Office 2003-programma's en -onderdelen installeren of herstellen en opnieuw installeren

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 821593 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Klik op de volgende koppeling voor een Microsoft Office 2000-versie van dit artikel: 264625.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

In dit artikel wordt beschreven hoe u afzonderlijke programma's en functies in Microsoft Office 2003 installeert of herstelt en opnieuw installeert.

De informatie in dit artikel is ook beschikbaar in Microsoft Office Help. Zie de sectie 'Verwijzingen' voor instructies over de manier waarop u deze informatie in de Help kunt weergeven.

Meer informatie

Gebruik de informatie in deze sectie om afzonderlijke functies in Office 2003 te installeren of te herstellen en opnieuw te installeren.

Afzonderlijke functies in Office 2003 installeren

Over het algemeen wordt in Office 2003 een functie automatisch geïnstalleerd wanneer u voor het eerst een functie probeert te gebruiken die niet is geïnstalleerd. Als u bijvoorbeeld Externe gegevens ophalen in het menu Gegevens van Microsoft Office Excel 2003 aanwijst en vervolgens op Databasequery uitvoeren klikt, wordt Microsoft Query automatisch geïnstalleerd.

Als de gewenste functie niet automatisch wordt geïnstalleerd in Office 2003, gaat u als volgt te werk:
 1. Sluit alle toepassingen af.
 2. Klik op Start en klik vervolgens op Configuratiescherm.
 3. Dubbelklik op Software, klik op Microsoft Office 2003 en klik vervolgens op Wijzigen.
 4. Klik in het dialoogvenster Microsoft Office 2003 Setup op Functies toevoegen/verwijderen en klik vervolgens op Volgende.
 5. Schakel de selectievakjes in van de onderdelen die u wilt installeren.
 6. Schakel het selectievakje Geavanceerde aanpassing van toepassingen kiezen in en klik vervolgens op Volgende.
 7. Vouw het product uit dat u wilt aanpassen, klik op het pictogram links van de functienaam en klik vervolgens op de gewenste installatiestatus. Als u bijvoorbeeld een functie wilt verwijderen, stelt u de installatiestatus in. Niet beschikbaar. Als u een functie onmiddellijk wilt installeren, klikt u op Uitvoeren vanaf deze computerof klikt u op Wordt geïnstalleerd bij eerste gebruik als u de functie wilt installeren wanneer dat de eerste keer wordt gevraagd.
 8. Nadat u de gewenste installatiestatus hebt ingesteld, klikt u op Bijwerken.

Office-programma's herstellen of opnieuw installeren

Met deze procedure worden problemen met geïnstalleerde Microsoft Office-programma's, zoals verkeerde registerinstellingen en ontbrekende installatiebestanden, opgespoord en hersteld. Met deze procedure worden geen persoonlijke bestanden hersteld, zoals werkbladen of sjablonen.

In de volgende twee methoden worden twee manieren beschreven waarop u het hulpprogramma Analyse en herstel kunt gebruiken om problemen met geïnstalleerde programma's op te sporen en te verhelpen.

Methode 1: Analyse en herstel in het menu Help uitvoeren

 1. Klik in het menu Help in een Office-programma op Analyse en herstel.
 2. Klik op Start .
Opmerking Als u snelkoppelingen naar programma's in het menu Start wilt herstellen, controleert u of het selectievakje Snelkoppelingen terugzetten bij het herstellen is ingeschakeld.

Methode 2: Het hulpprogramma Analyse en herstel uitvoeren vanuit het onderdeel Software

 1. Klik op Start en klik vervolgens op Configuratiescherm.
 2. Dubbelklik op Software, klik op Microsoft Office 2003 en klik vervolgens op Wijzigen.
 3. Klik in het dialoogvenster Microsoft Office 2003 Setup op Opnieuw installeren of herstellen en klik vervolgens op Volgende.
 4. Klik op Office opnieuw installeren of Fouten in mijn Office-installatie herstellen en klik vervolgens op Installeren.
Opmerking Als u problemen in uw Microsoft Office-installatie wilt opsporen en repareren, schakelt u het selectievakje Mijn snelkoppelingen in het menu Start herstellen in om uw Microsoft Office-snelkoppelingen opnieuw te maken

Referenties

Klik voor meer informatie over het installeren of verwijderen van afzonderlijke functies van Microsoft Office op Microsoft-productnaam Help in het menu Help , typ Afzonderlijke onderdelen installeren of verwijderen in de Office-assistent of in de Antwoordwizard en klik op Zoeken om de gevonden onderwerpen weer te geven.
Opmerking Dit is een artikel voor snelle publicatie dat rechtstreeks is gemaakt vanuit de ondersteuningsorganisatie van Microsoft. De informatie in dit artikel wordt in de huidige vorm aangeboden in reactie op nieuw geconstateerde problemen. Aangezien artikelen van dit type zeer snel moeten worden gepubliceerd, kan de inhoud typografische fouten bevatten en kan de inhoud zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Raadpleeg de Gebruiksrechtovereenkomst voor overige aandachtspunten.

Eigenschappen

Artikel ID: 821593 - Laatste beoordeling: woensdag 8 januari 2014 - Wijziging: 1.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Office Professional Edition 2003
 • Microsoft Office Outlook 2003
 • Microsoft Office PowerPoint 2003
 • Microsoft Office Small Business Edition 2003
 • Microsoft Office Basic Edition 2003
 • Microsoft Office Access 2003
 • Microsoft Office Publisher 2003
Trefwoorden: 
kbrepair kbsetup kbinfo KB821593

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com