Cikk azonosítója: 823732 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Problémaleírás

Tegyük fel, hogy meg szeretné akadályozni, hogy a felhasználók olyan USB-tárolóeszközökhöz csatlakozzanak, amelyek egy Windows XP, Windows Server 2003 vagy Windows 2000 rendszert futtató számítógéphez vannak csatlakoztatva. Ez a cikk két módszert mutat be ennek elvégzésére.

Megoldás

Annak megakadályozásához, hogy a felhasználók USB-tárolókhoz csatlakozzanak, hajtson végre egyet vagy többet az alábbi eljárások közül a helyzettől függően.

Ha még nincs USB-tárolóeszköz telepítve a számítógépre

Ha már van USB-tárolóeszköz telepítve a számítógépre, a felhasználó vagy csoport, illetve a helyi SYSTEM fiók esetében rendeljen Megtagadás engedélyeket a következő fájlokhoz:
 • %SystemRoot%\Inf\Usbstor.pnf
 • %SystemRoot%\Inf\Usbstor.inf
Ennek végrehajtásakor a felhasználók nem telepíthetnek USB-tárolóeszközöket a számítógépen. Az engedélyek megvonásának lépései:
 1. Indítsa el a Windows Intézőt, és nyissa meg a %SystemRoot%\Inf mappát.
 2. Kattintson a jobb gombbal az Usbstor.pnf fájlra, és kattintson a Tulajdonságok parancsra.
 3. Kattintson a Biztonság fülre.
 4. A Csoport vagy felhasználó neve listában adja hozzá azt a felhasználót vagy csoportot, amelyhez be kívánja állítani a Megtagadás engedélyeket.
 5. A Felhasználónév vagy csoportnév engedélyei listában kattintson a Megtagadás jelölőnégyzetre a Teljes hozzáférés elem mellett annak bejelöléséhez.

  Megjegyzés A rendszerfiókot is adja hozzá a Megtagadás listához.
 6. A Csoport vagy felhasználó neve listában jelölje ki a SYSTEM fiókot.
 7. A Felhasználónév vagy csoportnév engedélyei listában kattintson a Megtagadás jelölőnégyzetre a Teljes hozzáférés elem mellett annak bejelöléséhez, majd kattintson az OK gombra.
 8. Kattintson a jobb gombbal az Usbstor.inf fájlra, és kattintson a Tulajdonságok parancsra.
 9. Kattintson a Biztonság fülre.
 10. A Csoport vagy felhasználó neve listában adja hozzá azt a felhasználót vagy csoportot, amelyhez be kívánja állítani a Megtagadás engedélyeket.
 11. A Felhasználónév vagy csoportnév engedélyei listában kattintson a Megtagadás jelölőnégyzetre a Teljes hozzáférés elem mellett annak bejelöléséhez.
 12. A Csoport vagy felhasználó neve listában jelölje ki a SYSTEM fiókot.
 13. A Felhasználónév vagy csoportnév engedélyei listában kattintson a Megtagadás jelölőnégyzetre a Teljes hozzáférés elem mellett annak bejelöléséhez, majd kattintson az OK gombra.

Ha már van USB-tárolóeszköz telepítve a számítógépre


Ha már van USB-tárolóeszköz telepítve a számítógépre, a beállításjegyzék módosításával biztosíthatja, hogy az eszköz ne működjön, amikor a felhasználó csatlakozik a számítógéphez. Ha azt szeretné, hogy kijavítsuk Ön helyett a problémát, ugorjon az „Automatikus javítás” című részhez. Ha a probléma javítását saját kezűleg kívánja elvégezni, ugorjon a „Kézi javítás” című részhez.

Automatikus javítás


A probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse a varázsló lépéseit.


A probléma javítása
Microsoft javítás 50061Megjegyzés: Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven jelenik meg. Az automatikus javítás azonban a Windows más nyelvi változatai esetében is használható.

Megjegyzés: Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse a javítást egy flash meghajtóra vagy CD lemezre, majd futtassa azon a számítógépen, amelyen a hiba jelentkezik.

Ugorjon a „Megoldódott a probléma?” című részhez.

Kézi javítás

Fontos: Az alábbi szakasz, módszer, illetve feladat a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows XP rendszerben
Ha már van USB-tárolóeszköz telepítve a számítógépre, a Start azonosító értékét állítsa 4-re a következő beállításkulcsban:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\UsbStor
Ennek végrehajtásakor az USB-tárolóeszköz nem fog működni, amikor a felhasználó csatlakoztatja az eszközt a számítógéphez. A Start azonosító értékét az alábbi eljárással állíthatja be:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
 2. A Megnyitás mezőbe írja be a regedit parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 3. Keresse meg, majd kattintson a következő beállításkulcsra:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\UsbStor
 4. A részleteket tartalmazó ablaktáblán kattintson duplán a Start elemre.
 5. Az Érték mezőbe írja be a 4 értéket, kattintson a Hexadecimális lehetőségre (ha még nincs bejelölve), majd kattintson az OK gombra.
 6. Zárja be a Beállításszerkesztőt.

Megoldódott a probléma?

Ellenőrizze, hogy a probléma megoldódott-e. Ha a probléma megoldódott, nem kell továbbolvasnia ezt a cikket. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.

További információ

Ha érdeklődni kíván az USB-eszköz új illesztőprogramjait illetően, lépjen kapcsolatba az eszköz szállítójával. A hardver gyártójával kapcsolatos további információkért látogassa meg a következő webhelyet:
http://support.microsoft.com/gp/vendors/en-us
A Microsoft a külső gyártók elérhetőségi adatait a műszaki támogatás eléréséhez szánt segítségnyújtásként teszi közzé. Az elérhetőségi adatok értesítés nélkül változhatnak, pontosságukat a Microsoft nem garantálja.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 823732 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 10. - Verziószám: 7.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
Kulcsszavak: 
kbmsifixme kbfixme kbinfo KB823732
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com