Ändra standardprogram och aktivera eller inaktivera åtkomst till Microsoft Windows och program som inte kommer från Microsoft

Artikelöversättning Artikelöversättning
Artikel-id: 332003 - Visa produkter som artikeln gäller.
Visa alla | Dölj alla

INLEDNING

När du installerar Microsoft Windows XP Service Pack 1 (SP1) eller Windows XP Service Pack 1a (SP1a) läggs funktionen Ange programåtkomst och standardprogram till i Lägg till eller ta bort program i Windows XP. Funktionen kan användas för att ändra standardprogram som används för vissa aktiviteter på datorn som att surfa på Internet, skicka e-postmeddelanden, spela CD-ROM-skivor eller kommunicera med hjälp av ett program för snabbmeddelanden. Du kan också ange vilka program som ska vara tillgängliga på Start-menyn, på skrivbordet och på andra platser.

Du måste ha administratörsbehörighet för att ändra inställningarna för standardprogram i Windows XP. Om du använder Microsoft Windows XP Professional, och datorn ingår i en nätverksdomän, måste du vara inloggad som administratör eller medlem av gruppen administratörer för att kunna ändra inställningarna för standardprogram. Om du använder Windows XP Professional eller Windows XP Home Edition, och datorn inte tillhör en nätverksdomän, måste du vara inloggad som datoradministratör för att ändra inställningarna för standardprogram.

Mer Information

Så här använder du funktionen Ange programåtkomst och standardprogram för att ändra standardprogrammen som används för vissa aktiviteter:
 1. Klicka på Start, peka på Alla program och klicka på Ange programåtkomst och standardprogram.
 2. Använd någon av följande metoder för att utföra lämplig åtgärd:
  • Om du vill återställa datortillverkarens inställningar klickar du på Datortillverkare. Det här alternativet är bara tillgängligt om datortillverkaren har installerat Windows XP SP1 på datorn och gjort inställningar för den här funktionen.
  • Om du vill använda program som ingår i Microsoft Windows som standardprogram för aktiviteterna ovan, till exempel surfa på Internet, klickar du på Microsoft Windows. Du kan använda den här konfigurationen för att komma åt program från Microsoft och andra tillverkare på datorn på Start-menyn, på skrivbordet och från andra platser.
  • Om du vill använda program på datorn som inte kommer från Microsoft som standardprogram klickar du på Program från andra programvarutillverkare än Microsoft och väljer önskade alternativ. Med den här konfigurationen tas åtkomst till angivna Windows-program bort.
  • Om du vill använda en kombination av program från andra tillverkare än Microsoft och Microsoft Windows-program för aktiviteterna ovan, klickar du på Anpassa och väljer önskade alternativ. Genom att skapa en anpassad konfiguration kan du välja standardprogram för varje aktivitet och tillgängliga program på Start-menyn, skrivbordet och andra platser. Om du inte vill att angivna program ska visas på Start-menyn, skrivbordet och andra platser där program brukar förekomma avmarkerar du kryssrutan Ge tillgång till det här programmet intill programmet.
Obs! Programtillverkare bestämmer själva hur deras produkter ska fungera med Ange programåtkomst och standardprogram. Ikoner för vissa program från andra tillverkare än Microsoft visas kanske fortfarande på Start-menyn och andra platser, fastän kryssrutan Ge tillgång till det här programmet för programmet visas i området Anpassa.

Om du vill veta mer om hur du använder funktionen Ange programåtkomst och standardprogram, inklusive information om felsökning, klickar du på artikelnumret nedan och läser artikeln i Microsoft Knowledge Base:
328326 Använda funktionen Ange programåtkomst och standardprogram i Windows XP Service Pack 1
Om du vill veta mer om Service Pack-versioner för Windows XP klickar du på artikelnumret nedan och läser artikeln i Microsoft Knowledge Base:
322389 Skaffa den senaste Service Pack-versionen för Windows XP
Obs! Det här är en "FAST PUBLISH?-artikel som skapats direkt inom Microsofts supportorganisation. Informationen i artikeln tillhandahålls i befintligt skick för att besvara framtida frågor. På grund av den snabba framtagningen kan materialet innehålla typografiska fel och kan utan förvarning när som helst komma att omarbetas. Se användarvillkoren för andra hänsynstaganden.

Egenskaper

Artikel-id: 332003 - Senaste granskning: den 27 juni 2014 - Revision: 1.0
Informationen i denna artikel gäller:
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 Update Rollup 2
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
Nyckelord: 
kbhowto kbenv kbprb KB332003

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com