-κλειδιά: 
kbhowto kbenv kbprb KB332003

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com